www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

28 augustus 2007

Wildplassen dit jaar hét item op Brummense kermis

door Arjen Schimmel

BRUMMEN - Geleund tegen een attractie met gokkasten stonden zaterdag bij de opening van de Brummense kermis een aantal moeders met een nog dik gevulde portemonnee in de hand te kijken naar de botsauto's.

"Die is maandagavond aan het einde van de kermis echt wel leeg", merkte een van de moeders op.

Eén meevallertje hadden ze want het eerste rondje in de botsauto's was gratis. Wethouder Dick ter Maat verraste de veelal jeugdige toehoorders tijdens zijn openingswoordje met de mededeling dat de muntjes al in de botsauto's zaten en dat de kinderen maar snel een wagentje moesten opzoeken.

Dat was niet tegen dovemansoren gezegd en in een oogwenk waren de botsauto's bevolkt en zetten ze zich voor het eerst tijdens de Brummense kermis in beweging.

Hoewel de drukte zaterdagmiddag op het Marktplein nog wel meeviel mochten de verschillende al jaren in Brummen staande attracties 's avonds op redelijk wat belangstelling rekening. Al jaren in Brummen, want hoe lang de Swingmill al in het dorp aan de rand van de IJssel staat weet eigenlijk niemand en ook de Calypso was eind jaren zeventig, begin jaren tachtig van de vorige eeuw een van de modernste attracties op de Brummense kermis.

Zaterdagavond was het druk bij café de Vier Jaargetijden aan het Marktplein. Een toiletwagen naast het café was er door eigenaar Burgers als extra service neergezet. Want het verbod op wildplassen schijnt dit jaar het thema van de Brummense kermis te zijn: iedereen spreekt over het risico op een boete van 75 euro.

Ook bij Concordia troffen veel bezoekers elkaar. De zondagmiddag is traditiegetrouw dé middag waarop veel Brummenaren en oud-Brummenaren naar de kermis trekken.

De zondagmiddag staat ook bij de kermisexploitanten bekend als de familiedag. Veel oud-Brummenaren brengen de nacht daarna door bij familie om vanmorgen als eersten naar de Vogelwei te gaan om daar mee te schieten tijdens het jaarlijkse door het Sint Jans Gilde georganiseerde vogelschieten.

En misschien dat die moeders met die volle portemonnee aan het begin van de kermis een oud Brummens gezegde weer tot leven kunnen brengen op dinsdagmorgen: De portemonnee uitwassen in de IJssel.

Bron, overgenomen met officiële toestemming : De Stentor

Terug