WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

Winterland Maastricht

25 november 2006

Winterland Maastricht

Van 25 november t/m 7 januari wordt het Vrijthof in Maastricht weer omgetoverd tot Winterland. Hier is in winterse sferen weer van alles te beleven. Een nieuwtje is de Winterland Ice Bar, een ijsbar waar niet alleen de drankjes onder nul worden geserveerd, maar ook de temperatuur continu in negatieve cijfers wordt geschreven. Celcius wel te verstaan.

De Winterland Ice Bar heeft een oppervlakte van 40 vierkante meter en zal volledig worden opgebouwd uit blokken ijs. Interieurbouwer is Peter Meurders van Icecarving.nl uit Schimmert. Hij bouwt niet alleen de bar uit ijs, maar ook de wanden en het meubilair. Overigens worden tegen de wanden ijstaferelen getoond op een frost-proof lcd-scherm.

Sponsor van de Winterland Ice Bar is Jägermeister en u kunt erop rekenen dat deze drank hier alleen wordt geschonken als hij ijs- en ijskoud is. Ook andere alcoholhoudende drankjes zullen op temperaturen onder het vriespunt worden geschonken. Sinaasappelsap zal in thermoskannen worden verwarmd tot een temperatuur van +1 graad.

Omdat kou niet eeuwig aangenaam is voor de mens wordt uitgegaan van een verblijfsduur van de gasten van een half uur. Ze worden warm ingepakt in jassen, mutsen, shawls en handschoenen. IJsbars vindt u ook in Stockholm, Milaan, Londen en Amsterdam. Voor de bar is circa 20 ton ijs nodig.

Maastricht, vlucht door de eeuwen heen, nieuwe attractie winterland. Bezoekers maken in een gondel een glijvlucht langs de rijke geschiedenis van Maastricht. Van de kampementen van de Neandertalers op de rivieroevers van de Maas (300.000 tot 10.000 jaar geleden) tot en met de invoering van de Euro en de ontwikkeling van Maastricht als dienstenstad. Natuurlijk ontbreken de Romeinen niet, de vele belegeringen van Maastricht in de middeleeuwen en de ontwikkeling als industriestad in de 19e eeuw. Kortom een attractie voor jong en oud die op boeiende wijze de geschiedenis van Maastricht in beeld brengt.

Bron : TourPRess Holland

START-PAGE WWW.HULLYGULLY.NL