www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

6 oktober 2007

oktoberfeesten met kermis, helikopter en optochten

Alkmaar - In de aanloop naar 8 oktober - Alkmaars Ontzet - staat de stad bol van de activiteiten. Donderdag begint de historische kermis op de Arcadepromenade. De kermis is dagelijks open vanaf 14 uur.

In Theater de Vest wordt vrijdag van 10.30 tot 11.30 uur de voorstelling 'Het geheim van Claes Compaen' voor verstandelijk gehandicapten gehouden.

Met medewerking van het Trompetter Korps Alkmaar en leerlingen van basisschool De Erasmus krijgt standbeeld 'Victorien' in het Victoriepark tussen 18.45 en 19 uur een krans, daarna volgt de lampionoptocht in de binnenstad van Alkmaar.

In het Noordhollands Kanaal tussen de Tesselsebrug en de Ringersbrug vindt zaterdag tussen 11 en 14 uur een sloepen-roeiwedstrijd, de 'Victory Sloepenrace Alkmaar' plaats. De vlettenroeiwedstrijd wordt in hetzelfde deel tussen 13 en 16.30 uur gehouden.

Burgemeester en wethouders houden zondag vanaf 20 uur de 8 October-receptie in de grote Sint Laurenskerk. Tijdens de bijeenkomst wordt de vrijwilligersprijs van de 8 October Vereeniging Alkmaar Ontzet uitgereikt.

Het programma voor maandag 8 oktober is uiteraard het meest uitgebreid. Van 9 tot 10 uur wordt voor kinderen van groep 5 en 6 ontbijt gehouden op het Canadaplein, waarna de jeugd ballonnen oplaat. Op de Kanaalkade houdt de brandweer demonstraties. Om in vorm te komen voor de kaasdraagwedstrijden kunnen jongeren daaraan voorafgaand fitnessen.

De Koninklijke Marine en Korps Mariniers presenteren van 10 tot 16 uur duikvaartuig Hr. Ms. Cerberus. Om 10.15 uur begint de jeugdoptocht. Thema van dit jaar is 'TV toppers'.

De bibliotheek organiseert tussen 11 en 15 uur een oud-Hollandse markt met oude ambachten. Op het Canadaplein kan de jeugd tussen tussen 11 en 16 uur klimmen, klauteren en springen. De leiding is in handen van Scouting Alkmaar. Achter Theater De Vest vindt tussen 11 en 16 uur een peuter-/kleuterfestival plaats.

Het Korps Mariniers houdt reddings- en vliegdemonstraties met een marinehelikopter in het kanaal tussen Tesselse- en Ringersbrug.

In het Kennemerpark vindt tussen 13 en 15 uur ringsteken plaats, door de Vereniging van Vrienden van het Aangespannen Paard Noord-Holland, gevolgd door een rijtoer door de binnenstad.

Op het Waagplein worden vanaf 13 uur een aantal dansdemonstraties gehouden.

Om 14.30 uur start de grote middagoptocht met hetzelfde thema als de kinderoptocht, vanaf de Sportlaan. De dag wordt afgesloten met vuurwerk dat afgestoken wordt vanaf 22 uur tussen de Spoorbrug en de Tesselsebrug

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming : Noordhollands Dagblad