www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

21 oktober 2007

Toverland wint kindertoegankelijkheidsprijs 2007

Toverland wint Kindertoegankelijkheidsprijs 2007

Attractiepark Toverland is uitgeroepen tot winnaar van de allereerste Kindertoegankelijkheidsprijs. Op woensdag 17 oktober gingen teams van kinderen met en zonder handicap op pad om verschillende toeristische attracties in Nederland te beoordelen.

Aan het einde van de dag werd het eindrapport opgemaakt en kwam Toverland als winnaar uit de bus!

Teams van kinderen met én zonder handicap hebben woensdag 17 oktober in heel Nederland toeristische attracties bezocht en kritisch ‘getest’. Punten die werden beoordeeld waren: parkeermogelijkheden, het lekkere (of niet) eten, vriendelijkheid personeel, bruikbaarheid attracties, de kwaliteit van de speeltuin/ attracties en duidelijkheid informatie. In dierenpark Amersfoort werden uiteindelijk de cijfers verzameld.

Toverland wint! : In totaal waren er 14 deelnemende attracties genomineerd, waaronder Walibi World, de Efteling en Dolfinarium Harderwijk. Deze parken voerden tot het einde een spannende strijd. De rapportcijfers werden opgeteld en Toverland ging uiteindelijk met de eer strijken!

Week van de toegankelijkheid : De Kindertoegankelijkheidsprijs is dit jaar voor het eerst uitgereikt in het kader van de Week van de Toegankelijkheid, waar het thema ‘Lekker op stap’ centraal staat. De organisatie van deze week ligt in handen van de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland. De Week van de Toegankelijkheid is financieel mogelijk gemaakt door het Revalidatiefonds.

Bron, persbericht : Attractiepark Toverland

Terug