www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

21 oktober 2007

Najaarskermis op Chasséveld

Foto Kermis Breda 2005

Van 20 tot en met 28 oktober is het weer kermis op het Chasséveld in Breda. De heer B. Donks, directeur Nationale Bond van Kermisbedrijfhouders (BOVAK) en de heer M. Langenhuijsen, directeur Publiekszaken van de Gemeente Breda, geven op 20 oktober om 13.00 uur bij de poffertjeskraam van de familie Scheffers het startsein voor het jaarlijkse kermisvermaak.De voorbereidingen zijn in volle gang en op zaterdag 20 oktober om 13.00 uur gaat het jaarlijkse kermisvermaak echt van start. Wie een rondje mee wil draaien, oliebollen wil kopen of in de botsauto’s wil moet 28 oktober vóór 23.00 uur op het Chasséveld zijn geweest. Daarna verdwijnt de kermis weer uit de Bredase binnenstad.

Attracties : Dit jaar zijn onder andere te vinden de Cakewalk, No Limit, de Wildwaterbaan, Super Mouse, Grand Canyon, de Autoscooter, Breakdance, Polyp, Calypso,het Reuzenrad, Muziekexpres, Simulator, Graviton, de Katapult, de Zweefmolen en de Wip. Ook een bezoek aan het Glazen Doolhof en het Funhouse mogen niet ontbreken.

Voor de kinderen zijn er een draaimolen, de babymolen, de mini cars, Funny Flight, Reis door Toverland en natuurlijk ponyrijden. Ook het ouderwetse lijntrekspel en de waarzegster ontbreken niet. Uiteraard zijn er ook weer gok- en behendigheidsspelen, naast de bekende kramen met oliebollen, vis, suikerspinnen, poffertjes en nougat.

Extra vermaak : Op donderdagavond 21.45 uur is er weer het gebruikelijke vuurwerk naast het gebouw “De Brug” aan de Claudius Prinsenlaan. Daarnaast zorgen de exploitanten voor extra vermaak. Welke dat is maken zij zelf bekend.

Fietsenstalling : Iedereen die de kermis wil bezoeken wordt verzocht zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer te komen.

Voor de fietsen is ook dit jaar weer een mobiele fietsenstalling geplaatst tegenover het politiebureau. Tijdens de openingsuren van de kermis kan men de fiets daar bewaakt stallen. Politie en stadswachten zijn permanent aanwezig op het kermisterrein.

Autoverkeer en parkeren : Tijdens de kermis en de opbouw daarvan geldt een parkeerzone rondom de wegen van het Chasséveld. Daarnaast worden er maatregelen getroffen om parkeren tegen te gaan. Het Parkeerbedrijf zal extra controleren op foutparkeren rondom het kermisterrein. Na afloop van de kermis wordt het Chasséterrein zo snel mogelijk opgeruimd en weer ingericht als parkeerterrein. Donderdagmiddag 1 november, uiterlijk 16.00 uur, is het Chasséterrein weer volledig beschikbaar. Skaters kunnen vanaf vrijdagmiddag 2 november weer op het Chasséveld terecht.

Bron, overgenomen met officiële toestemming : Gemeente Breda

Terug