www.hullygully.nl

 

www.hullygully.nl

NIEUWS APRIL 2010

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

30 April

Kemris Reeshof 29 april tot en met 2 mei

Kermis Reeshof 29 april tot en met 2 mei

Heyhoef Promenade 4 dagen lang omgetoverd tot kermisterrein

Van donderdag 29 april tot en met zondag 2 mei is het kermis in de Reeshof. De kermis wordt tegelijkertijd met het Heyhoeffestival gehouden. De kermis vindt plaats op het terrein nabij de Heyhoef Promenade.

De openingstijden van de kermis zijn:

• Donderdag 29 april van 12:00 uur tot 21:00 uur

• Vrijdag 30 april van 12:00 uur tot 21:00 uur

• Zaterdag 1 mei van 12:00 uur tot 21:00 uur

• Zondag 2 mei van 12:00 uur tot 21:00 uur

Extra informatie Op- en afbouw kermis

Op dinsdag 27 april wordt er gestart met de opbouwwerkzaamheden. Op maandag 3 mei worden de attracties afgebroken en wordt het terrein weer schoon afgeleverd.

Overlast - Het is mogelijk dat omwonenden van de Heyhoef Promenade, tijdens de kermisperiode en tijdens de op- en afbouwwerkzaamheden enige (geluids)overlast ondervinden. Wij vragen hiervoor begrip.

Bron : Gemeente Tilburg

29 April

Moederdag in Tripsdrill

Das "Danke schön" an alle Mamas - "Muttertag im Zoo Safari- und Hollywoodpark" (9. Mai) - an ihrem Ehrentag zahlen alle Mamis und Omis keinen einzigen Cent Eintritt. Das etwas andere "Verwöhnprogramm" für alle Mütter und ihre Familie - stressfrei und entspannend. Und: Kaffee und Kuchen gibt's natürlich auch - im Café-Restaurant Oriental im Zoobereich. Und nur ein paar Schritte weiter, stellen sich die Geparden den Besuchern vor. Die wunderschönen Raubkatzen sind nicht die einzige neuen Bewohner, denn auch die Tiere sind "Mama" geworden: Dromedarstute Elvira und ihre kleine Tochter Samira entdecken die Steppe, ein kleines Kamelfohlen wagt seine ersten Schritte, die Elen-Antilopen haben Nachwuchs, ebenso wie die Lamas und die mächtigen Watussi-Rinder.

Bron : Persbericht Tripsdrill

28 April

Pretparkseizoen is weer van start

Familiepark DippieDoe klaar voor het nieuwe pretparkseizoen De hele winter is er hard gewerkt om het park weer helemaal op en top klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Vanaf 1 april is ook het buitenspeelpark (12.000 M2) weer dagelijks geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur. Met de aankomende meivakantie in zicht kan iedereen zich de hele dag volop vermaken! Bij mindere weersomstandigheden, geen probleem, het binnenspeelland met de kinderkermis is maar liefst 5.000 M2 groot.

Moederdag - Op zondag 9 mei aanstaande is het weer Moederdag en om moeder extra te verwennen die dag is het mogelijk om voor het gezin een gezellige brunch te boeken. Reserveren kan via info@dippiedoe.nl of via 0499 330 204.

Familiepark DippieDoe blijft groeien -

Familiepark DippieDoe heeft dit jaar wederom nieuwe attracties geplaatst:

Een heus Piratenschip staat aan de waterkant waar zelfs vaders en moeders de kriebels van in de buik krijgen.

Tevens zal het nieuwe Kinderreuzenrad eenieder verrassen met een prachtig uitzicht over het park en maakt het buitenspeelpark nog leuker!

Nieuwe achtbaan - Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de opbouw van de nieuwe achtbaan gestart. Deze nog meer uitdagende attractie gaat de doelgroep van DippieDoe wederom aanzienlijk verbreden. Ook de iets oudere kinderen gaan er nog meer speelplezier aan beleven én de interactiviteit met de ouders enorm vergroten!

Betaalbaar speelplezier - De komende jaren zal DippieDoe zeker verder groeien. DippieDoe biedt veel speelplezier voor een betaalbare prijs. Bij Familiepark DippieDoe kan men voor één entreebedrag onbeperkt gebruik maken van alle attracties!

Bron : Persbericht Dippiedoe

27 April

Meevallertje Wageningse kermis

WAGENINGEN - De gemeente Wageningen gunt de organisatie van de jaarlijkse kermis aan het Bureau voor Kermisorganisatie. Dit levert een meevaller op van 8.000 euro. De organisatie van de kermis met Hemelvaart was de afgelopen achttien jaar in handen van bureau Bakker en Co.

Na een onderhandse aanbesteding is die dit jaar gegund aan het Bureau voor Kermisorganisatie. Dit bureau biedt 22.500 euro en dat is meer dan de 14.497 euro aan huur waarop was gerekend. De kermis in Wageningen is van 12 tot en met 16 mei op parkeerplaats Gevangentoren

Bron : De Gelderlander

26 April

Nieuwe autoscooter voor Henk-Jan en Karin Jonker

HIPPOLYTUSHOEF - Onlangs heeft de familie Jonker de autoscooter van Korten uit Weert overgenomen. Het is een moderne autoscooter, een zogenaamde uitklapbaan. De familie Korten stond met deze baan altijd in Den Oever en Wieringerwerf. De familie Jonker heeft nu vier autoscooters waarvan er drie "on tour" zijn.

Bron : Wieringernieuws

25 April

Kermis Wijk en Aalburg + Kortingsbonnen

Van 5 t/m 8 mei vindt in Wijk en Aalburg een kermis plaats. Organisator familie Hopman - de Oliebollengigant - zorgt er voor dat er weer opnieuw kermis gevierd kan gaan worden in Wijk en Aalburg. Verwacht worden Crazy Dancer, Lijntrekspel, Gebakkraam, Minizweefmolen, Bulldozerschuifspel, Lucky Duck, Bussensport, Suikerspin, Zoetwarenpaleis, Autoscooter, Schietkraam en Grijpkraantjes. In het Altena Nieuws en op de website van de organisatie zijn kortingsbonnen te vinden. Op 8 mei komt een clown. Klik hier voor Kortingsbonnen en hier voor de Poster.

Voor meer informatie : Oliebollengigant

Bron : De Oliebollengigant familie Hopman.

24 April

Nationale opening kids Aspergeseizoen

Op dinsdag 27 april zal voor de vijfde keer de nationale opening van het Kids-aspergeseizoen worden gehouden in Attractiepark Toverland. De tweeling Jasper en Marius Gottlieb onder andere bekend als Flip en Tobias van Hamel in de jeugdserie “SpangaS” zullen d.m.v. een aspergekennisquiz het seizoen feestelijk openen. Daarnaast worden er de hele middag diverse verrassende hapjes met asperges bereid. De nationale opening van het Kids-aspergeseizoen is een initiatief van Aceera bv.

Mmmmm sim sa l’asperge. Lekkere aspergesoep en hapjes voor kids en volwassenen… mmmm smullen! Op dinsdag 27 april wordt bij Attractiepark Toverland door Aceera het Kids-aspergeseizoen 2010 geopend. De hele middag is het genieten van lekkernijen bereid door ‘meester’kok Christ Manders. Op deze sim sa l’Aspergedag kunnen kinderen kennismaken met het eten van asperges en meer informatie vergaren over deze Koningin der Groenten.

Opening van het Kids-aspergeseizoen

Ter opening van het Kids-aspergeseizoen wordt een aspergekennisquiz georganiseerd welke door Jasper en Marius Gottlieb gepresenteerd zal worden. Een kennisquiz, waarbij van elke deelnemende school één afgevaardigde zal strijden om de felbegeerde hoofdprijs van maar liefst € 350,- voor de school. De deelnemende scholen ontvangen ter voorbereiding een lespakket.

Wie wordt de Aspergekid 2010?

Doel van het initiatief

Doel is kinderen te laten kennismaken met asperges. Wat is asperge, hoe smaakt het, hoe groeit het, waar kan ik het kopen etc. De bewustwording van kinderen aangaande de Koningin der Groenten is een wezenlijk onderdeel van het programma om de afzet van asperges ook voor de toekomst te borgen.

Bron Persbericht Attractiepark Toverland

23 April

Kermisweek al weer voorbij

BAARN - De kermisweek in Baarn is alweer voorbij. Afgelopen zondag was de laatste dag dat er gezwierd kon worden en dat werd dan ook volop gedaan. De kermisexploitanten spreken van een prima week qua omzet, want door het mooie weer was het de meeste dagen druk op het terrein aan de De Geerenweg. 'Dat is hier in Baarn nog wel eens anders geweest, toen regende het iedere dag pijpenstelen', aldus een exploitant maandag die bezig is met het afbouwen van de attracties. Wie nog meer kermisplezier wil beleven moet tot volgend jaar wachten of buiten de gemeentegrens zijn. Vanaf zaterdag kan men bijvoorbeeld terecht op de Hilversumse kermis in het centrum.

Bron : Echo.nl

22 April

Natuurbeleving in Tripsdrill

Am Samstag, 08. und Sonntag, 09. Mai ab 10.15 Uhr heißt es im Wildparadies Tripsdrill: NaturErlebnis mit dem Lederstrumpf. Bei dieser Veranstaltung, die im Rahmen der bundesweiten Naturerlebniswoche steht, gilt es, die Umgebung mitten im Wald mit allen Sinnen erleben. Erfahrene Wildnispädagogen vermitteln das Leben in und mit der Natur: Spurensuche, Fährten lesen, Kräuter sammeln, Feuer machen ohne Streichhölzer. Passend zum NaturErlebnis lernen Sie um 14.30 Uhr bei der Wildfütterung Wolf, Luchs, Bär & Co. hautnah kennen. Erfahren Sie dabei Wissenswertes zum Leben und Verhalten der unterschiedlichen Wildtiere. Um 11.30 Uhr und um 15.30 Uhr findet dann auf der neuen Falknertribüne die Flugvorführung mit Greifvögeln statt. Möchten Sie beim NaturErlebnis mit dem Lederstrumpf live dabei sein? Dann machen Sie einfach mit beim unten stehenden Gewinnspiel.

Bron : Persbericht Tripsdrill

21 April

Kermis Reeshof 29 april tot en met 2 mei

Kermis Reeshof 29 april tot en met 2 mei

Heyhoef Promenade vier dagen lang omgetoverd tot kermisterrein

Van donderdag 29 april tot en met zondag 2 mei is het kermis in de Reeshof. De kermis vindt plaats op het terrein bij de Heyhoef Promenade en wordt tegelijkertijd met het Heyhoeffestival gehouden.

Openingstijden :

Donderdag 29 april van 12:00 uur tot 21:00 uur

Vrijdag 30 april van 12:00 uur tot 21:00 uur

Zaterdag 1 mei van 12:00 uur tot 21:00 uur

Zondag 2 mei van 12:00 uur tot 21:00 uur

Op- en afbouw kermis - Op dinsdag 27 april wordt gestart met de opbouwwerkzaamheden. Op maandag 3 mei worden de attracties afgebroken en wordt het terrein weer schoon afgeleverd.

Heyhoeffestival - Behalve kermis is er nog meer te doen rondom de Heyhoef. Op 30 april is het koopzondag en is er een kindervrijmarkt in samenwerking met Reeshof Royaal. Zaterdag 1 mei treden er een zestal muziekbandjes op en op zondag 2 mei wordt de Heyhoef omgetoverd tot een Pasar Malam (Indische markt). Ongeveer 50 kramen met Oriëntaalse snuisterijen staan in en rondom de Heyhoef

Bron : Gemeente Tilburg

20 April

Vechtpartijen op kermis in Maaspoort

DEN BOSCH - De politie heeft afgelopen weekeinde meldingen gehad van twee vechtpartijen op de kermis in de Bossche wijk Maaspoort. Bij een vechtpartij op zaterdagavond rond half tien werd een 15-jarige jongen door vijf jongens in zijn gezicht geslagen en in zijn zij geschopt.

Dit nadat het slachtoffer in een botsauto tegen die van de 17-jarige aangehouden Bosschenaar botste. Deze kon dat niet verkroppen en verzamelde vier vrienden waarna ze de 15-jarige te lijf gingen. De verdachte is in verzekering gesteld. De politie doet nog onderzoek naar de anderen en sluit meer aanhoudingen niet uit.

Ook was er een vechtpartij tussen twee meisjes, een van hen deed aangifte. Een woordvoerder van de politie meldt dat er ook vernielingen aan auto's zijn aangericht en portemonnees zijn gestolen.

Bron : Brabants Dagblad

19 April

'Topkermis' in Raalte lokt te weinig volk

De alternatieve locatie van de voorjaarskermis in Raalte op de Klompenmakershof, kan de kermisexploitanten maar matig bekoren. Afgezet tegen het aantal aantrekkelijke attracties dat op de kermis stond, viel het aantal bezoekers tegen. De Booster was een van de meest opvallende attracties van de kermis maar er waren er meer. Next Generation, de inktvis, een simulator, de vliegende bank, een spookhuis, de traditionele botsauto's, bungeejump voor kinderen en verschillende speelautomaten: volgens botsauto-exploitant en organisator Hans Melissen was het een 'topkermis'. ,,Maar het is niet zo gewaardeerd door het publiek'', zegt hij zondagmiddag als de kermis ten einde loopt. De clown die deze middag de kinderen heeft vermaakt, heeft zich inmiddels omgekleed. Hij kijkt ook in burger onverminderd vrolijk. Melissen, die meerdere attracties heeft, oogt minder vrolijk. ,,De andere locatie is toch beter'', aldus de ondernemer. Niet dat hij klaagt, zo steekt hij niet in elkaar. Bovendien liggen de relativeringen binnen handbereik. Vorig jaar, bijvoorbeeld, was het aanzienlijk beter weer terwijl de temperatuur deze zondagmiddag met 5 of 6 graden een stuk lager ligt. ,,En een voorjaarskermis is sowieso altijd lastiger dan een zomerkermis.'' Ook andere exploitanten staan liever op de Domineeskamp, dat dit jaar niet het decor was voor de kermis in verband met werkzaamheden. De mensen van de oliebollenkraam weten niet of dat een betere plek is: ze hebben er nog nooit gestaan. Maar op de vraag of ze een goede kermis hebben gedraaid, antwoordt zij met 'gaat wel' en hij met een duidelijke 'nee'

Bron : De Stentor

18 April

Bpark

Afgelopen week kwam deze foto bij de redactie van Bpark binnen. Bpark bouwt verrijdbare woonwagens, glijbanen en de 'Giostra Apache'. Laatste is enigzins te vergelijken met een Samba Tower met dit verschil dat het helikopters zijn. Voor kinderen een mooie attractie. De website van Bpark is www.bpark.it

Bron : Bpark

17 April

Toverland steunde week van het autisme met succes

Stavast en de NVA organiseerden tijdens de landelijke Autismeweek van 2 t/m 10 april 2010 activiteiten voor gezinnen met een autistisch kind. Autistische kinderen bezochten die week leuke activiteiten en als afsluiter konden zij op 10 april genieten van een magisch dagje naar Attractiepark Toverland voor maar € 12,50 per persoon. Iedereen met een Persoons Gebonden Budget (PGB) had zich hiervoor kunnen aanmelden, en dat werd dan ook volop gedaan! Attractiepark Toverland had ruim 100 aanmeldingen ontvangen.

Toverland steunt de Landelijke Autismeweek - Tijdens de landelijke Autismeweek kunnen gezinnen met een autistisch kind allerlei leuke uitjes met een flinke korting of zelfs gratis bezoeken. Zo kunnen zij ondermeer gratis naar het Golfbad in Oss en met korting naar BillyBird Hemelrijk. Op 10 april werd deze gezellige week afgesloten met een magische dag in Attractiepark Toverland. Toverland bood kinderen en jongeren met autisme en diens broertjes en zusjes de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten. Natuurlijk vooral om plezier te hebben met elkaar, maar ook om van elkaar te leren. Voor ouders en verzorgers was het ook een gelegenheid om in contact te komen met andere ouders of verzorgers en eventueel ervaringen uit te wisselen.

Stichting StaVast - StaVast is een organisatie die zorg verleent aan kinderen en jongeren met een ontwikkelingsstoornis zoals ADHD, autisme, angststoornissen en hechtingsproblematiek. Zij streven ernaar om kinderen en jongeren een geweldige tijd te bezorgen en dat hun ouders en verzorgers ontlast worden. Om die reden wordt jaarlijks de landelijke Autismeweek georganiseerd.

Bron Persbericht : Attractiepark Toverland

16 April

Kermis in Beilen

BEILEN - In Beilen is deze week tot en met 18 april kermis op de parkeerplaats bij het gemeentehuis. Dagelijks zullen van 13.00 tot 23.00 uur de zweefmolen, botsauto’s en andere attracties klaarstaan.

15 april 2010

Vijf dagen kermis in waalwijk

Foto : Kermis Waalwijk 2009

Op het Unnaplein in Waalwijk gaat vandaag om 13.00 uur de jaarlijkse kermis van start.

De attracties staan er tot en met zondag.

Nieuw dit jaar zijn de Booster, de Sensation en het Boobytrap Hotel. Daarnaast zijn er ook enkele shows. Woensdagmiddag treedt om 15.00 uur Mega Mindy op. Het hoogtepunt van de kermis is gepland op zaterdagavond om 22.00 uur; dan is er een vuurwerkshow. Openingstijden van de kermis: woensdag van 13.00 tot 23.00 uur, donderdag van 15.30 tot 23.00 uur, vrijdag van 15.30 tot 23.00 uur, zaterdag van 13.00 tot 00.00 uur en zondag van 13.00 tot 22.00 uur.

Bron : Brabants Dagblad

14 april 2010

Kermis aan Populierenlaan Zwanenburg

ZWANENBURG - Van woensdag 14 tot en met zondag 18 april is er weer kermis in Zwanenburg. De attracties staan op het parkeerterrein aan de Populierenlaan. Alle leeftijden komen aan hun trekken, met onder meer botsauto's, polyp en de Wipp Street Dance. Tijdens de kermis is er ook een '?urodag' waarop alle vermaak- en kinderzaken voor 1 euro draaien. Wanneer de dag is, is nog niet duidelijk. Zaterdagavond krijgt het kermispubliek een prachtig vuurwerk voorgeschoteld

Bron : Echo

13 april 2010

Kermis Uden blijft groeien

De duizelingwekkende Experience en het doolhof Crazy Kitchen zijn twee van de belangrijkste nieuwkomers op de kermis in Uden. Dat vindt 'meester' Henk van Bree, die het plaatje van de kermis weer rond heeft. Van 16 tot en met 21 juli staan de Markt, Nieuwe Markt en het Boterplein vol met attracties en ander vermaak. Vorig jaar kwamen er zo'n 250.000 bezoekers af op de kermis in Uden, Van Bree verwacht er dit jaar nóg meer. Ondanks het feit dat tegelijkertijd de kermis in Tilburg wordt gehouden. Dat is de grootste van Nederland en trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers. Van Bree: "Natuurlijk moet je er als kermismeester dan extra aan trekken. Maar de exploitanten die hier al eens hebben gestaan, weten dat Uden een goede kermis heeft. Dus komen ze graag terug en sporen ze collega's aan om ook hier te komen. En nee, van een economische crisis is hier nog weinig of niks te merken." De rittenprijzen blijven laag bij de komende kermis in Uden. Het groot- en klein vermaak kent een vaste ritprijs van 1,60 euro, terwijl de kinderattracties een toegangsprijs van één euro kennen.

Bron : Brabants Dagblad

12 april 2010

Biergooiers moeten concert Luv'betalen

woensdag 31 maart 2010 - De bezoekers van de kermis in Ulft moeten misschien dokken voor het onderbroken concert van Patty Brard, Marga Scheide en José Hoebee.

Luv trad zaterdag op in de Achterhoek toen het publiek met bier begon te gooien. Na nog geen halve minuut verlieten de drie het podium. In hun contract staat dat ze optredens in dit soort gevallen mogen afbreken. De Gelderlander meldt dat de organisatie van plan is de concertkosten van 6950 euro te verhalen op de bezoekers.

"Of ze nat zijn geworden, weet ik niet, maar het bier ging wel hun kant op”, zegt medeorganisator William Arendsen in de krant. Arendsen rekent erop dat andere bezoekers verraden wie de boosdoeners waren."

Bron : de beurs

11 april 2010

Evenementen Preston Palace 2010

Voor heel 2010 is het nieuwe evenementen programma bekend. Met thema's als 'Crazy in Love' met Jamai, 'Over de Top' met Patricia Paay, 'Heerlijk Hollands' met de 3JS, 'Las Vegas' met Wesley of 'the Party' van Q-music gaat het dak er gegarandeerd af. Check de website voor het complete programma in 2010.

Bron : Nieuwsbrief Preston Palace

10 april 2010

Magic Night bij Attractiepark Toverland!

Op zaterdag 10 april 2010 staat Attractiepark Toverland volledig in het teken van magie. Heerlijk genieten van betoverende artiesten, acts & muziek én natuurlijk al het spetterende attractieplezier.

Magic Unlimited - Tijdens de Magic Night zal het bekende illusionistentrio Oscar, Renzo & Mara, oftewel Magic Unlimited, een spectaculair optreden weggeven. Door de unieke combinatie van dans, muziek, theater en magische effecten zal de toeschouwer meegenomen worden naar de onmogelijke wereld van illusie… It’s simply a kind of Magic!

Hypnoseshow & trapezeact - Fantasie zal werkelijkheid worden tijdens de hypnoseshows van professioneel hypnotiseur Patrick PickArt. Met behulp van enkele vrijwilligers uit het publiek zal hij de wisselwerking tussen het bewuste en het onbewuste demonstreren.. Gasten kunnen ook genieten van wonderlijke trapezeacts, waarbij vanaf het hoogste punt van de indoor-achtbaan een wervelende, temperamentvolle dans in de doeken wordt opgevoerd.

Pure magie - Daarnaast kunnen de gasten verrast worden door Table Magic artiesten, die met hun vingervlugheid een hoog staaltje authentiek theater weten neer te zetten, of kennismaken met de wondere wereld van de waarzeggerij. Met behulp van tarotkaarten voorspellen waarzegsters graag de (individuele) toekomst..

Ook zal een heuse fakir een spannende show verzorgen, waarbij vuur, glas, magie, acrobatiek en bezweringen centraal staan. Tevens zal de Nederlands kampioen jongleren (2007) zijn kunsten met brandende fakkels en messen vertonen..

Tijdens deze unieke avondopenstelling voor de reguliere gast kan men kennismaken met de betoverende ambiance van Toverland bij nacht. De avond start om 19.30 uur en eindigt om 23.00 uur, alle attracties zijn gewoon geopend. Kaarten ad. € 14,50 zijn te bestellen via www.toverland.nl of verkrijgbaar bij de avondkassa.

Bron : Persbericht Toverland

Luv'komt van kolde kermis thuis

8 april 2010

Luv'komt van kolde kermis thuis

ULFT - Wat een optreden met bekende krakers had moeten worden, is voor de meiden van Luv' zaterdag in Ulft letterlijk geëindigd in een koude douche. Patty, Marga en José hielden het na 20 seconden voor gezien toen het publiek met bier ging gooien.

Luv' was door de organsiatie van de Kolde Kermis geboekt als 'prettige verrassing' in het programma. Toen Luv' inzette, reageerde het publiek met een lading bier richting podium. Met een 'nog veel plezier' namen de dames afscheid van Ulft.

De organisatie riep het publiek daarna tot de orde. Het kwaad was toen al geschied. De organisatie zal de gage van 7000 euro gewoon betalen.

Bron : Omroep Gelderland

7 april 2010

Prijzen Toverland

Bami Salami..! Toverland heeft haar zomerprijzen vastgesteld.

Zomer entreeprijzen Toverland (geldig t/m 31 oktober 2010)

Reguliere zomerentree: € 21,00 per persoon

Groepen vanaf 20 personen (mits gelijktijdige binnenkomst): € 17,00 per persoon

Identificatie 65+: € 17,00 per persoon

Kinderen 90-120 cm (niet geldig in combinaie met andere acties of kortingen) : € 12,50 per persoon

Parkeermunt: € 5,00 per stuk (prijswijziging onder voorbehoud)

Gratis toegang voor kinderen tot 90 cm en rolstoelgangers.

Bron : Persbericht Attractiepark Toverland Sevenum

6 april 2010

Proost

13 maart werd in het Westfries Museum in Hoorn een tentoonstelling geopend met als onderwerp de kermisborrel. De tentoonstelling bestaat uit voorwerpen en foto's van Eddy Bosland over de kermis borrel. In de bovenzaal zijn nostalgische kermisfoto's te zien. De bovenzaal is aangevuld met een historische miniatuurkermis. De tentoonstelling duurt tot 23 mei en is te bezichtigen in het Westfries museum. Adres is Westfries Museum, Roode steen 1 in Hoorn. Het museum is dinsdag tot en met vrijdag geopend van 11 tot 17 uur en op zaterdag en zondag van 13 tot 17 uur. Maandag is het museum gesloten. De tentoonstelling is vooral interessant voor mensen die in kermis historie en kermisgebruiken zijn geïnteresseerd.

Voor meer informatie : Westfries Museum

Bron : Nieuwsbrief April Stichting Kermis-Cultuur Nederland, Nieuwsbrief april 2010.

5 april 2010

Nieuwe DVD Amsterdam Westerpark kermis 2010

Bij Kermis DVD Shop is een nieuwe kermisdvd verschenen. Deze keer gaat de DVD over de Amsterdam Westerpark Kermis.

4 april 2010

Afbeelding met dank aan Hennie van Oers en Wim Verduin

‘Kermis op stoom’ expo in Tilburg

Stichting Kermis-Cultuur is volop bezig met de voorbereidingen van kermisexpo’s. Ook dit jaar zal Stichting Kermis-Cultuur een expositie organiseren in het Paleis-Raadhuis van de gemeente Tilburg tijdens de Tilburgse kermis. Helaas is er dit jaar minder ruimte tot onze beschikking maar de expo beloofd wel weer erg interessant te worden ! Het thema van onze kermisexpo in Tilburg wordt ‘kermis op stoom’.

Bron : Nieuwsbrief April Stichting Kermis-Cultuur Nederland, Nieuwsbrief april 2010.

3 april 2010

Volop paasplezier bij Familiepark DippieDoe

Kom op Paaszondag 4 en Paasmaandag 5 april met het hele gezin naar Familiepark DippieDoe in Best, nabij Eindhoven, voor leuke paasacties.

Speciaal voor alle kinderen heeft Dippie duizenden eieren verstopt over heel het binnen- en buitenspeelpark. Wie een paasei vindt, kan deze inleveren en ontvangt hiervoor een verrassing. De echte speurneuzen gaan voor goud! Want tussen alle verstopte eieren, heeft Dippie ook een paar gouden eieren verstopt. Wie het gouden ei vindt, krijgt natuurlijk een speciale verrassing.

Uiteraard kan er tijdens deze twee dagen ook véél gespeeld worden. Vanaf 1 april is het buitenspeelpark weer geopend! Dus kan er weer volop plezier beleefd worden in o.a. de zweefmolen, de achtbaan en voor de échte waaghalzen de DropZone. Maar er zijn ook wéér nieuwe attracties! Ga schommelend naar grote hoogte in het nieuwe piratenschommelschip, een leuke attractie voor jong en oud! En boven in het vrolijke minireuzenrad is een prachtig uitzicht over het hele park. Deze nieuwe attracties zijn alvast een voorproefje op de lang verwachte achtbaan die binnenkort geopend wordt.

Dus kom 4 of 5 april naar DippieDoe en beleef een gezellige Paasdag met de hele familie! Op 1e Paasdag kan ook een uitgebreide Paasbrunch boekt worden. Wel zo makkelijk! Familiepark DippieDoe, daar wil iedereen naar toe!!!

Bron Persbericht : Familepark Dippidoe

2 april 2010

Gemeente organiseert najaarskermis Gemert

GEMERT: De gemeente Gemert-Bakel neemt zelf de organisatie ter hand van de najaarskermis in Gemert. Stichting De Heilige Losbol is gestopt met de kermis. Het huidige college wil de kermissen in de zeven kernen privatiseren, maar op dit moment is er geen particulier initiatief dat de organisatie van de najaarskermis op korte termijn kan overnemen.

Door Marcel Bosmans - Wethouder Peeter Mastenbroek benadrukt dat het in principe om een eenmalige actie gaat. De exploitanten die in 2009 op de najaarskermis stonden kunnen zich wederom inschrijven voor een standplaats. Mastenbroek sluit niet uit dat de kermis in september verdwijnt als geen enkele partij bereid is om te organisatie op zich te nemen: “Het zou best kunnen dat er op termijn één grote kermis in Gemert overblijft. De Stichting Meifeesten heeft al plannen de voorjaarskermis verder uit te breiden.” Het Ridderplein biedt van zaterdag 18 tot en met woensdag 22 september plek aan de najaarskermis.

Bron : van Helvoort Nieuws

1 april 2010

Kermis Haarlem

Ed Mense, verantwoordelijk bij de gemeente Haarlem voor markten en kermissen, ziet met plezier de komende kermisperiode Kermis zet zich in voor gehandicapte kinderen tegemoet. Op 15 april gaat de kermis op de Grote Markt van start, en het hoogtepunt van de kermis wordt 16 april bereikt door de gratis kermisochtend voor gehandicapten. Kermisexploitanten werken dan belangeloos mee aan het plezier van 1000 gehandicapte kinderen die overval in mogen en overval van gebruik mogen maken. Dat jaarlijkse festijn wordt georganiseerd door de Stichting Haarlemmers Helpen Haarlemmers waar Jan Gottmer het sprekende gezicht van is. Jan Gottmer: ''Iedereen werkt er belangeloos aan mee. Connexion vervoert de kinderen gratis, de gemeente Haarlem werkt mee en de kermisexploitanten maken er een feest van voor de kinderen. Die doen het voor de glunderende gezichtjes. Het gaat allemaal met een warm hart.'' Ed Mense: ''De poffertjeskraamexploitant bijvoorbeeld moet 1000 porties poffertjes wegzetten die ochtend. Daar moet hij een extra kok voor inhuren. Dat doet hij uit eigen zak." De kermis op de Zanenlaan begint 24 april

Bron : Echo

Oudere berichten

Back