www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

8 augustus 2007

Lepelstraatse kermis heeft potentie

Door Ad Goddrie

Dinsdag 7 augustus 2007 - LEPELSTRAAT - "Als ik links en rechts de exploitanten zo hoor, dan heeft deze kermis best potentie", zo toonde Leo Stoffels van de gemeente zich gisteren redelijk tevreden over de nieuwe opzet van de Lepelstraat kermis.

Tevredenheid ook bij Piet Jochems van de werkgroep die de kermis nieuw leven tracht in te blazen. "Het is supergoed gegaan. Hoeveel beter het was dan vorig jaar? Het was onmeetbaar beter."

De Lepelstraatse kermis was op sterven na dood. Meer attracties en een goedgevuld nevenprogramma vormden de afgelopen dagen een nieuwe start.

De nevenactiviteiten trokken veel publiek. Voor het prijsdansen was het zondag wat te warm, maar bijvoorbeeld de kermisloop was met 85 deelnemers een groot succes. "En de tent zit voor de bingo nu hartstikke vol. Normaal was-ie op maandagmiddag leeg", aldus Jochems. De werkgroep evalueert de kermis over drie weken.

"Dan stellen we vast wat goed was, wat we moeten behouden en wat anders moet. Misschien moeten we komend jaar proberen tot hardere afspraken te komen met exploitanten. Nu was een aantal er niet."

Volgens Stoffels van de gemeente is dat een erfenis uit het verleden. "We misten drie zaken in het deel tussen de kerk en zaal Leonita. De Lepelstraatse kermis heeft geen goede naam meer. Exploitanten zeggen toe te komen, maar zien daar vanaf als ze alsnog elders terecht kunnen. Als je een goede naam weet op te bouwen, heb je dat probleem niet meer."

Ook de kermisexploitanten zijn redelijk goed te spreken over de nieuwe opzet. Piet Janvier van de oliebollenkraam: "Zeker zondag viel het tegen door het warme weer, dan hebben mensen toch minder zin in een oliebol. Bovendien gaan ze dan liever naar het strand. Maar de nieuwe start met het uitgebreide nevenprogramma is best goed geweest. Ik wil het volgend jaar hier nog wel een keer proberen."

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming : BN/De Stem

Terug