www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

8 augustus 2007

Allemachies ! Clown Bassie treedt op tijdens Alkmaarse kermis

Allememachies! Clown Bassie treedt op tijdens Alkmaarse kermis

Alkmaar, 6 augustus 2007

Met het ontkurken van een champagnefles opent wethouder Meijer vrijdag 24 augustus om 16.00 uur op het Canadaplein de kermis. Door het ontkurken van de champagnefles laat de wethouder 400 heliumballonnen, in de Alkmaarse kleuren, los. Aan deze ballonnen kunnen kinderen tot twaalf jaar tussen 14.00 en 15.30 uur een kaartje met hun naam en adres bevestigen. De drie kinderen van wie de ballon de meeste kilometers heeft afgelegd, winnen een prijs.

Ook dit jaar belooft de kermis weer een groot succes te worden. Van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september zijn alle kermisliefhebbers uit Alkmaar en omstreken op het kermisterrein te vinden. De kermis sluit op 2 september om 22.00 uur af met een schitterend vuurwerkspektakel, afgestoken vanaf de Noorderarcade, de attracties zijn die dag open tot 24.00 uur.

Pluk, Plof en Bassie - Op beide zondagen tijdens de kermis zijn de clowns Pluk en Plof ook weer van de partij. De verlegen clown Pluk zorgt er, met haar hartvormige neusje, voor dat zelfs de kleinsten het naar hun zin hebben. En Plof, met zijn zwarte hoge hoed, doet zijn uiterste best om de mooiste ballonfiguren te maken. Op woensdag 29 augustus om 14.00 uur is het de beurt aan clown Bassie, bekend van het duo ‘Bassie & Adriaan’. Hij deelt op het kermisterrein vrijkaartjes voor verschillende attracties uit en gaat met liefhebbers op de foto. Donderdag 30 augustus is het weer ‘Populaire Dag’. De gemeente én de kermisexploitanten zetten dan gehandicapten en bewoners van enkele verpleeghuizen en zorgcentra extra in het zonnetje.

Kermisterrein - De kermisattracties staat dit jaar weer op het Kerkplein en Canadaplein (gedeeltelijk), Sint Laurensstraat, Gedempte Nieuwesloot (ook het gedeelte tussen Marktstraat en Kanaalkade), Hofplein / Dubbele buurt en de Kanaalkade (tussen de Paternosterstraat en de Gedempte Nieuwesloot).

Openingstijden kermis - Vrijdag 24 augustus vanaf 11.00 tot 01.00 uur, de beide zaterdagen van 11.00 tot 01.00 uur, zondag 26 augustus van 13.00 tot 01.00 uur, maandag 27 tot en met donderdag 30 augustus van 14.00 tot 01.00 uur, vrijdag 31 augustus van 10.00 tot 01.00 uur en zondag 2 september van 13.00 tot 24.00 uur. Op dinsdagavond 21 augustus om 20.00 uur start de opbouw van de kermis en dinsdag 4 september 13.00 uur moeten alle attracties verwijderd zijn.

Kermiskrant - Woensdag 22 augustus komt de Kermiskrant uit, als bijlage in het Alkmaars Weekblad. Deze krant, met veel informatie over de kermis, wordt in grote oplage huis aan huis verspreid. Daarnaast zijn er ook losse exemplaren verkrijgbaar bij onder andere de VVV en campings rondom Alkmaar.

Verplaatste waren- en biologische boerenmarkt - Op zaterdag 25 augustus en 1 september verplaatst de waren- en biologische boerenmarkt naar de Laat, Ridderstraat en Koorstraat. Het opbouwen van de marktkramen start vrijdags om 19.00 uur. De stadsbus kan vanaf vrijdagavond 19.00 uur tot zaterdag 20.00 uur geen gebruik maken van de Heul en de Laat.

Veel verkeersoverlast - Het gehele kermisterrein is vanaf dinsdag 21 augustus tot uiterlijk 4 september 05.00 uur afgesloten voor het verkeer. Tijdens de kermis vinden er ook nog steeds wegwerkzaamheden aan de Helderseweg en de Friesebrug plaats. De overlast voor het verkeer zal daardoor extra groot zijn en flinke opstoppingen zijn helaas niet te voorkomen. Dit betekent ook dat bussen kunnen uitvallen, een alternatieve route volgen of niet op tijd kunnen rijden. Het is daarom aan te raden het centrum te mijden en zoveel mogelijk lopend of met de fiets naar de kermis te komen.

Bron : Persbericht Gemeente Alkmaar

Terug