www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

22 september 2007

Attractiepark in Drouwen krijgt ’hunebedachtbaan’

20 September - Drouwen - In opdracht van Attractiepark Drouwenerzand in Drouwen wordt een gloednieuwe attractie in de vorm van een hunebed gebouwd. Dat gebeurt in een gespecialiseerde fabriek in München. Attractieparkeigenaar Bert van der Linde heeft het project de werktitel Rol(l)ing Stones gegeven.

Van der Linde investeert bijna 400.000 euro in de enige ’hunebedachtbaan’ ter wereld. De attractie moet voor Pasen 2008 klaar zijn. Het wordt een heen en weer bewegend en ook draaiend object op een stuk rails van ongeveer veertig meter. Het hunebed, dat het zitgedeelte is, wordt ongeveer twaalf meter lang en drie meter breed. Er is per keer plaats voor ongeveer 24 kinderen in de leeftijdsgroep 4 tot en met 12 jaar.

De eigenaar van Attractiepark Drouwenerzand droomde al langer van een eigen ontworpen attractie in de vorm van een hunebed. ”We zitten ten slotte bij Borger, de hunebedhoofdstad van Nederland.”

Door de goede bedrijfsresultaten durft Van der Linde het aan om flink te investeren. Het Drouwenerzand verwelkomde deze maand de 200.000ste bezoeker, een record in het ruim 50-jarige bestaan.

Bron, overgenomen met officiële toestemming : Dagblad van het Noorden

Terug