www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

2 augustus 2007

Passagiers python aan dood ontsnapt

1 augustus - KAATSHEUVEL - Passagiers van achtbaan de Python in de Efteling zijn maandagavond aan de dood ontsnapt. De trein van de achtbaan van het themapark in Kaatsheuvel was op het hoogste punt vastgelopen maar rolde tijdens de evacuatie van de inzittenden plotseling verder.

De trein is tijdens de ontruiming door een inschattingsfout van een hulpverlener gaan rijden", bevestigde de Efteling woensdagochtend in een verklaring. Geen van de passagiers raakte gewond. Een medewerker raakte lichtgewond toen de trein ging rijden, aldus de woordvoerder van het park.

Storing - De Efteling spreekt van een technische storing waardoor de karretjes bovenaan de helling kwamen stil te staan. De bedrijfshulpverlening kwam in actie om de 26 inzittenden te evacueren. Achttien mensen maakten de rit af toen het apparaat weer in beweging kwam.

Een medewerker die net op tijd uit het karretje wist te springen hield enkele schrammen, blauwe plekken en een lichte hersenschudding aan het moment over.

Rollen - Op weblog VKmag is dinsdag een filmpje verschenen waar te zien is wat er gebeurt. Het treintje van de achtbaan is stilgevallen op het hoogste punt (29 meter) en medewerkers van de Efteling zijn naar boven geklommen. Plotseling beginnen de karretjes te rollen en duiken de diepte in.

Beugel - Duidelijk is te zien dat de veiligheidsbeugels van de laatste ontruimde karretjes openstaan. Uit een nadere beschouwing blijkt dat een van de voorste passagiers nog net op tijd zijn eigen beugel kan dichttrekken.

De maker van het filmpje zegt dat het ergste niet is opgenomen. Een van de parkmedewerkers zou op grote hoogte zijn evenwicht hebben verloren en naar beneden zijn gevallen. Volgens de woordvoerder van de Efteling was dat niet het geval.

Procedures - De directie van het park laat weten dat de procedures voor ontruiming verder zijn aangescherpt en opnieuw zijn doorgenomen met de medewerkers. Samen met een onafhankelijke keuringsinstantie is het park een onderzoek begonnen. "We begrijpen dat de inzittenden flink zijn geschrokken."

Bron , overgenomen met officiŽle toestemming : www.nu.nl

Terug