www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

27 augustus 2007

Record aantal bezoekers Hoornse kermis

21 augustus 2007 - De Hoornse kermis heeft in het jaar dat de stad haar 650-jarig bestaan viert een recordaantal bezoekers getrokken: 500.000.

Een half miljoen bezoekers bezochten van 11 tot en met 20 augustus een van de bijna tachtig attracties. De themadagen waren een groot succes. De Hoorn 650 jumpdag op zondag was een topper. De 650 jump t-shirts waren binnen de kortse keren uitverkocht.

Alom tevreden gezichten na afloop van de Hoornse kermis 2007. Volgens de kermisexploitanten en horecaondernemers was het een van de beste kermissen van de afgelopen tien jaar. Het succes heeft te maken met de combinatie van het weer, de gunstige vakantieperiode en de themadagen. In totaal bezochten zo’n half miljoen bezoekers de kermis die een lengte besloeg van bijna 1,5 kilometer. De snelste en hoogste attractie was de booster: 125 km per uur en 55 meter hoog, Het vuurwerk op vrijdag, traditioneel goed voor tienduizenden bezoekers, trok dit jaar 60.000 kijkers. Nieuw dit jaar waren de kemismis en de dag voor ouderen uit verzorgings- en verpleeghuizen. Ze bleken een schot in de roos. Het kermisteam registreerde in totaal drie vermiste kinderen en vijf verloren gsm”s. Tijdens de gehele kermis is zo’n 280.000 kilowatt stroom verbruikt.

Bron, overgenomen met officiële toestemming : Gemeente Hoorn

Terug