www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

18 augustus 2007

Braderie, kermis en wielerkoers

Ad Goddrie

Donderdag 16 augustus 2007 - HUIJBERGEN - In Huijbergen is op zaterdag 25 en zondag 26 augustus de jaarlijkse braderie. De festiviteiten beginnen echter al op vrijdag met een wielercriterium en de kermis.

De kermis is in vergelijking met vorig jaar een stuk groter geworden, want behalve op het Kerkplein staan er dit jaar ook attracties op het Canadaplein bij het voormalige gemeentehuis. "We hebben nu een kermis met een twaalftal attracties", zegt een tevreden Wil de Jong, secretaris van Huijbergse Culturele Evenementen (HCE), de stichting die de braderie organiseert.

Op de braderie op zaterdag en zondag zijn tussen de honderd en 120 kramen te vinden, die op beide dagen tussen 11.00 en 17.00 uur zijn te bezoeken.

Op zaterdmiddag is in de Siardus Bogaertslaan de traditionele vrijmarkt voor de jeugd.

Op zondag keert, na enkele jaren van afwezigheid, een evenement voor waaghalzen terug in het braderieprogramma: abseilen van de kerktoren.

"Verder is er natuurlijk weer de nodige muziek op de terrassen", vertelt De Jong. "Ook zijn molen Johanna en het Wilhemietenmuseum opengesteld voor publiek."

Het Comitť Avondcriterium Huijbergen houdt op vrijdagavond een criterium voor vrije renners. Deze koers wordt sinds vorig jaar tegelijk met de Huijbergse braderie gehouden, met het idee om elk jaar te versterken. Vanaf 18.00 uur zijn er koersen.

De aanscherping van het kermisbeleid is in een overleg met de horeca begin maart dit jaar al aangekondigd. Dat schrijft het college van b en w van Edam-Volendam aan de gemeenteraad.

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming : BN/De Stem

Terug