www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

7 september 2007

Reuzenrad terug op kermis Zutphen

door Henk Brummelman

ZUTPHEN - Voor het eerst sinds jaren is het reuzenrad terug op de Zutphense kermis. De twintig meter hoge attractie heeft vanochtend in alle vroegte haar plek ingenomen tegenover filmtheater Luxor. Op de drie markten staan in totaal 24 attracties.

De uit Apeldoorn afkomstige schietsalon Dörenberg is dit jaar - door de concurrentie met de Larense Kermis - nieuw in Zutphen. Het reuzenrad komt hier vandaag pal naast te staan. foto Bob Bakker

B. Douma van bureau De Kermisgids heeft de selectie gemaakt. Hij is blij met een trekker als het reuzenrad. 'Zutphen' heeft volgens hem het probleem dat er geen echt grote attracties terecht kunnen. De ruimte is daar te beperkt vooral omdat de brandweer eist dat vijf meter voor en vijf meter achter de attracties vrij blijft.

Voor de grote spullen heb je een plein nodig. Sowieso is het in kermisland bijzonder dat je - zoals in Zutphen - met een lint van attracties werkt. Speciale attracties binnenhalen is in deze periode moeilijker omdat er veel kermissen zijn. Dit jaar is 'Zutphen' gelijk met de (verplaatste) Larense kermis.

Schiettentexploitant Geurtsen uit Gorssel laat daardoor verstek gaan. Hij kiest voor Laren. Volgens Douma wordt er in Zutphen over gedacht om de kermis niet meer in het tweede weekend van september te houden, want dat 'bijt' met de Open Monumentendag, die een ander publiek trekt. Probleem is dat de eerste zaterdag van september de Dweildag wordt gehouden en die 'bijt' ook met de kermis, vindt de Zutphense horeca.

De derde zondag in september is het Chocoladefestival. Om de kermis te promoten komt zondag om 15.45 uur volkszanger Dries Roelvink. Vrijdagavond om half tien wordt bij de IJsselkade vuurwerk afgestoken. Daarvoor zijn er om acht uur o.l.v. Harm Vuyk (gezamenlijke) optredens van chr. muziekvereniging De Harmonie, muziekvereniging Warnsveld en de Zutphense Orkestvereniging. Donderdagmiddag om half vier komt clown Giovanni Bertolli met zijn omgebouwde botsauto ballonfiguren maken en uitdelen.

Bron, overgenomen met officiële toestemming : De Stentor

Terug