www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

6 augustus 2007

Wethouders botsen... op de kermis

door Ad Goddrie

Zaterdag 4 augustus 2007 - LEPELSTRAAT - De wethouders Maarten van Eekelen en Ton Linssen kwamen gistermiddag in Lepelstraat frontaal met elkaar in botsing. Letterlijk welteverstaan, want met een ritje in de botsauto's openden ze gebroederlijk de kermis in Lepelstraat.

Het ging met een goedgevulde maag, want er was taart. Hoewel er de laatste jaren weinig te vieren viel - de kermis was op sterven na dood - maakt het festijn een hoopvolle nieuwe start. Het aantal attracties is flink uitgebreid en er is een nevenprogramma in elkaar getimmerd met onder andere muziek en een kermisloop. Alle reden voor een feestelijke opening. "De kermis was op een oor na gevild, maar op verzoek van de gemeente hebben we geprobeerd er nieuw leven in te blazen. We hebben onder meer het verenigingsleven gevraagd te assisteren en dat is gelukt", zei Piet Jochems van de kermiswerkgroep bij de opening.

Wethouder Linssen ziet de kermis van deze dagen als een opstapje naar meer. "Grote wens van het gemeentebestuur is dat we van die kermissen krijgen, zoals in de dorpjes in Vlaanderen. Lepelstraat is aardig op weg, maar volgend jaar moet het nog groter en nog beter." De gemeente draagt daar graag een steentje aan bij, voegde Linssen toe. Zo beloofde hij dat, net als voor de kermis in Halsteren, ook voor de Lepelstraatse kermis komend jaar op borden reclame wordt gemaakt in Bergen op Zoom. "Zodat ook Bergenaren hier kunnen komen kijken hoe leuk de kermis is."

De kermisexploitanten hebben in ieder geval de hoop dat de kermis in Lepelstraat de beoogde impuls krijgt. "Waar een wil is, is een weg", aldus Karel Eckelboom van de botsauto's, die voor het eerst in Lepelstraat staat. "Je moet het samen doen, dus met bijvoorbeeld de horeca erbij. Want feesten kun je nou eenmaal niet alleen." De teloorgang van de kermis is niet uniek voor Lepelstraat. "Je ziet het in meer dorpen. Er mag bijna niet gebouwd worden, waardoor het dorp vergrijst. Jongeren trekken weg, omdat er geen plaats is om te wonen."

De kermis heeft met Crazy Dance een gloednieuwe attractie in huis. "Drie weken geleden uit de fabriek in TsjechiŽ gekomen" zegt de eigenaresse KaplovŠ Geysbreghs uit BelgiŽ.

Ook zij staat voor het eerst in Lepelstraat, maar ze heeft er vertrouwen in. "We zijn gevraagd om hier naar toe te komen en we gaan het gewoon proberen. We staan liever in een dorpje dan in een stad. De mensen zijn hier zoveel vriendelijker."

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming : BN/De Stem

Terug