www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

9 september 2007

Kermis in Reusel !

Foto : G. Spijkers www.hullygully.nl, Foto Reusel 2006

Vanaf zaterdag 8 september staat het centrum van Reusel weer helemaal in het teken van de kermis.

Tot en met dinsdag 11 september kan jong en oud zich weer volop vermaken op het Markt- en Kerkplein. Hoewel de attracties in de loop der jaren steeds moderner en sneller zijn geworden, is de sfeer onveranderd gebleven. Denk bijvoorbeeld aan de kenmerkende geur van oliebollen, vis en gebak en de bekende kermisgeluiden. Voor de jeugd is het één grote speeltuin en voor veel volwassenen is het een feest der herkenning en een gelegenheid waar ze oude kennissen nog eens tegen het lijf kunnen lopen. Zo zorgt de kermis al vele jaren voor oer-Hollands volksvermaak.

Spectaculaire attracties : De echte durfals kunnen zich bewijzen in de Katapult Bungee. Net als in 2002 zal deze attractie zich weer op een enorme belangstelling mogen verheugen. Vooral omdat de uitvoering van dit jaar zelfs nog hoger is!

De nieuwkomer en tevens snelste draaiattractie op de kermis dit jaar is ongetwijfeld de Fun Factory. Deze machine is een van Nederlands snelste en heftigste draaivermaakzaken. Een carrousel met zes gondels, die elk voorzien zijn van vier zitplaatsen, gaat dansen, tollen, draaien en spinnen. Overdag is deze zaak over het algemeen voor een breed publiek bestemd en draait deze met een aangepaste snelheid, maar ’s avonds gaan de remmen los en voel je de g-krachten door je lijf gieren. Alle zes de gondels individueel laten spinnen, dus elke rit is anders en nooit voorspelbaar.

De Surfing is een snelheidsmolen waarvan de gondels door de hoge snelheid naar buiten zwiepen. Een aparte ervaring.

Voor de allerkleinsten is er de draaimolen en de vliegtuigmolen Mini-Jet. Verder treft u aan: de Heart Breaker, botsauto’s (en boksbal), Lunapark, Van Gogh’s portrait studio, schiettent, grijpautomaten (en Big One), jackpot, kamelenrace, kop van jut, touwtje-trek-spel, rolbalspel, suikerspin, oliebollenkraam, viskraam, ijscokraam, snoepkraam van Stichting Jeugdbelangen en het rad van avontuur van Onderlinge Hulp Reusel.

Opening kermis zaterdag 8 september : Spectaculaire opening op zaterdag om 14.00 uur door de wethouder samen met Pret Piraat. De opening wordt muzikaal opgeluisterd door Muziekvereniging Concordia. Na de opening staan er twee kamelen klaar voor een ritje. Bij de schminkstand op het marktplein kunnen kinderen zich laten schminken, er is een traktatie en er kan genoten worden van optredens van Pret Piraat. Dit alles wordt aangeboden door de gezamenlijke kermis- en horeca-exploitanten in samenwerking met de gemeente.

Openingstijden : Zaterdag: 14.00 – 01.00 uur, Zondag tot en met dinsdag: 13.00 – 24.00 uur

Ritprijzen : Met de kermisexploitanten zijn afspraken gemaakt over vaste ritprijzen: Katapult Bungee € 8,00, Surfing € 1,00 6 voor € 5,00 en 13 voor € 10,00, Heart Breaker € 1,00 6 voor € 5,00 en 13 voor € 10,00, Fun Factory € 1,50 4 voor € 5,00 en 10 voor € 10,00, Mini-Jet € 1,00 8 voor € 5,00, Draaimolen € 1,00 8 voor € 5,00,Lunapark € 1,00, 8 voor € 5,00 / avondkaart € 13,00 / dagkaart € 17,00 kermiskaart € 50,00 (voor alle kermisdagen), Botsauto’s € 1,00 3 voor € 2,50 / 7 voor € 5,00 / 17 voor € 10,00 / 40 voor € 20,00, Kop van jut € 1,00 (1x slaan) / € 2,50 (3x slaan) / € 5,00 (7x slaan),

Speciale ‘Rustig aan’ uurtjes voor gehandicapten Op dinsdag draaien de attracties ’s middags van ± 13.30 - 15.30 uur speciaal voor gehandicapten. Dat houdt in: ruim de tijd om in- en uit te stappen (vrijwilligers helpen daarbij) en verlaging van de snelheid. De kermisexploitanten, het gehandicaptenplatform en de gemeente hebben hierover afspraken gemaakt. Geef je op! Gehandicapten en hun begeleiders kunnen zich van tevoren aanmelden. Zij krijgen dan een button, waar ze de kermis mee op kunnen. Als ze zich vervolgens bij een attractie melden voor een ritje, past de exploitant de in- en uitstaptijden aan en laat de attractie wat langzamer draaien. Vrijwilligers van het gehandicaptenplatform helpen een handje. We hebben het liefst dat men zich van tevoren opgeeft, zodat we de belangstelling kunnen peilen en daar rekening mee kunnen houden. Wil je ook naar de kermis op dinsdag 11 september? Geef je dan nu op! Dat kan bij: Gemeente Reusel-De Mierden, Receptie, Kerkplein 3, 5541 KB Reusel, Tel. 0497-650650 én Gehandicaptenplatform Reusel-De Mierden, Mevr. Marianne de Laat, de Braken 34, 5541 AD Reusel, Tel. 0497-642481. De buttons zijn ook nog tijdens de kermis verkrijgbaar bij de balie van het gemeentehuis op maandag- en dinsdagvoormiddag.

De gemeente Reusel-De Mierden wenst u een fijne kermis!

Bron, overgenomen met officiële toestemming : Gemeente Reusel-de Mierden

Terug