www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

16 augustus 2007

Kermis mist toppers op het festival

door Hilde Tromp

ZWOLLE - Job de Voer, organisator van de Zwolse Zomerkermis, wil volgend jaar gaan samenwerken met de organisatie van het Stratenfestival. Van een goed Stratenfestival - opvolger van het Straatfestival - profiteert de Zomerkermis, volgens De Voer, en omgekeerd geldt hetzelfde.

Alleen met de artiesten die dit jaar op het programma staan, heeft niemand er volgens hem wat aan: "Wat ik mis zijn één of twee toppers. Ik vind dat we een Jan Smit of een Belle Perez moeten hebben. Die mis ik. Nu staan er allemaal 'doedelzakken'." De Voer vindt dat er niet of nauwelijks sprake is van samenwerking: "Het is nu puur een horecafeest." En dat hoort volgens hem niet zo te zijn.

Als één van de oplossingen noemt De Voer dat de kermis meer kinderartiesten kan regelen om zo het publiek vroeger in de avond naar de stad te trekken: "Ik wil best wel een kinderartiest van de woensdag (speciale dag voor kinderen op de kermis red.) verplaatsen naar de vrijdag."

Organisator van het Stratenfestival, John van Dinther, reageert positief. Hij staat open voor een gesprek. Maar samenwerken vindt hij een gevaarlijk woord: "Het is niet zo dat zij het samen met mij gaan organiseren." Van Dinther wil eerst het Stratenfestival van dit jaar afwachten en wil daarna best om de tafel gaan zitten om te kijken hoe de beide evenementen elkaar meer kunnen versterken.

Bron, overgenomen met officiële toestemming : De Stentor

Terug