www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

16 augustus 2007

Kassa rinkelt flink tijdens eerste kermisdagen

door Hilde Tromp

ZWOLLE - "Als de kermis goed begint, dan blijft het goed lopen", stelt Job de Voer, organisator van de Zwolse Zomerkermis.

Kermis mist toppers op het festival

Kinderen hoeven nog niet gelanceerd te worden: met volle teugen genieten ze in een draaimolen bij draaiorgelmuziek. foto Jan Drost

Hij baseert zich daarbij op zijn eigen schat aan ervaring.

En dus is de organisator met de goede start van afgelopen weekeinde zeer positief gestemd over de rest van de week.

Ideaal kermisweer - 'geen regen en niet te warm'- en meer bezoekers in vergelijking met de zaterdag van vorig jaar. Ziedaar de redenen dat de organisator samen met de tientallen exploitanten enthousiast zijn over het eerste weekeinde.

Enkel de startvrijdag was in 2006 beter, maar volgens de organisatie komt dat omdat vorig jaar de kermis gelijk met het Straatfestival gestart werd.

Wel was het volgens De Voer weer drukker dan de vrijdag van twee jaar geleden. Oftewel, er zit volgens hem groei in de verdiensten: "Ik denk dat het puur aan de economie ligt. De mensen geven veel meer geld uit." De verwachting is dat het komende vrijdag, samen met het Stratenfestival, topdruk wordt in het hart van Zwolle.

Alleen voor de eigenaar van de Booster, die door de Voedsel en Waren Autoriteit vorige week verzegeld werd na een ongeval met twee dodelijke slachtoffers in Frankrijk, was de start afgelopen vrijdag minder rooskleurig. Gelukkig kreeg ook hij afgelopen zaterdag een groen sein en mocht de jeugd in de gondels plaatsnemen.

Afgelopen vrijdag opende burgemeester Henk Jan Meijer de kermis in de Zwolse binnenstad. Nog tot en met komende zondag draaien de attracties volop.

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming : De Stentor

Terug