www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

6 augustus 2007

Booster Maxx is monster

Een attractie met de onheilspellende naam Booster Maxx kan ik niet aan me voorbij laten gaan. Ik kick wel op snelle achtbanen als de Goliath in Biddinghuizen of de Python in de Eft... Nee, slecht voorbeeld. Niet aan denken, niet nu.

De Booster Maxx is een monster, een ploert. Vanuit de verte doemt hij op. Met een snelheid van 125 kilometer per uur gieren de wieken door de lucht. Het uitzicht over de stad is adembenemend, zeggen ze. Want veel krijg je daar niet van mee tijdens de ruim twee minuten durende rit. Het gaat gewoon te snel en de eerste rondjes heb ik mijn ogen meer dicht dan open. Ook moet ik de camera recht zien te houden. Het leek onze collega's van EDTV wel een aardig idee om vanuit de attractie te filmen. Zelf zijn ze niet echt te porren voor de rit en duwen, net voor ik instap, haastig de minicamera in mijn hand. Helden.

De eerste drie rondjes zijn echt heftig. Na de eerste omwenteling zit mijn maag rond mijn wenkbrauwen. Laat het snel voorbij zijn. De zogenoemde G-krachten doen hun werk. Mijn voeten bungelen steeds wilder onder de stoel, wind raast langs mijn oren. Tranen schieten in mijn ogen, ik hoor mezelf een keer hard schreeuwen van opwinding. Wow. Na de eerste paar omwentelingen verandert mijn angstige spanning in een adrenaline-avontuur. De rit blijkt toch te kort, maar hij doet zijn naam zeker eer aan. Ik wil nog een keer in dit monster.

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming : Eindhovens Dagblad

Terug