www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

30 september 2007

Meningen over kermis op het kerkplein in Bavel zijn verdeeld

Foto G. Spijkers www.hullygully.nl

door Ine Kleemans - Maandag 24 september 2007 - BAVEL - Na bijna dertig jaar was de Bavelse kermis afgelopen weekend terug op het plein bij de kerk. Betrokkenen lijken niet onverdeeld enthousiast.

Het is dan ook maar de vraag of het geen eenmalige actie is. Aan de omstandigheden kan het niet liggen; prachtig weer en een gezellige drukte. Er blijken andere struikelblokken. Op aandringen van de dorpsraad wilden de kermisexploitanten het wel een keer proberen. Er was immers veel draagvlak. Als de bedrijfsresultaten er maar niet onder zouden lijden. Lidy van den Heuvel-Devoer heeft met haar familie de meeste attracties. Ze geeft toe dat het een gezellige plek is. Minder positief is ze over de medewerking van de middenstand. "Winkeliers protesteren als er obstakels moeten worden verwijderd of attracties het zicht op de winkel belemmeren", zegt ze verontwaardigd. "Maar wij hebben er niet voor gekozen, het is een besluit van de gemeente." Slijter Charles van Schaik vond wat extra leven in de brouwerij eerst wel een goed idee. Met een grote kraam precies voor zijn zaak is hij inmiddels een stuk kritischer. "Bij de opstelling houden ze helemaal geen rekening met de belangen van de winkeliers", zegt hij. Voor bakkerij Van Kuyk had de proef zelfs helemaal niet gehoeven. Hoewel het omzetverlies meevalt, is Marjolein Elsevier nog steeds negatief. "De opstelling van de kramen valt ons niet alleen vies tegen en bij de klanten is het een en al gemopper."

Zijn de bezoekers zaterdagmiddag dan tevreden? Tim (10) wel. Hij komt vooral voor het gokken en vindt het gezelliger dat alles door elkaar staat. Volgens Anne (13) en haar vriendinnen bij de botsauto's was het andere jaren leuker. "Het was groter en veiliger." Angelique Marijnissen vindt het gevoel van vroeger juist leuk. En dochter Sam (2) zal het een zorg zijn hoe de evaluatie straks uitpakt. Zij heeft het veel te druk haar auto te besturen in de draaimolen.

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming : BN/De Stem

Terug