www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

15 augustus 2007

Verzegelde Boosters draaien weer

De drie door de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) verzegelde Boosters zijn sinds afgelopen zaterdagmiddag weer open. Op basis van informatie van de Italiaanse fabrikant over de kritische zone heeft een technisch bureau in opdracht van de exploitanten onderzoek verricht. Dit heeft de VWA maandag laten weten.

Omdat de resultaten daarvan door de aangewezen keuringsinstantie (AKI) positief zijn beoordeeld, zijn de attracties weer opengesteld door de VWA. Wel moeten de Boosters van de VWA dagelijks visueel worden gecontroleerd, eens per vier weken een zogenaamd magnetisch en ultrasoon onderzoek krijgen plus een beoordeling door de AKI.

De VWA had vorige week intensief contact met de Italiaanse fabrikant over de mogelijke oorzaak van het ongeval met de Franse Booster op zaterdag 4 augustus. Ook spraken zij over op welke punten de Boosters onderzocht moesten worden.

Vrijdag 10 augustus gaf de fabrikant duidelijkheid over de definitieve kritische zone. Dat is belangrijk omdat de exploitant dan weet wat hij moet laten meten. Om eventuele scheuren in lassen op te sporen is zogenaamd NDO (non destructief onderzoek) nodig, in dit geval bestaande uit magnetisch en ultrasoon onderzoek.

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming : Blik op Nieuws

Terug