www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

12 oktober 2007

Toverland wint attractie award 2007

Toverland wint Attractie Award 2007

Maar liefst 36% van de (internationale) pretparkbezoekers heeft Troy verkozen tot topattractie! Hiermee laat Toverland de Efteling met ‘de Vliegende Hollander’ achter zich.

Ook de nieuwe attractie van Port Aventura in Spanje kon volgens de uitgebrachte stemmen niet tippen aan de razendsnelle houten achtbaan Troy, die in juli dit jaar geopend werd!

Prijzenfestival bij Toverland : Na de verovering van de Attractie Award 2004, de huldiging van één van de Toverland medewerkers tot dienstverlener 2004 én de Award voor het Vriendelijkste Personeel in 2005 is Attractiepark Toverland wederom in de prijzen gevallen. Dit maal heeft het park de Rides Award 2007 ontvangen als winnaar in de categorie ‘Beste nieuwe attractie van 2007’ met hun nieuwe aanwinst Troy.

Diverse categorieën : Gedurende een maand hebben lezers van de Telegraaf en bezoekers van Rides.nl hun stem mogen uitbrengen op hun favoriete park in vier categorieën, onder andere de categorie ‘Beste nieuwe attractie van 2007’. Bij de diverse categorieën kon een keuze gemaakt worden uit alle Europese parken. Bijna 4000 stemmen zijn geteld en met 36% is Troy gekozen tot topattractie. In de categorie ‘Meest vernieuwende Park van 2007’ moest Toverland Movie Park Germany net voor laten gaan.

Troy : De razendsnelle houten achtbaan Troy werd afgelopen zomer officieel geopend. Dit paradepaard is maar liefst 35 meter hoog, raast met 90 km/ uur over de baan en heeft een tracklengte van ruim 1.000 meter. Een ‘Woody’ van dit formaat is uniek in Nederland en het ontwerp is door de Amerikaanse leverancier GCII speciaal voor Toverland op maat gemaakt. Troy is de derde houten achtbaan die in een Nederlands attractiepark gepositioneerd is. Qua hoogte, snelheid én lengte van de track is deze houten achtbaan één van de grootste van Europa.

Rides.nl - De grootste website op het gebied van Europese attractieparken is www.rides.nl, voornamelijk gericht op de doelgroep gezinnen, die op zoek zijn naar meer informatie over (Europese) attractieparken. De site genereert meer dan 580.000 unieke bezoekers op maandbasis en jaarlijks roept de organisatie een competitie uit voor de Europese attractieparken.

FACTS AND FIGURES HOUTEN ACHTBAAN “TROY”

Achtergrondinformatie: Troy is de eerste houten achtbaan van GCI (Great Coasters International uit Sunbury, Amerika) op Europees vasteland. Er staat nog een GCI in Finland (Thunderbird in Powerpark). De achtbaan Troy in Attractiepark Toverland wordt de langste, hoogste en grootste achtbaan die GCI in Europa ooit gebouwd heeft.

Basisgegevens

- Hoogte baan; 35 meter

- Lengte track; 1040 meter

- Treinen; 2

- Coaches; 12 (2 zitplaatsen per coach)

- Maximale snelheid; 90 km/uur

- Rondetijd; 1 minuut 50

- Gemiddelde capaciteit; 850 gasten per uur

- G-krachten; 0 – 2,4

- Minimale lengte inzittenden; 1,20 mtr.

- Leverancier; GCI

- Investering; € 6.500.000,00

Overige Facts & Figures

- Beton; 3.500 m³

- Bewapening; 110 ton

- Hout (onder hoge druk geïmpregneerd); 2.500 m³

- Boutverbindingen; 90.000 stuks

- Spijkers; grote zeecontainer

- Totaalgewicht per trein; 8 ton

- Oppervlakte bouwplaats; 2 hectare

Werkgelegenheid

- Bouw; 50 arbeidsplaatsen FTE (excl. externe partijen)

- Onderhoud; 2 arbeidsplaatsen FTE

- Operationeel; 2 operators per dag

Bron : Persbericht Toverland Sevenum : Toverland Sevenum

Terug