www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

14 augustus 2007

Renesse meer dan te diep in het glaasje kijken

03-08-2007 - Badplaats Renesse ziet in zomer zwart van de toeristen. Maar met toegeknepen ogen en een beetje fantasie, zie je het 'echte' Renesse.

In de winter zien alleen de Renessaren hoe het Zeeuwse dorp er echt uit ziet: rustig en pittoresk. Dan lopen er ongeveer 1.500 inwoners rond.

In de zomer is de metamorfose compleet en barst het dorp uit zijn voegen. In juli en augustus heeft Renesse op ieder moment tussen de 50 duizend en 60 duizend tijdelijke bewoners. En dan is het gedaan met de rust: terrassen vullen de straten en kermisattracties als de House of horror, de Booster en de Impact ontnemen het zicht op de toch imposante Jacobuskerk.

Renesse wil af van het imago van drinkwalhalla voor pubers en wil meer gezinnen gaan aantrekken. Misschien hebben zij meer oog voor bijvoorbeeld de schitterende duinenpartijen, de Jacobuskerk of de lokale bebouwing.

Wie nu langs de toeristen kijkt, over de bierglazen en door de kermis heen, kan alsnog ontdekken dat Renesse naast bier en zon, ook natuur, historische huizen en imposante bouwwerken heeft. Dus knijp je ogen een beetje dicht, kijk door de wimpers heen ťn gebruik een klein beetje fantasie.

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming Dag.nl

Terug