www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

14 september 2007

Ongeluk kermis niet door onregelmatigheden

Door Jeroen van Sambeeck

BEEK EN DONK Ė Er zijn geen onregelmatigheden geconstateerd met de kermisattractie in Beek en Donk waarin vrijdagavond twee jongens gewond raakten. Dat blijkt uit een eerste voorlopig onderzoek, aldus burgemeester Hans Gilissen van Laarbeek en Jan Boots, voorzitter van de Nederlandse Kermisbond. De jongens zaten in een gondeltje van attractie Octopus dat plotseling losschoot.

De twee veertienjarigen uit Beek en Donk maken het naar omstandigheden goed, maakte Gilissen bekend. Een van hen is in Nijmegen opgenomen met hersenletsel en de ander werd met kneuzingen naar het ziekenhuis in Helmond overgebracht.

Direct na het ongeluk was de traumahelikopter gealarmeerd. Personeel van de traumahelikopter en aangerukte ambulance behandelden de jongens ter plaatse. Het ongeluk leidde even tot commotie; een omstander werd onwel.

De attractie waar het ongeluk zich vrijdagavond rond kwart over elf voltrok, is de Octopus van de gebroeders Regter. De Octopus is volgens Boots een attractie die al sinds decennia overal op kermissen is te vinden. Het toestel met snel ronddraaiende armen met gondeltjes eraan staat volgens hem als uiterst veilig en betrouwbaar bekend. Boots gelooft dan ook niet dat er sprake is van een fabricagefout of metaalmoeheid.

Burgemeester Gilissen zegt dat er geen onregelmatigheden zijn geconstateerd wat betreft vergunningen, onderhoud en veiligheidmaatregelen. Het gegeven dat de attractie al zaterdag afgebroken mocht worden van inspectiedienst Voedsel en Waren Autoriteit, is in dit verband veelzeggend volgens Boots en Gilissen. De kermis in Beek en Donk ging zaterdag en gisteren door en is ook vandaag en morgen open.

Wat er precies is gebeurd met de Octopus moet verder onderzoek duidelijk maken. Vast staat in ieder geval dat het gondelbakje waarin de jongens zaten plotseling losraakte en neerplofte.

De exploitanten willen niet spreken met de pers. Ze zijn volgens Boots flink ontdaan door de gebeurtenissen.

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming van : Eindhovens Dagblad

Terug