www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

27 augustus 2007

Souburgse kermis in Oktober

Souburgse kermis in oktober

OOST-SOUBURG - De kermis in Oost-Souburg gaat dit jaar toch door. Vijf dagen in oktober is het feest op het Oranjeplein.

De kermis zal, als de bewoners en ondernemers van het Oranjeplein dat goed vinden, duren van vrijdag 12 tot en met dinsdag 16 oktober. De kermis sluit elke dag om middernacht. De kramen en attracties kunnen op vrijdag om 16.00 uur open, op zondag om 15.00 uur en op zaterdag, maandag en dinsdag om 12.00 uur.

Voordat de gemeente definitief toestemming geeft voor de kermis, mogen mensen in de buurt nog zeggen of ze het daarmee eens zijn. Bedrijven en instellingen aan het Oranjeplein en in de omgeving hebben al ingestemd.

De kermis in Oost-Souburg ging vorig jaar niet door omdat op de vaste plaats voor de attracties, het parkeerterrein tegenover het voetbalveld van RCS, is bebouwd met woningen. Het leek erop dat het dorp het ook dit jaar zonder zou moeten doen, maar op verzoek van het dorpsplatform wordt nu uitgeweken naar het Oranjeplein.

De kermis komt aan beide kanten van het plein. Als de kermis dicht is, moet de straat open zijn voor verkeer. Bussen worden wel omgeleid. Voorwaarde is ook dat kerkdiensten en begrafenissen in de kerk op het plein geen last van de kermis zullen hebben. Daarop zijn de openingstijden van de kermis aangepastZwieren en zwaaien en sensatie draaien totdat je er duizelig van wordt op de zomerkermis in Groningen. De Booster Maxxxx en de Extreme Machine, de twee grootste attracties, schudden de bezoekers danig heen en weer. De toeschouwers die niet in de grote toestellen durven, zien een kleurrijk en bewegend schouwspel. Mark Dijstelberge fotografeerde het en stuurde deze foto naar ons. Dat gaat snel ja!

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming : Provinciale Zeeuwse Courant

Terug