www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

14 september 2007

Laatste dag van de Volendammer kermis vrolijke verkleedpartij

10 september 2007 - Volendam - Met de traditionele maandag als afsluiting van de Volendammer kermis zit de editie 2007 er weer op.

Maandag staat sinds jaar en dag te boek als liederlijk slotakkoord. Voor Volendammers onder elkaar, met het hele gezin, de (schoon)familie of met een mooi koppel bouwvakkers. Zo lang het maar zonder 'die Purmerenders' is, want die komen toch alleen voor de rottigheid, bezweert een enthousiaste kermisganger die vermomd als lakei over de kermis zwalkt.

Verkleed - Waarom velen groepsgewijs verkleed gaan, blijft een raadsel. ,,Dat is nou eenmaal zo'', stelt eenieder schouderophalend vast. De vermommingen nemen welhaast carnavaleske vormen aan. VariŽrend van ontsnapte boeven in gestreepte overalls tot volledig gecamoufleerde soldaten met speelgoedgeweer.

Meiden hebben een opvallende voorkeur voor luchtige vermomming, gaan als roodkapje, dansmarieke of pinguÔn. Twee meiden, uitgedost als Nordic walkers, houden de pas er stevig in, benen met hun skistokken in rap tempo van de ene kroeg naar de andere.

De vier meiden Ingrid, Trudy, Monique en Anne gaan dit jaar als Duits biermeisje, gelijk de Beierse serveersters die met hun diep uitgesneden decolletťs met grote bierpullen door feesttenten zeulen. Waarom deze variant? ,,Omdat je telkens iets origineels wilt bedenken. We zijn al een keertje als politie gegaan, als engeltjes, en ook een keer als zigeuners. We hebben deze pakjes via internet gekocht en volgend jaar bedenken we weer wat anders'', zegt een van de meiden. Maandag is hun favoriete dag. ,,Omdat je met Volendammers onder elkaar bent. Je ontmoet heel veel bekenden die je anders nooit in het uitgaansleven tegenkomt. Met dorpsgenoten is toch het gezelligst, kun je weer lekker bijpraten en als je buiten kunt staan, is het extra leuk.''

Kermisvertier is niet alleen veel bier drinken, ook de attracties draaien overuren zoals 'The ultimate funmachine'. Een reusachtige hefarm zwaait inzittenden met een vaart van 125 kilometer per uur veertig meter de lucht in. Niet geschikt voor zwangere vrouwen en zeker niet voor beschonken feestvierders, zo lijkt het. Jan Schilder stapt er fris en fruitig uit. ,,Dit is een topding, echt waar. Van mij mag het nog wel twee keer zo snel'', zegt de dertienjarige waaghals.

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming van : Noord-hOllands Dagblad

Terug