www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

27 augustus 2007

Extra grote Rooise kermis

door Roelof Kleis

SINT-OEDENRODE - In de stromende regen werden gisteren de eerste attracties van de kermis in Sint-Oedenrode opgebouwd. Vandaag gaan de overige exploitanten aan de slag.

En dan is het nog wachten tot zaterdag aan het eind van de middag. "En hopen op mooi weer", zegt kermismeester Maartje Schraven. Bij deze kermis is ze voor het eerst 'meester'. Dus is ze zo ongeveer non-stop op de Markt en het Kerkplein te vinden om een en ander in goede banen te leiden.

Op het kermisterrein staan 27 attracties, drie meer dan vorig jaar. Dat komt door de extra ruimte die er dit jaar is doordat het Kerkplein aan de kermis is toegevoegd. Volgens Schraven gaat het om een experiment: het is de bedoeling de terrassen aan het Kerkplein bij de kermis te betrekken.

Met de drie extra attracties wordt vooral op ouders met kinderen gemikt. Bijkomend voordeel is dat het vanaf het Kerkplein maar een kleine stap is naar het feestterrein van de horeca aan de Kerkstraat. Op het parkeerterreintje bij slagerij Kluijtmans is een overdekt podium waar Hollandse 'krakers' als Denny Christian en Henk Wijngaard hun opwachting maken.

Op de Markt staan de overige 24 attracties. Voornamelijk vaste klanten, legt Schraven uit. Twee op de drie exploitanten hebben een meerjarig contract. Daardoor zijn er maar enkele echt nieuwe attracties.

Blikvangers zijn de Eclipse op de Markt en het Rainforest Labyrinth en de waarzegger op het Kerkplein. Volgens Schraven had de kermiscommissie volop keus. Maar liefst zestig exploitanten schreven zich in voor de schaarse vrije plekken.

De kermis wordt zaterdagmiddag om vijf uur geopend door burgemeester P. Maas. Meteen daarna kunnen de leerlingen van de Rooise basisscholen de twee vrijkaartjes besteden die ze van de gemeente cadeau hebben gekregen.

Overigens zijn de prijzen van de attracties laag. De ritprijs van kinderattracties is zeventig cent, van de overige attracties tachtig cent.

Het grootste probleem is het parkeren. Sint-Oedenrode moet volgens Schraven op de fiets naar het centrum komen. Er is geen vervangende parkeerruimte voor de Markt. De kermis verdringt daarnaast ook de weekmarkt. De vrijdagse markt wordt nu op de Stompersstraat gehouden. De kermis duurt tot en met woensdag. Dinsdag is traditiegetrouw van 13.00 tot 14.30 uur de ouderenkermis. Kermiskwestie niet bij minister

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming : Eindhovens Dagblad

Terug