www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

9 augustus 2007

Onderzoek naar kwaliteit 'hog en harde' kermis in Oosterhout

Door Nicole Andries

Woensdag 8 augustus 2007 - OOSTERHOUT - De Oosterhoutse kermis beschikt dit jaar over vijf attracties die de gemeente nog niet eerder hebben bezocht. Dat is veel; er zijn gemiddeld drie of vier nieuwe attracties per jaar. "De nieuwe attracties zijn nu vooral snelle, hoge en harde dingen. Vooral de Extreme en de Eclipse zijn echte publiekstrekkers", zegt een gemeentewoordvoerster.

De gemeente Oosterhout doet tijdens de kermis een onderzoek naar de kwaliteit van het evenement. De kermis, die vrijdag 17 augustus begint en duurt tot en met woensdag 22 augustus, telt dit jaar zeventig attracties.

Oosterhout houdt zondag en maandag straatinterviews om te onderzoeken hoe mensen de kermis ervaren. Vijf jaar geleden paste de gemeente de kermis op een aantal punten aan. Zo verdwenen de attracties op het Bouwlingplein en mocht op de Markt alleen nog de nostalgische kermis staan. Bovendien voerde de gemeente een maximale ritprijs in. "We willen weten wat mensen van de kermis vinden nu ze tijd hebben gehad om te wennen aan die veranderingen", zegt een gemeentewoordvoerster. "Bovendien biedt zo'n enquête aanknopingspunten om te kijken wat we verder nog kunnen verbeteren."

De kermis bevat dit jaar weer een aantal 'vaste waarden', zoals de autoscooter, de nostalgische kermis en de draaimolen. Maar ook wie behoefte heeft aan nieuwe ervaringen komt aan zijn trekken.

Alle nieuwe attracties zijn volgens de gemeente met name geschikt voor de lokale durfals. Zo is er de Eclipse, een paal van zo'n veertig meter hoog met een karretje er aan. De paal draait, zodat de mensen in het karretje rond worden geslingerd.

Ook is er de Extreme, een twintig meter hoge schommel die niet alleen heen en weer zwaait, maar de passagiers ook nog ronddraait.

De Superstar bestaat uit een bak die over de kop gaat, en achter de vrolijke naam Swing It gaat een kleurrijke attractie schuil. In die attractie schuiven karretjes als een soort skateboard over rails. De Volcano Power ten slotte wordt door de gemeentewoordvoerster omschreven als een 'trip door een vulkaan in een snelheidsmolen' (een reeks karretjes op rails).

Volgens de gemeentewoordvoerster kosten alle kinderattracties een euro en kost een ritje in een attractie voor volwassenen twee euro. "Alleen de Eclipse mag een ritprijs van vijf euro voeren, omdat daar maar een paar mensen per rit in kunnen."

Woensdag 8 augustus 2007 - Het begint als je een jaar of vier bent, en voor het eerst op een geit klimt om naar een dansend kwastje te graaien. Temidden van andere kinderen, die zich vasthouden aan biggen, ganzen en ezels, probeer je ronde na ronde die kwast te bemachtigen. De kwast betekent een gratis rondje. En het grenzeloze respect van de andere kinderen in de Hobbelende Geit.

Bericht, copyright én overgenomen met officiële toestemming : BN/De Stem

Terug