www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

16 september 2007

Exploitant Octopus aansprakelijk

BEEK EN DONK – Zonder de details van de zaak precies te kennen, kan mr. M. Ufkes in Helmond met vrij grote zekerheid zeggen dat de kermisexploitant van de Octopus in Beek en Donk wettelijk aansprakelijk gesteld kan worden door de twee veertienjarige slachtoffers.

Ufkes is werkzaam bij advocatenkantoor P. Bouman in Helmond. Deze praktijk heeft als specialisatie letselschade. Twee jongens raakten vrijdagavond gewond door het losraken van een gondel van kermisattractie Octopus.

Onderzoek van de Voedsel- en Warenautoriteit wees uit dat er een veiligheidspin ontbrak. Mocht het onderzoek van de politie nu uitwijzen dat bijvoorbeeld vandalen de pin uit de gondel van de attractie hebben gehaald, zou dit de wettelijke aansprakelijkheid niet verplaatsen naar de daders, volgens Ufkes. „De exploitant heeft een zogenoemde zorgplicht. Hij moet vooraf, maar ook tussentijds vaststellen dat de attractie goed functioneert.”

Volgens hem kan de immateriële schade – met blijvend letsel – oplopen tot maximaal tienduizend euro. De gemeente Laarbeek kan niet aansprakelijk gesteld worden, omdat de opstellingsinspectie die het ongeval wellicht had kunnen voorkomen niet verplicht is gesteld.

Bron, overgenomen met officiële toestemming van : Eindhovens Dagblad

Terug