www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

17 oktober 2007

Vertier en drukte op zonnige kermis

Goed vastgeketend kan je op een van de trampolines op de herfstkermis in het Volkspark niet zo veel gebeuren, maar toch vindt dit meisje het best nog wel eng. Foto: Wouter Borre

ENSCHEDE - Het is af en toe over de koppen lopen op de paden in het Volkspark. Nelly Ruijter wandelt rustig over de herfstkermis. De 60-jarige Enschedese duwt haar 67-jarige man Harm in een rolstoel over het kermisterrein.

Drie jaar zit Nelly's echtgenoot nu in een rolstoel. "Hij moest destijds naar het ziekenhuis voor een kijkoperatie. Dat stelde niet zoveel voor, maar hij kreeg er een bloeding".

"Of hij het gezellig vindt? Vraag het hem maar", zegt Nelly. De rechterhand van haar man beweegt iets en dat betekent volgens Nelly 'ja'. Met Nelly en Harm vinden velen het gezellig op de traditionele herfstkermis die in het openingsweekend baadt in de zon.

"Eigenlijk is het voor ons iets te druk", vindt Nelly. "Tegenwoordig gaat er echt geen mens meer aan de kant als je achter een rolstoel loopt. Er is geen enkel ontzag meer", ervaart de geboren Utrechtse die al vele jaren in Enschede woont.

Op sommige momenten is het over de koppen lopen. Jong en oud vermaakt zich met draaien, graaien en paaien. Het is ouderwets volksvermaak in het park dat daar voor is geschonken aan de Enschedese gemeenschap. Naast supersonische, snelle attracties is er simpel vertier als een ritje op de pony of - vastgeketend aan twee touwen - lekker springen op de trampoline.

Het witte reuzenrad steekt af tegen de strakblauwe hemel. Iedereen lijkt goede zaken te doen. Niet alleen de attracties, ook de snoep- en eetkramen hebben niet te klagen. Een warme hap, mierzoete suikerspin of oliebol gaan er in als koek. Een trotse moeder maakt breed lachend een foto met haar mobieltje van manlief, die met hun kind een ritje in de Jungle Adventure maakt. "Of wij ook nog iets mee naar huis nemen?" , herhaalt Nelly Ruijter de vraag. "Misschien wel. Geen visje, hoor, dat kun je op de markt wel halen. Ik denk dat het een kaneelstok wordt."

Bron : Overgenomen met officiŽle toestemming : TC Tubantia

Terug