www.hullygully.nl

 

www.hullygully.nl

NIEUWS APRIL 2011

30 April 2011

Moederdag in Toverland

Op zondag 8 mei 2011 staat Attractiepark Toverland in het teken van Moederdag. Moeders kunnen deze dag genieten van extra verwenactiviteiten, zoals massages, proeverijen, snuisterijen en een dansworkshop.

Bron : Persbericht Toverland

29 April 2011

Nick en Simon in Preston Palace

Op 5 november is er weer een spetterend evenement in Preston Palace. Nick en Simon zullen op 5 november een optreden geven.

Bron : Nieuwsbrief Preston palace

28 April 2011

Kermis in 2013 terug in Leeuwarder centrum

LEEUWARDEN - De Leeuwarder zomerkermis keert in 2013 terug naar het Zaailand.

Gemeente en kermisbonden zijn het eens over een inrichtingsplan. De nieuwe' kermis zal zo'n veertig attracties tellen.

Het Zaailand, waar momenteel volop wordt gebouwd, zal ruimte bieden aan zo'n 25 attracties, 10 tot 15 minder dan voorheen. Dit verlies wordt gecompenseerd door in het verlengde van het plein attracties voor, naast en achter het Gerechtshof te plaatsen.

Bron : Mijn Leeuwarden.

27 April 2011

WhiteWater celebrates 30th anniversary

With over 4,000 projects successfully completed worldwide and 450 employees in 15 offices internationally, Canada-based WhiteWater is a global leader in waterpark design, engineering and manufacturing.

Bron en vervolg artikel op Interpark

26 April 2011

Nieuwe kermisdvd.

Bij kermisdvdshop is een nieuwe kermis dvd verschenen. Deze keer de titel ' Helmond 2011'.

Bron : Kermisdvdshop.

25 April 2011

Slingerende en gillende meiden

ZWANENBURG - Er was weer kermis in de Populierenlaan. Al vele jaren strijken de eigenaren met hun attracties neer in het dorp. Vijf dagen, van woensdag 13 tot en met zondag 17 april kan jong en oud genieten in botsauto's , bij de grijpkranen, de snacks en bij nog veertien andere kramen.

De kleine Soraya en Bennie Achterbergh vinden de kermis spannend. Ze worden stevig in de elastieken vastgezet. Ze krijgen een zetje en daar vliegen ze de lucht in. Telkens zetten ze zich opnieuw af op de trampoline. Ze kunnen er niet genoeg van krijgen. Stralend vliegen ze na afloop naar hun moeder om haar te smeken of ze nog een keer mogen. Maar ze willen ook nog eendjes vissen en in de draaimolens.

Verderop staat de tweeling Tess en Anouk van Zoelen met hun vriendin Isis van Wolde. Ze kunnen niet wachten tot ze in de Future Dance mogen. Gillend draaien ze in een wagentje in de rondte en ook nog razendsnel om hun as. Maar nee, misselijk zijn ze er niet van geworden.

Joop Wolters staat, met zijn schiettent, voor het tweede jaar in Zwanenburg. 'Ik vindt het wel leuk hier in dit dorp. Het seizoen is net begonnen en maandag ga ik naar Bovenkarspel. Daar zie ik weer andere collega's.' Hij heeft even tijd om een bakje frites te eten maar moet dan weer aan de slag. Tien schoten voor drie euro. Roel van Schie vindt het leuk om te schieten. 'Alleen op de kermis hoor. Ik wil later geen politieagent worden maar piloot', zegt hij ernstig.

Voor de allerkleinsten is er de draaimolen met allerlei voertuigen. Minke Suer (2) stapt met haar grote neef Roy (7) in het Disneybusje. Voor het eerst van haar leven maakt Minke dit festijn mee en aandachtig en verbaasd kijkt ze in het rond, vooral naar haar beide, wild zwaaiende oma's. Dan klinkt er hevig gegil. Twintig tienermeiden op een rij worden, met wijd open mond en grote ogen, in de Street Dance Wipp, van boven naar beneden en van links naar rechts geslingerd. Hun losse haren staan recht overeind. Eenmaal weer beneden overleggen ze of ze nog een keer durven. Vandaag is het eurodag dus kunnen ze meer doen met hun zakgeld. De beslissing is daarom snel gevallen. Daar gaan ze weer: lekker samen gillen.

Bron : Echo

24 April 2011

Hoofdprijswinnaar tekenwedstrijd kermis Op de Kamp

Maandagavond 18 april vond op het kermisterrein bij winkelcentrum Op de Kamp de prijsuitreiking plaats van een tekenwedstrijd voor Landgraafse basisschoolleerlingen. De wedstrijd maakte deel uit van een uitgebreid promotieprogramma rondom de kermis in Op de Kamp, dat tot stand kwam met medewerking van de kermisexploitanten. Tommy de Wever uit groep 5 van basisschool Schaesberg won met zijn tekening de hoofdprijs. Uit handen van wethouder kermiszaken, Harry Erkens, ontving hij een cheque voor anderhalf uur sneeuwplezier in SnowWorld met al zijn klasgenoten. Naast nog een cadeau voor Tommy zelf, ontvingen ook de overige winnaars mooie prijzen. Bij de uitreiking waren de organisator van het promotieprogramma, Sjef Konings van Joko Producties, en de voorzitter van winkeliersvereniging Op de Kamp, Jos Arts, aanwezig. Mede ook dankzij hun inspanningen was deze zeer goed gevulde prijzenpot voor de kinderen beschikbaar.

Nieuwe opzet - Eind vorig jaar heeft de gemeente Landgraaf ervoor gekozen om in Nieuwenhagen, Schaesberg en Ubach over Worms jaarlijks in elke kern een kermis te laten plaats vinden. De kermis wordt daarbij steeds gekoppeld aan een druk bezocht evenement. Onder een stralend zonnetje bezocht een groot publiek de kermis, jaarmarkt en de winkels in Op de Kamp. In juni zal de kermis in Ubach over Worms worden gehouden met het Waubachs Dorpsfeest en in augustus volgt de kermis in Schaesberg met de Franse Jaarmarkt.

Bron : Gemeente Landgraaf

23 April 2011

Preston en Alice de Beer krijgen nieuw huisje

Beren van Preston Palace gaan samenwonen

Er wordt gezaagd, getimmerd en geschilderd. Over enkele weken is de klus geklaard en is het nieuwe huis voor de mascottes van Preston Palace af. Preston en Alice gaan samen een lang en gelukkig leven tegemoet in hun eigen stekje in het all-inclusive hotel en uitgaanscentrum.

Actie voor de hele klas - Om het geluk van de beren compleet te maken wordt er gezocht naar de leukste naam voor het berenhuis. Op de site www.prestonenalice.nl kunnen kinderen hun lievelingsnaam doorgeven voor het berenhuis. Uit alle suggesties wordt door Preston en Alice de allermooiste naam gekozen. De gelukkige winnaar mag samen met de beren de naam onthullen en het huisje officieel openen.

Gratis kinderfeestje - Als klap op de vuurpijl ontvangt de winnaar ook nog een kinderfeestje voor de hele klas. Het winnende kind heeft de keuze uit een super spelotheekfeestje, megagaaf midgetgolffeestje, een zot zwemfeestje of een fantastisch filmfeest voor de hele klas. Vanzelfsprekend zijn ook deze kinderpartijtjes all-inclusive. De kinderen worden tijdens het feestje getrakteerd op een lekkere snack en drinken.

Blije kinderen, gelukkige ouders - De mascottes zijn van onschatbare waarde voor Preston Palace. Families en gezinnen met kinderen komen massaal naar Preston Palace voor een ontmoeting met de beer. Ze worden warm onthaald tijdens hun hotel of uitgaansarrangement en worden vrienden op Hyves en Facebook. Binnenkort zijn er zelfs gadgets van de beren verkrijgbaar. Geen wonder dat deze schattige mascottes met een hoog knuffelgehalte zo populair zijn onder het jeugdige publiek. Dat families en gezinnen uiteindelijk kiezen voor een kindvriendelijk arrangement in Preston Palace is dan ook logisch. Want als kinderen tevreden zijn, zijn ouders ook gelukkig.

Ook meedoen? Ga naar www.prestonenalice.nl en mail je favoriete naam!

Bron : Persbericht Preston Palace.

22 April 2011

Toverland wordt magischer als ooit

Attractiepark Toverland werkt aan een grote restyling, die onder andere flinke veranderingen van de eerste hal, het Land van Toos, betreft. De hal zal omgetoverd worden in een magisch mooie Toverwereld. In 2011 viert Toverland haar 10-jarig jubileum op 3 & 4 juni onder de naam 10 Magic Moments.

Bron : Persbericht Toverland

21 April 2011

Kermis in Uden mikt op dik 200.000 bezoekers

Een kermis die tien dagen duurt is voor Uden nog net te hoog gegrepen. Liever een korte en krachtige kermis, vindt de kersverse kermmismeester Pascal Donkers.

Met ruim zeventig attracties waaronder drie echte primeurs hoopt de kermis van Uden tussen 15 en 20 juli minstens 200.000 bezoekers te trekken. Het is weer een van de mooiste kermissen van Nederland, zegt Pascal Donkers (37) die als kersverse kermismeester in de sporen van Henk van Bree is getreden.

Bron : www.nujij.nl.

20 April 2011

Kermis in Goes-zuid met ouderwetse prijzen

Kermis in Goes-Zuid met ouderwetse prijzen

GOES - In de draaimolen, de hobbelende geit of je geluk beproeven bij de grijpers? Het kan allemaal in de week van 27 tot en met 30 april in Goes-Zuid. Voor het derde achtereenvolgende jaar wordt er een kleinschalige kermis gehouden op het parkeerterrein van het ROC. Dit jaar is de organisatie in handen van de vrijwilligers van Recreatieteam de Pit. Vroeger werd deze kermis op het parkeerterrein van winkelcentrum De Bussel gehouden, licht coordinator Ronny Menheere toe, maar toen dat eigen terrein werd, mocht dat niet meer. Vorig jaar werd de kermis nog georganiseerd door een kermisexploitant uit Groningen, maar toen die aangaf dat hij er mee wilde stoppen hebben wij de organisatie van de kermis op ons genomen, vertelt hij. De kermis wordt dit jaar groter dan de afgelopen jaren. Er komen ongeveer twaalf tot dertien attracties te staan, waaronder botsauto, een schiettent, grijpers, snoepkramen, een draaimolen en een hobbelende geit. Voorheen was de kermis wat meer gericht op de kleintjes, maar dit keer is de kermis gericht op een wat breder publiek. Voor de jongere kinderen is er nog steeds genoeg te doen, maar er valt nu ook wat meer te beleven voor de oudere jeugd. De kermisexploitanten houden ook de prijzen aantrekkelijk, noemt Ronny als bijkomend voordeel. Normaal is een kermis toch wel behoorlijk duur, maar nu kun je bijvoorbeeld voor een euro in de botsautos. prijst de coordinator de kermis aan. Op Koninginnedag zijn er nog meer leuke activiteiten te beleven. Het zou leuk zijn als er een heleboel mensen op af komen, hoopt Ronny. De kermis in Goes-Zuid is tot nu toe altijd erg gezellig en er is zeker genoeg te doen voor een leuk budget.

Bron : De Weekkrant

19 April 2011

Skyflyer verkocht naar het buitenland

De Sky Flyer van F.C. van der Wiel is een 30 meter hoge zweefmolen die is gebouwd door Fabbri, en in premiere gegaan op 5 september 2008 in Volendam is een attractie die men kan bouwen zonder kraan wagen. De Sky Flyer werd door veel kermisorganisaties van vooral kleinere kermissen als een top attractie gezien. Ondanks dat er al veel plaatsen waren voorverpacht voor seizoen 2011 heeft de Sky Flyer toch ons land verlaten.

Bron : Fango's Nieuwsbrief

18 April 2011

Positive start for European parks

Favourable weather conditions have resulted in a strong start for Belgium's leading theme park, reports suggest.

Bron en vervolg artikel op Interpark

17 April 2011

Liebe auf den ersten Biss : Kaya Yanar is Patenonkel eines weissen Tigerchens

Auf Liebe auf den ersten Biss. Auch Milchzahnchen ziepen. Besonders dann, wenn sie einem weissen Tiger gehoren. Comedian Kaya Yanar in der Hohle der Tiger im Zoo Safaripark. Erst zwei Monate sind die vier weissen Tiger-Babys alt, drei Madchen ein Junge. Flaschenkinder, von der Mutter nicht angenommen, liebevoll umsorgt und aufgezogen von Tierpflegerin Jeannette Wurms (35) und noch echte Stubentiger. Jetzt hat eines der Tigerchen einen beruhmten Paten: Kaya Yanar, Comedian und TV-Star, besuchte die weissen Stars des Zoos Safaripark und taufte eine kleine Tigerin auf seinen Namen: Kaya. Spielen, Knuddeln, Flaschchen geben - der Patenonkel absolvierte das komplette Ersatz-Mama-Programm. Keine Angst vor grossen Tieren? Nein, sagt Kaya, der auch die grossen Raubkatzen und Steppentiere besuchte und furchtlos futterte. Ich engagiere mich seit vielen Jahren fur den Tierschutz, und deshalb komme ich gerne hierher zu euch. Tierschutz ist ein ernstes Anliegen des Comedian, der ubrigens - im Gegensatz zu seinem Patenkind, das schon puriertes Hackfleisch in seiner Milch mag - kein Fleisch ist, hochstens Fisch. Tierschutz und Artenschutz, das verbindet Kaya Yanar und den Zoo Safaripark. Die Verwandten seines Patenkindes, die Bengaltiger, zahlen zu den bedrohtesten Arten der Welt. Und noch seltener sind weisser Tiger, uber deren erfolgreiche Nachzucht sich der Zoo Safaripark deshalb besonders freut. Einen ganzen Nachmittag verbrachte der vielbeschaftigte Comedian mit seinem Patenkind und seinen Geschwistern. Dann musste er zu einem Termin nach Koln und die Tigerkinder ins Bett. Aber Kaya Yanar will wiederkommen. Versprochen.

Zoo Safari Stuckenbrock.

16 April 2011

Tripsdrill opent vandaag de deuren

Der Fruhling hat schon Einzug gehalten, und nun offnen auch endlich wieder die Freizeitparks. Der Erlebnispark Tripsdrill startet am Samstag, 16. April 2011 um 9.00 Uhr punktlich in die Saison. Erleben Sie dann taglich bis zum 6. November uber 100 originelle Attraktionen. Allen voran die Holzachterbahn Mammut, die bereits von weitem durch ihre imposante Grosse besticht.

Und wer Tripsdrill ausgiebig genieten en mochten, nutzt einfach das erweiterte ubernachtungsangebot. 20 urige Schaferwagen stehen vor dem Wildparadies bereit, im Sommer kommen funf komfortable Baumhauser hinzu.

Also, machen Sie doch einfach einen Ausflug nach Tripsdrill - wir freuen uns auf Sie!

Bron : Persbericht Tripsdrill.

15 April 2011

Kermissen in dorpen Peel en Maas veilig gesteld

Alle kerkdorpen van Peel en Maas kunnen de komende drie jaar rekenen op een fatsoenlijke kermis. De gemeente heeft een driejarig pachtcontract met een aantal kermisexploitanten afgesloten. Daarin staat dat ze verplicht zijn financieel aantrekkelijke kermissen in Panningen of Maasbree te combineren met de kermis in de kleinere kernen.

De regeling geldt alleen voor de kleinere attracties, niet voor de grote trekkers. De gemeente legt in totaal een ton toe op de kermissen. Die onkosten zitten vooral in arbeidsuren van ambtenaren. Aan pachtgeld krijgt ze door de nieuwe regeling minder binnen. De eerste kermis van Peel en Maas is dit weekend in Helden-Dorp. Het is de eerste keer dat Panningen en Helden niet tegelijkertijd plaatsvinden. Burgemeester Delissen opent de kermis vrijdagavond om half zeven.

Bron : De Limburger.

14 April 2011

Gezellige drukte eerste kermisdag Raalte

De eerste dag van de kermis, ook wel bekend als de 1 eurodag, is redelijk druk bezocht. De voorjaarskermis van Raalte vindt van woensdag 13 april tot en met zondag 17 april plaats aan de Domineeskamp. Er zijn onder andere grijpkranen, botsautoautos en attracties voor jong en oud te vinden op de kermis.

Bron : Salland Centraal

13 April 2011

Kemis Wijk en Aalburg 2011

Van 5 tot en met 7 mei is het kermis in Wijk en Aalburg. De organistor stuurde de aankondiging en een krantenadvertentie toe van deze kermis.

bron : Eric Hopman - Organisator kermis Wijk en Aalburg.

12 april 2011

Jaarlijkse kermis weer in Bergentheim

Ook dit jaar komt de kermis weer in Bergentheim. Dit jaarlijkse feest in het centrum op het Bastingplein is al jaren succesvol en staat garant voor een boel plezier en gezelligheid. Op 14, 15 en 16 april is er weer volop te genieten van de botsautos, zweefmolen, oliebollen en talloze gokautomaten! Supermarkt Plus Alfring is in verband met de kermis op donderdag en vrijdag geopend van 8:30 tot 18:00 uur en op zaterdag van 8:00 tot 16:00 uur.

Bron : Stichting Feestweek Bergentheim.

11 april 2011

Attractions industry flocks to Dubai

The 17th annual Dubai Entertainment, Amusement and Leisure exhibition opened its doors on April 3, providing a key platform for firms looking to expand their reach into the Middle East's burgeoning attractions market.

Bron en vervolg artikel op Interpark

10 april 2011

KermisHansweert met meer attracties

HANSWEERT - De kermis in Hansweert biedt in de toekomst ruimte aan meer attracties. Ook mogen de exploitanten hun woonwagen voortaan in het dorp zetten. In het verleden moesten de wagens op een terrein in Kruiningen worden geplaatst. Dat wekte volgend PvdA-raadslid Kees Verburg ergernis. De mensen van de kermis konden niet even snel naar huis. Volgens Verburg overwogen sommige exploitanten hierdoor helemaal niet meer naar Hansweert te komen. De PvdAer kaartte de kwestie aan bij het college. Dat heeft nu besloten dat de woonwagens op het terrein van de katholieke kerk mogen staan.

Verder is besloten dat er in de toekomst ruimte is voor meer attracties. Ze mogen tot aan de Merwedestraat staan. Of het de organisator dit jaar nog lukt om meer attracties te halen, is de vraag. De kermis begint al op 23 april.

Bron : Provinciale Zeeuwse Courant.

9 april 2011

Jeroen van der Boom in preston Palace

Het bekende Preston Palace van Henny van der Most organiseert regelmatig evenementen. Zoals bekend is er in Preston Palace een permanente indoorkermis. Op 24 september is het Heerlijke Hollands met Jeroen van der Boom.

Bron : Preston Palace.

8 april 2011

Kermis in Harmelen

HARMELEN - Van woensdag 13 t/m zaterdag 16 april staat op de parkeerplaats midden in Harmelen weer de jaarlijkse kermis.

Alle kinderen kunnen zich 4 dagen uitleven in de botsautos, de draaimolen of in een grote attractie, zal de La Bamba er weer zijn? Kom kijken! Voor degene die graag een gokje wagen staan er diverse wagens met gokspelletjes.

Op woensdag is het piekendag en zijn alle attracties toegankelijk voor 1 euro. De kinderen op de basisscholen krijgen weer hun eigen vertrouwde oranjebrief. Hieraan zit een vrijkaartje voor de draaimolen of de botsauto. Dit vrijkaartje is alleen geldig op woensdag.

Op zaterdagavond om 22.00 uur wordt de kermis afgesloten met een vuurwerk, wat traditioneel wordt afgestoken op het weiland van de familie van Zuylen, achter het Wapen van Harmelen.

Bron : de Weekkrant

7 april 2011

Kermis op het Unnaplein