www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

18 augustus 2007

'Veilige Booster' publiekstrekker op kermis Eenrum

14 augustus 2007 - Eenrum - Voor de 139ste keer barst de Eenrumer kermis - een van de laatste grote kermissen op het Hogeland - vrijdag los. De Vereniging voor Volksvermaken (VvV) meldt 'trots' dat een groot aantal attracties zich heeft gemeld voor het spektakel. Daar is na rijp beraad een keuze uit gemaakt. In totaal twintig komen er tot en met zondag naar Eenrum.

Daaronder vindt het publiek klassiekers als een kinderdraaimolen, ballengooien en botsauto's. Tevens komen er enkele nieuwe, spannende attracties, belooft de VvV. De meest enerverende daarvan is ongetwijfeld de zogeheten Booster, een attractie waarbij aan het einde van een bewegende arm twee cabines ronddraaien met een snelheid tot 90 kilometer per uur.¶

De organisatie bezweert dat het gevaarte dat naar Eenrum komt 'beslist veilig is'. Het ongeluk dat onlangs in Frankrijk gebeurde met een Booster, was volgens de VvV te wijten aan slecht onderhoud.¶

De feestelijkheden rond de grasbaanwedstrijden van de MC Eenrum, beginnen donderdagavond 18.30 uur met het open kampioenschap fietsencross van de gemeente De Marne. De kermis gaat vrijdagmiddag om 16.00 uur officieel van start. 's Avonds om 22.00 uur is er dan een groot vuurwerk. Bovendien trekt muziekvereniging Orpheus door Eenrum.

Livemuziek klinkt zaterdag en zondag in de cafés. Voorts is er zaterdagmiddag om 13.00 uur een oldtimershow. Een country linedance-groep zorgt hierbij voor de muzikale omlijsting.

Op het Eenrumer circuit worden zaterdag vanaf 13.00 uur jeugd- en nationale grasbaanraces verreden. Een dag later kunnen motorfans vanaf 13.00 uur genieten van de EK-finale zijspannen.

Bron, overgenomen met officiële toestemming : Dagblad van het Noorden

Terug