WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

28 november 2006

Protest tegen kermisattractie bij slaapkamer

door Ali Pankow

RENESSE - „Die arm van dat ding zwaait vlak langs de gevel. Die bakjes komen heel dicht bij ons slaapkamerraam. En daar komt dan nog eens gegil uit“, motiveert M. Jonker aan de Kromme Reke in Renesse zijn protest tegen een attractie, de ’Booster’, pal voor zijn deur tijdens de jaarlijkse kermis in juli. De buurman van Jonker bleek evenmin blij toen deze attractie in 2005 voor zijn hotel was neergezet. Ook hij uitte klachten. Werk in Uitvoering, het bedrijf dat de kermissen exploiteert in opdracht van de gemeente, hield rekening met die klachten en zette de Booster dit jaar een stukje verder. Voor het huis van Jonker, dus.

Wethouder A. Verseput erkent dat er sprake is van een ’uitzwaai’ van deze attractie. Volgens hem wordt de attractie echter zodanig geplaatst, dat wordt voldaan aan alle eisen van brandveiligheid. Het college heeft Werk in Uitvoering wel verzocht Jonkers klacht te betrekken bij de voordracht voor de kermissen in 2007.

Werk in Uitvoering meent dat verplaating ’kermistechnisch’ gesproken niet goed zou zijn. „De Booster is in die hoek geplaatst als aantrekkelijke attractie ter stimulering van de loop van het publiek.“

Bron en copyright : Provinciale Zeeuwse Courant

Overgenomen met toestemming Provinicale Zeeuwse Courant www.pzc.nl

Back