www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

9 september 2007

De kermismeester kan tevreden terugblikken

Foto G. SPijkers www.hullygully.nl

door Govert van Veen

Vrijdag 7 september 2007 - ROOSENDAAL - Hij sliep in een woonunit op het Kadeplein. En hij maakte lange dagen, van 's morgens acht tot 's avonds twaalf uur. Maar Roel Keersmaekers is jong, 26 pas, en tegen veel kermisgeweld bestand. Bovendien was het een prettige ervaring, zo'n week lang tussen de attracties

Gisteravond laat ging de stekker uit de Roosendaalse kermis. Afgelopen nacht sliep Keersmaekers voor het laatst in zijn container. Al zit zijn werk in de gemeente er nog niet op. Want vanaf morgen draait de Wouwse kermis en ook die behoort tot zijn takenpakket. Maar die kermis is natuurlijk een stuk kleiner en dus gaat hij dan op en neer naar huis, in Weert.

Hoe wordt een jonge Limburger in één klap een succesvol kermismeester in Roosendaal? Keersmaekers, eigenlijk een werktuigbouwkundige, lacht. "Kom je uit Weert, dan zit de kermis je in je bloed. Het is de op twee na grootste kermis van Nederland. Ik was daar al een soort assistent-kermismeester. Roosendaal wilde gebruik maken van onze ervaring en heeft in Weert om advies gevraagd."

Wat hij zag en meemaakte de afgelopen week, stemt hem tot tevredenheid. "Roosendaal is landelijk gezien een top-tien kermis. Ik schat plaats zeven of acht. Het hoort bij de stad, bij de cultuur hier, dat merk je, dat zien de exploitanten ook. Ze zijn tevreden over het verloop en de omzet."

Hij had een grote invloed op de invulling van de kermis., "Die is met 75 attracties kleiner dan die van vorig jaar, met 85. Dat is bewust gedaan. Mensen kunnen hun geld maar één keer uitgeven. Er is bovendien gekeken naar kwaliteit. De exploitanten die hier nu staan, weten van wanten. En weten bijvoorbeeld ook hoe ze een incidentje in de kiem moeten smoren."

Niet voor niets situeerde hij op de Wipwei een aantal topattracties. "Je moet o0k daar de loop in zien te krijgen. Dat is gelukt door er echte trekkers neer te zetten. Ook goed voor de Kade. Daar hou je dus rekening mee. Ik zou volgende keer alleen wel een puber-attractie op het Kadeplein willen hebben, nu is het daar te veel een familiegebeuren, met zaken die voor één doelgroep bestemd zijn. Daar moeten we dus iets tussen zetten dat ook de jeugd aanspreekt."

En weg is de kermis weer, om ergens anders op te duiken. In Wouw bijvoorbeeld. Of in Volendam, één van de weinige grote kermissen van boven de rivieren.

Bron, overgenomen met officiële toestemming : BN/De Stem

Terug