www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

30 augustus 2007

Weer vijf dagen kermis in Zevenbergen

Foto kermis Zevenbergen in 2004, G. Spijkers

Dinsdag 28 augustus 2007 - ZEVENBERGEN - In het centrum van Zevenbergen wordt vanaf morgen tot en met zondag weer de jaarlijkse Bartholomeuskermis gehouden. De attracties staan opgesteld op de Markt, de Molenstraat en het haventracť.

De kermis is dagelijks geopend van 13.00 tot 24.00 uur. De organisatie is al weer enkele jaren in handen van de firma Jonker-Blokker uit Hippolytushoef in samenwerking met de stichting Zevenement in Zevenbergen. Die samenwerking leidt tot tevreden reacties van zowel exploitanten als bezoekers, zegt een woordvoerder van Zevenement.

Op de Bartholomeuskermis zijn veel traditionele attracties te vinden zoals de schietsalon, de autoscooter en de draaimolen. Er is ook allerhande lekkers te koop zoals zuurballen, kaneelstokken, oliebollen en appelflappen. Gokjes kunnen worden gewaagd bij de grijpkraantjes en het casino.

In de Moerdijkse Bode van deze week staan kortingsbonnetjes die bij tal van attracties kunnen worden verzilverd.

Op de slotdag van de kermis, zondag 2 september, wordt al weer voor de vijfde keer een kofferbakverkoop gehouden. Dat is een evenement van de stichting Zevenement. De markt wordt gehouden op het oostelijk haventracť en duurt van 14.00 tot 17.00 uur. Tot nu toe hebben zich achttien verkopers aangemeld. Wie alsnog mee wil doen kan zich zondagmiddag om 13.15 uur vervoegen op het marktterrein ter hoogte van Boekhandel Geleijns. De kofferbakverkoop is overgewaaid uit Groot BrittanniŽ. Het is een gewone rommelmarkt, maar met het verschil dat kooplieden hun waren niet uitstallen op een matje op de grond of vanaf een tafeltje, maar vanuit de kofferbak van hun auto. Zevenbergen had vijf jaar geleden de primeur voor West-Brabant van dit fenomeen.

Net als in de afgelopen jaren komt er ook dit jaar weer een kinderster naar de Zevenbergse kermis. Waren dat in het verleden bijvoorbeeld het autootje Brum en Bob de Bouwer, dit jaar is het de ondeugende kater Garfield.

Garfield loopt donderdag 30 augustus vanaf 19.00 uur over de kermis om pootjes uit te delen en om zich te laten fotograferen met kinderen.

Als onderdeel van het kermisvermaak is er zondagmiddag ook weer de jaarlijkse rommelmarkt, waarbij koopwaren worden aangeboden vanuit de kofferbak.

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming : BN/De Stem

Terug