www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

3 oktober 2007

KErmis kerkplein Bavel goed bevallen

Foto : G. Spijkers

door Ine Kleemans - Zaterdag 29 september 2007 - BAVEL - De proef om de kermis in Bavel voortaan weer op het kerkplein te houden, lijkt geslaagd.

Bij aanvang waren er nog de nodige bedenkingen, maar tijdens de evaluatie na afloop was de stemming onder de belanghebbenden vooral positief.

Officieel besluit de gemeente Breda over anderhalve maand of de kermis voortaan in het centrum of op de oude locatie op het evenemententerrein zal worden opgebouwd. Ad Swolfs van het comitť 'Kermis terug in het centrum' is alvast tevreden met de reacties van dinsdag. Hij verwacht dat het feest volgend jaar opnieuw bij de kerk zal plaatsvinden. ,,Er waren wel wat kritische geluiden van winkeliers en exploitanten, maar de algehele stemming was positief'', meldt Swolfs, die aangeeft dat de opstelling van attracties en kramen nog de nodige aandacht behoeft. De familie van Lidy van den Heuvel-Devoer stond er afgelopen weekend met verschillende attracties. Volgens haar is de kermis redelijk goed verlopen en kan het ook volgend jaar weer zo. ,,Er zijn nog wel een aantal obstakels te nemen voor het helemaal in orde is, maar dat is altijd als je iets nieuws uitprobeert.'' Omdat het succes afhangt van meer factoren vindt ze dat het over meerdere jaren moet worden bezien.

Hoewel het voor bakkerij Van Kuyk nog steeds niet hoeft, vindt Marjolein Elsevier de kermis voor de deur niet tegengevallen. ,,Onze klanten profiteren ook van de gezelligheid. Ze kwamen te voet of op de fiets toch naar de winkel.'' Slijter Charles van Schaik vindt dat iedereen positiever werd naarmate de kermis langer draaide. Wat hem betreft komt die volgend jaar weer gewoon voor zijn winkel, maar dan met een andere opstelling van de kramen.

Zalencentrum Bruininks dat naast het evenemententerrein zit, heeft volgens Hans Bruininks geen schade ondervonden. ,,Het is goed geweest. Net als andere jaren was het gewoon een gezellige drukte zondagmiddag.''

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming BN/De Stem

Terug