www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

18 augustus 2007

Nieuw kermisbeleidin maart al gemeld

Volendam - De aanscherping van het kermisbeleid is in een overleg met de horeca begin maart dit jaar al aangekondigd. Dat schrijft het college van b en w van Edam-Volendam aan de gemeenteraad.

'Feitenrelaas: Aanleiding en procesgang horeca-kermismaatregelen 2007' heet het stuk dat naar de raadsleden is gezonden. Reden voor het feitenrelaas is dat in het persbericht van de horeca een onjuiste voorstelling van zaken wordt gegeven, aldus het college.

De evaluatie van de kermis van vorig jaar en het rapport van de regionale brandweer waren aanleiding om met de horeca te overleggen. Daarbij speelden twee zaken: het beheersen van de mensenmenigte op drukke plaatsen en het geluidsvolume. Vervolgens is in april, mei en juli met de horeca overlegd. In mei werd overeengekomen om een aantal zaken te laten onderzoeken door een onafhankelijk bureau.

De bevindingen van het bureau zijn in juni gedeeld met horecavertegenwoordigers. Het college van b en w heeft op 3 juli een besluit genomen over wat er wel en niet mag tijdens de kermissen. Een dag later is dat meegedeeld aan horecavertegenwoordigers.

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming : Noordhollands Dagblad

Terug