www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

14 september 2007

'Droge' kermis Wouw trekt veel publiek

Door Renť Hermans

Maandag 10 september 2007 - WOUW - Wouwse kermis zonder regen is bijna ondenkbaar. Toch was dat het afgelopen weekend het geval. Geen plensbuien, maar echt kermisweer en met name zondagmiddag was er de nodige zonneschijn.

Daardoor was het ook erg druk op de Markt, waar de kermis een iets andere opstelling had gekregen dan in voorgaande jaren.

Daardoor maakte het geheel een gezellige en feestelijke indruk. Vermaak voor jong en oud, waar veel ouders en grootouders met kinderen en kleinkinderen op af kwamen. Vooral bij de attracties was het druk en moest vaak de beurt afgewacht worden om te kunnen draaien, botsen, rijden of vliegen.

Gezien de drukte op de kermis in het weekend, hoeft de Wouwse bevolking zich waarschijnlijk geen zorgen te maken over het voortbestaan van het evenement, zoals dat in Nispen en Heerle wel het geval is. Daar was dit jaar geen kermis. De Wouwse kermis duurt nog tot en met dinsdag. Vandaag is er een familiedag met korting op de attracties, terwijl dinsdag de kermis wordt afgesloten met een grote verloting. Hiervoor stellen Wouwse winkeliers en de kermisexploitanten loten beschikbaar. Dinsdagavond om half negen vindt de trekking van die loterij plaats.

Tot dinsdagmiddag kan men in cultureel centrum De Geerhoek aan de Kloosterstraat ook een tentoonstelling van handwerkproducten van Wouwse ouderen bezoeken. In het weekend was er bovendien een jonge dierendag van De Eendracht in de Geerhoek.

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming van : BN/De Stem

Terug