www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

6 augustus 2007

'Boosters in Nederland hoeven niet extra gecontroleerd'

5 augustus 2007 - RIJSWIJK - Het is niet noodzakelijk om de in Nederland aanwezige 'Boosters' aan een extra inspectie te onderwerpen. Dat heeft een woordvoerster van de kermisbond BOVAK zondag gezegd.

In Nederland zijn vier of vijf soortgelijke kermisattracties, die overigens ook Booster heten, zo zei de woordvoerster. "In Nederland moeten attracties minimaal een keer per jaar worden gekeurd. Die keuringen en regels zijn zo streng, dat je ervan uit mag gaan dat als je een certificaat krijgt de attractie goed is."

Dodelijk ongeval - Met de attractie gebeurde zaterdag in Frankrijk een dodelijk ongeval. Het ongeluk kostte een vader (48) en zijn zoon (21) het leven. Twee familieleden raakten ernstig gewond.

Volgens de woordvoerster van de BOVAK is een exploitant niet gebaat bij slecht functionerend materiaal en zal hij daardoor zelf de regels in acht nemen. Bovendien vragen volgens haar gemeenten die onderdak bieden aan een kermis meestal om een extra keuring.

Inspectie - De Italiaanse fabrikant van de attractie heeft opgeroepen tot een inspectie van alle exemplaren. Onbekend is of de Nederlandse 'Boosters' ook van deze fabrikant komen.

De Booster is een attractie waarbij aan het einde van een bewegende arm met een maximumsnelheid van negentig kilometer per uur twee cabines ronddraaien. De bak waarin het viertal zat, brak plotseling af en viel ruim dertig meter lager op de grond. De brandweer had uren nodig om de inzittenden van de tweede cabine te bevrijden.

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming : www.nu.nl

Terug