www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

26 september 2007

Vijf dagen najaarskermis in Made

door Susanne den Boer - Zaterdag 22 september 2007 - MADE - Zo'n dertig attracties vormen samen van vrijdag 28 september tot en met dinsdag 2 oktober de kermis in Made. Tussen de attracties staan onder meer de Miami Tripp, een loopspookhuis, de Rotalet, de Jungle Adventure en de Crazy Dance.

Voor de kleintjes is er ook voldoende vermaak, zoals eendjes vangen, een nostalgische draaimolen, een kikkerspel en ponyrijden. Voor de inwendige mens staan er een ijssalon, een gebakskraam, een noga- en suikerwerkenkraam en een suikerspin/ popcornkraam. Uiteraard ontbreken de standaard attracties als de autoscooter en de grijpkramen ook niet in Made.

De officiële opening van de kermis is vrijdagavond met een ballonnenwedstrijd. Vanaf 18.30 uur kunnen de ballonnen opgehaald worden bij het gemeentehuis, waarna de stoet in een optocht naar het Molenplein loopt. Daar is de opening van de kermis en worden de ballonnen opgelaten. Op de maandag tijdens de kermis houdt de kruisboogvereniging Willem Tell 1870 uit Made het jaarlijkse koningschieten. De evenement is op hun schietbaan in café 't Tapperijke aan de Marktstraat in Made. "We gaan eerst om 10.30 uur met slaande trom en vliegend vaandel Rinus de Bok ophalen, de kermiskoning van vorig jaar", vertelt Willem Damen, secretaris van de kruisboogvereniging. "Daarna maken we een rondje Made om bij café 't Trefpunt met behulp van dobbelstenen de schietvolgorde vast te stellen." Als de volgorde is vastgesteld, gaat de stoet naar de schietbaan. "Iedere schutter schiet drie pijlen af in één beurt en het aantal punten worden opgeteld. De kruisboogschutter die het getal haalt dat in het geheim door de kastelein wordt bewaard, mag zich het komende jaar kermiskoning noemen." De wedstrijd om de kermiskoning begint om 11.30 uur en de toegang is gratis.

Bron, overgenomen met officiële toestemming : BN/De Stem

Terug