www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

7 augustus 2007

Ongeluk Parijs geen reden om attractie Eindhoven stil te leggen

EINDHOVEN - Een dodelijk ongeval met een kermisattractie bij Parijs dit weekeinde was voor de exploitant van een eendere attractie, een 'booster', op Park Hilaria in Eindhoven geen aanleiding het toestel stil te zetten.

Dat is wel het geval met 45 andere boosters die over de hele wereld verkocht zijn. Die zijn van hetzelfde type als die waarmee het mis ging. Het toestel in Eindhoven is groter, anders geconstrueerd en uit ander materiaal opgebouwd.

Bij de attractie in het Franse Saint-Germain-en-Laye kwam de vierpersoonsgondel van een draaiende wiek los en sloeg door een podium. Een man (48) en zijn zoon (21) waren op slag dood. Een andere zoon (14) en een oom raakten zwaargewond. De vier mensen in de gondel aan het andere, hoge einde van de wiek konden pas na zes uur bevrijd worden.

Direct na het ongeluk waarschuwde de fabrikant de andere booster-exploitantanten. Volgens de producent was er geen reden het toestel in Eindhoven stil te zetten. ĄDe Franse booster is veertig meter hoog, die in Eindhoven 55. Volgens de Italiaanse fabrikant Fabbri is onze booster veilig", aldus een woordvoerster van Hilaria.

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming : De Stentor

Terug