www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

18 september 2007

'Echt een sfeervol, intiem kermiske'

door Coen Hagenaars

Zaterdag 15 september 2007 - ETTEN-LEUR - Jan Reemer (51) is volop in de weer met de opbouw van zijn attractie op de kermis in Etten-Leur-Noord, de Cakewalk. "Ik kreeg te horen van verschillende mensen dat de Cakewalk zů gemist werd", vertelt de exploitant, "dus vandaar dat we er weer staan.".

Toch staat Reemer er niet alleen voor zijn plezier. "Het gaat hier natuurlijk om de financiŽn", legt hij uit. "Het is nog steeds geen hobby van me."

Topdrukte verwacht Reemer niet dit weekend. "Deze kermis is niet te vergelijken met de 'grote' kermis in Etten-Leur. Dit is meer een dorpskermis in een stad. Vroeger was het wel redelijk, maar het is hier een beetje op zijn retour."

Een stuk enthousiaster is de gemeentelijk organisator van de Leurse kermis Henk Neven (48). "Dit is ook altijd heel leuk om te doen. Dit is een hele oude kermis, die er al jaren staat. Het is gewoon echt een sfeervol, intiem kermiske", vertelt Neven.

De opstelling van de kermis met vijftien attracties is anders dan in voorgaande jaren. Dit jaar staan de attracties voor de laatste keer in een ronde opstelling. Dat zal volgend jaar anders zijn, legt de kermismeester uit. Hoe de kermis er volgend jaar uitziet, dat weet hij nog niet. "Ze gaan de Geerkade binnenkort vol bouwen met appartementen. Dus of we dit terrein volgend jaar weer kunnen gebruiken, is nog onzeker. Maar we vinden vast wel alternatieven voor in de toekomst." Het bezoekersaantal, daar durft Neven weinig over te zeggen. "Zaterdag wordt het natuurlijk druk, vooral 's avonds. Dan treedt ook de Leurse artiest Mr. Nightlife op. De zondag is ook altijd een goede dag. De dagen daarna gokken we vooral op de avonden." De kermis staat nog tot en met dinsdag langs de Geerkade, het Van Bergenplein en langs de Korte en Lange Brugstraat.

Overgenomen, met officiŽle toestemming van BN/De Stem

Terug