www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

5 augustus 2007

Omwonenden zijn zomerkermis Emmen zat

02 augustus 2007,Emmen - Omwonenden van de zomerkermis aan de Kerkhoflaan in Emmen hebben de buik vol van de geluidsoverlast die de attracties veroorzaken. Inmiddels is een handtekeningenactie begonnen om de kermis voortaan op een andere locatie te laten houden.

De zomerkermis staat dit jaar voor het eerst op het parkeerterrein aan de Kerkhoflaan. Omwonenden klagen steen en been over de herrie. Begin deze week bundelden vijftien bewoners uit zes straten de krachten op een buurtvergadering.

Onder hen Marinus Kasteleijn, voorzitter van de belangenvereniging Oud Emmen. Volgens hem veroorzaken vooral de bastonen veel hinder. Volgens gemeentelijke metingen blijft het geluidsniveau binnen de normen; de belangenvereniging wil nu een eigen meting houden.

Ook Hotel De Giraf is verre van gelukkig met de tijdelijke buren. Niet alleen door de geluidsoverlast, maar ook doordat veel kermisgasten het toilet willen bezoeken. "Ons beleid is dat er dan wel een consumptie moet worden genomen. Wanneer onze receptionisten mensen daar op wijzen, worden ze geregeld voor de ergste dingen uitgescholden", stelt een woordvoerder.

Een woordvoerster van de gemeente Emmen stelt dat er na afloop van de zomerkermis nog met de buurt wordt overlegd.

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming : Dagblad van het Noorden

Terug