www.hullygully.nl

 

www.hullygully.nl

30 April 2012

Nieuw kermisboek : Stoomcarroussels

De stoomcarrousels zijn jarenlang het middelpunt, het hart van de Nederlandse kermissen geweest. Met prachtige façades en een betoverend interieur waren de stoomcarrousels niet alleen geliefd bij kinderen maar vooral ook bij de opgroeiende jeugd. De jeugd die daar vrijelijk en op een zeer speelse manier, zoals het werpen naar elkaar van serpentines en confetti, op zoek konden naar misschien wel hun toekomstige partner. Onder het indringende geluid van een sissende stoommachine en op de vrolijke klanken van een kermisorgel, kon men zich tevens tegoed doen aan consumpties van allerlei aard, die geschonken werden aan het prachtig gebeeldhouwde buffet.

De glorietijd van de stoomcarrousels ligt tussen 1890 en het uitbreken van de 2e wereldoorlog. Na de oorlog is de exploitatie nog moeizaam op gang gekomen maar het was voor iedereen duidelijk dat deze prachtige attracties de beste tijd hadden gehad.

De auteur van dit boek, de Waalwijker Hennie van Oers , heeft “de kermis” met de paplepel ingegeven gekregen. Zijn opa en vader bouwden reeds lang voor zijn geboorte (1953) allerlei miniatuurattracties waarmee ze zelfs de landelijk TV haalden. Hennie mocht helpen met de opbouw van de miniatuur stoomcarrousel en raakte meer en meer gefascineerd door deze prachtige attractie. Hij heeft zijn belangstelling verder verdiept en is informatie en fotomateriaal gaan verzamelen. Met een enorme kennis en documentatie voorhanden werd hij door vrienden en kennissen aangespoord om er een boek over samen te stellen. Zes jaar heeft hij er over gedaan en het resultaat mag er zijn. Door genoemde parate kennis en zijn buitengewoon groot kermisdossier, is Hennie waarschijnlijk de enige persoon in Nederland die in staat is een dergelijke boek te componeren. Hij neemt ons mee in zijn kroniek naar de opkomst en de teloorgang van de stoomcarrousel, de toepassing van de stoommachine, Roermond als de kermisstad van Nederland, ontwerpers, constructeurs, beeldhouwers en kunstschilders, de romantiek, maar vooral naar de exploitanten zelf. De verhalen van en over deze kermisdynastieën in hun voor- en tegenspoed.

Een waardevol document waarin de herinnering aan de romantische “stoomcarrouselperiode” opgetekend is en voor het nageslacht bewaard zal blijven.

Het boek dat A4 formaat is en ca 270 pagina’s telt , is full colour druk met harde kaft en bevat ruim 850 authentieke foto’s en documenten, uiteraard hoofdzakelijk in zwart-wit. Het boek kost 29,95 euro exclusief verzendkosten. De presentatie van het boek is zaterdagmiddag 21 juli 2012, direct na de opening van de kermis-expo in het Raadhuis-Paleis aan het Willemsplein te Tilburg. Hierover zult u nog nader geïnformeerd worden via de gebruikelijke kanalen waaronder onze website www.kermiscultuur.nl

U kunt alvast intekenen , zodat u zich verzekerd weet van een exemplaar, via e-mail-adres kermisboeken@hotmail.nl. Na de presentatie van het boek zullen wij zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om de levering en betaling af te ronden.

De uitgever, Stichting Kermis-Cultuur, wenst u veel lees- en kijkplezier toe.

29 April 2012

Restyle Cakewalk

De Cakewalk van Hoefnagels heeft een schilderbeurt gehad. Op de Koninginnekermis van Budel is dit fraaie decor op dit ogenblik te bewonderen.

28 April 2012

Kermis Reusel 2012

Van 8 tot en met 11 September 2012 vind de jaarlijkse kermis van Reusel plaats. Topattracties voor Reusel dit jaar zijn de Rock It en de Flying Jump.

Verwacht worden : Rock-It, Flying Jumpo, Cocoon rupsbaan, Heartbreaker (Trip), Lunapark, Botsauto's, Buggy Ride, Draaimolen, Crazy Jump Trampoline, Lijntrekspel/Eendjes vissen, Rolbalspel, Kamelenrace, Apollo Jackpot. Magic Cranes, Foto Schietsalon, Kop van Jut, Gebakkraam, Visverkoop, Suikerspin, Ijs, Loempia's, Snoepverkoop (Door Stichting Jeugdbelangen) en Rad van Avontuur (door Hulp in Nood).

Bron : Gemeente Reusel-De Mierden

27April 2012

Losses narrow for six flags

Six Flags Entertainment Corporation, the North American parks operator, has reported a shrinking of losses in the first quarter of fiscal 2012, as revenues improved and restructuring costs vanished.

Bron : Interpark

26 April 2012

Walibi Holland opent nieuwe attractie Club Psyke : 5D Experience!

< Vanaf dit jaar biedt Walibi Holland jou een gloednieuw avontuur: Club Psyke: 5D Experience! In deze allernieuwste attractie beleef je een spannend avontuur met sensationele effects. Wat zou jij doen als de vloer onder je voeten begint te trillen?

En durf je samen met Walibi en zijn vrienden Fibi, Zenko en Haaz de hoge vlammen te ontspringen? Kortom: ben jij er klaar voor?

Bron : Walibi

25 April 2012

Walibi Holland overvalt school

Biddinghuizen, 23 april 2012 Basisschool de Akkerwinde uit Biddinghuizen is vanochtend overvallen door verschillende fantasy figuren. De kinderen werden verrast met een schoolreisje naar het Fantasy Festival, dat volgende week in Walibi Holland plaatsvindt. De Akkerwinde is op dit moment gevestigd in een noodgebouw waar geen aula en geen speelplein aanwezig is.œWe zitten nu al een jaar in het noodgebouw en het duurt nog minstens een jaar voordat we naar een ander gebouw kunnen. Het is behelpen, het gebouw is erg gehorig en er is weinig ruimte om buiten te spelen voor de kinderen, aldus directeur Harry Okkinga. Walibi Holland hoorde het verhaal van de Akkerwinde en wilde ze graag in het zonnetje zetten. Op maandagochtend werd de hele school overvallen door ridders en andere fantasy figuren, die aanwezig zijn tijdens het Fantasy Festival in Walibi Holland. De gastvrouw van het Festival, Fibi, overhandigde de cheque aan de school waarop staat dat de hele school op een volledig verzorgd schoolreisje naar het Fantasy Festival mag. Met als gevolg een oorverdovend Walibi, Walibi, Walibi, Walibi!, waar de blijdschap van de kinderen uit naar voren kwam.

Meivakantie - Op 1, 2 en 3 mei vindt het Fantasy Festival plaats in Walibi Holland. Gasten komen oog in oog te staan met hun favoriete fantasy figuren en gaan de strijd aan met echte ridders. Walibi Holland is tijdens het Fantasy Festival tot 22:00 uur geopend en sluit af met een daverend vuurwerk. Tijdens de gehele meivakantie hebben kinderen tot en met 8 jaar gratis toegang tot Walibi Holland.

Bron : Persbericht Walibi

24 April 2012

Nostalgische kermis Openluchtmuseum Arnhem 12 t/m 28 mei 2012

De nostalgische kermis is van 12 t/m 28 mei weer te gast in het Openluchtmuseum. Er is een ouderwetse schietbaan, een schitterende zweefmolen, een romantische rupsbaan en nog veel meer. Natuurlijk ontbreekt ook de snoepkraam niet.

Bron : Openluchtmuseum

23 April 2012

Vernieuwde Octopussy

Ruud en Anne Dumoulin hebben afgelopen winter niet stil gezeten. Hun fraaie Octopussy is flink onder handen genomen. Uiterlijk valt op dat de Octopus een ander kleurtje heeft gehad. Ook de armen zijn fraai gespoten. Onderhuids is er ook veel veranderd zoals kabels die vervangen zijn en dergelijke.

22 April 2012

Van China naar Beieren

Glazen Doolfhof Chinatown heeft een re-style gehad. De attractie heeft nu een Beierse uitstraling en heet nu Bayern Labyrinth

21 April 2012

Surf Party - De Voer

Dit jaar zijn er drie nieuwe 'Spiderman's op reis in Nederland. Een van deze exemplaren is de Surf Party van exploitant de Voer.

20 April 2012

The latest from DEAL 2012

The Dubai Entertainment, Amusement and Leisure Expo (DEAL) closed its doors this afternoon, with the show organiser International Expo-Consults (IEC) defining 2012 as "the year of innovation

Bron : Interpark

19 April 2012

Hollywood Reinard van der Veen gaat in premiere

Op de koninginnekermis van Mijdrecht is voor het eerste kermis de Hollywood onder de huidige eigenaar Reinard van der Veen te zien. De promotiefolder kwam de redactie van deze site onder de ogen. Fotografie en lay-out folder : Michon Derksema en Sander Fase. Flyer afkomstig uit collectie Stichting-Kermis-Cultuur Nederland.

18 April 2012

Crashtest

Dit jaar gaat de firma Hendriks-Hinzen reizen met de CrashTest Achtbaan.

17 April 2012

Nationaal speelgoedmuseum Spelebos opent haar deuren!

Best, april 2012. Het nationale speelgoedmuseum Spelebos op het museumpark van Bevrijdende Vleugels aan de Sonseweg 39 in Best heeft haar deuren geopend! Groot en klein, jong en oud, speelgoed is bestemd voor iedereen. Het Spelebos is een groot dorp waarbij alle museumstukken verwerkt zijn in prachtige dioramas die volledig tot leven komen middels het gebruik van beeld, licht, geluid en beweging! Druk op een van de vele knoppen en de beren starten met hun berenliedjes en Barbie & Ken worden in de spotlight gezet. In het Spelebos beleeft u het spelen van toen, weer op een nieuwe eigentijdse manier.

U kijkt uw ogen uit door alle beelden, geluiden en bewegingen die u te zien krijgt tijdens een bezoek aan Spelebos. Het Spelebos is een museum waarbij educatie, interactie en speelbeleving centraal staan. Door deze unieke combinatie is een bezoek aan Spelebos zowel zeer vermakelijk als educatief voor jong en oud.

In de collectie van het Spelebos vindt u vele soorten speelgoed waar vroeger mee gespeeld werd zoals bijzondere poppen en beren, sommige meer dan 100 jaar oud, maar ook Barbie, tinnen soldaatjes en oud Hollandse spellen maken deel uit van de riante collectie. Natuurlijk kunnen de kinderen in Spelebos ook zelf spelen met het speelgoed van toen. Alle kinderen kunnen tevens heerlijk schommelen en spelen op alle andere speeltoestellen in de buitenspeeltuin! Bij Spelebos komt iedereen ogen en tijd tekort!

Spelebos is het nieuwe nationale Speelgoedmuseum gelegen aan de weg tussen Best en Son op het prachtige terrein Museumpark Best. Spelebos heeft een perfecte ligging tussen de bossen wat het ideaal maakt voor een leuke dag uit. Het Spelebos heeft een ruime parkeergelegenheid voor de deur waar u gratis uw auto kunt parkeren! Het museum is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Naast een bezoek aan het Spelebos is een bezoek aan Museum de Bevrijdende Vleugels zeker aan te raden! Kinderen vanaf 3 jaar betalen voor een bezoek slechts 5,00. Maak gebruik van een combinatieticket en kinderen betalen slechts ¬ 6,00 voor een bezoek aan Spelebos en een bezoek aan museum Bevrijdende Vleugels!

Kom snel langs voor een bezoek en waan uzelf met uw hele gezin in de wondere wereld van Speelgoed! Kijk voor meer informatie op www.spelebos.nl.

Bron : Persbericht : Nationaal speelgoedmuseum Spelebos

16 April 2012

Restyle Power Wave

De Power Wave Polyp heeft een restyle ondergaan. De bekende waterscooter is van de bol verdwenen. Ook staan er andere gondels in de attractie.

15 April 2012

Eye Wheel

Sinds kort reist er een reuzenrad in Nederland onder de naam "Eye Wheel". Dit reuzenrad wordt geexploiteerd door de firma Buwalda-Kriek.

14 April 2012

Bouwwerkzaamheden Gaiazoo

De afgelopen maanden werd er hard gewerkt aan de realisatie van een nieuw lynxenverblijf en een vernieuwde entreepartij. Het lynxenverblijf en de nieuwe entree in Zuid-Limburgse stijl zijn zo goed als af, op dit moment worden de puntjes op de i gezet. De lynxen zijn naar verwachting vanaf 17 mei (Hemelvaartsdag) in hun nieuwe verblijf te bewonderen.

Ook kiosk de Wolf is in een nieuw jasje gestoken. Vorige week arriveerde nieuw, robuust meubilair die onder de overkapping rond de Wolf geplaatst is. Kiosk de Wolf is overigens vanaf nu dagelijks geopend. Er zijn genoeg nieuwigheden in GaiaZOO. Kom snel persoonlijk een kijkje nemen!

Bron : Gaia Zoo

13 April 2012

Shanghai Disney Park on track

The operator of the planned Shanghai Disney theme park has secured a CNY12.9bn (US$2bn) syndicated loan for the construction of the resort, fulfilling the funding needs of the ambitious project, which will also include a large-scale tourism zone around the park

Bron : Interpark

12 April 2012

Jubileum in Wildparadijs

Das benachbarte Wildparadies Tripsdrill hat sich zu seinem 40. Geburtstag fur Sie herausgeputzt und ladt mit neuen Lehrtafeln und einem erweiterten Abenteuerspielplatz zu noch ausgiebigeren Erkundungen in die Natur ein. Rund 40 heimische Tierarten leben in dem 47 Hektar grossen Areal des Wildparadieses. Bis zu zwei Flugvorfuhrungen sowie die Futterung der Beutegreifer stehen zudem taglich auf dem Programm ausser freitags, denn dann haben die Tiere trainingsfrei bzw. ihren Fastentag.

Bron : Tripsdrill

11 April 2012

Napoleon theme park earmarked for france

French parliamentarian and historian Yves Jego has announced plans to develop a new theme park dedicated to the life and times of emperor Napoleon Bonaparte.

Bron : Interpark

10 April 2012

Kermis en jaarmarkt op de kamp

Van zaterdag 14 tot en met dinsdag 17 april is er voor jong en oud weer van alles te beleven rondom winkelcentrum Op de Kamp. De kermisattracties op het Raadhuisplein en achter het raadhuis zijn elke dag geopend tot 23.00 uur. Op zondag 15 april is er een grote gezellige jaarmarkt op de parkeerplaats aan de Dorpstraat van 12.00 tot 17.00 uur. Die dag begint de kermis ook om 12.00 uur. De overige dagen om 13.30 uur.

Bron : Gemeente Landgraaf

9 April 2012

Slagharen compleet uitverkocht op 1ste paasdag

SLAGHAREN - Attractie- en Vakantiepark Slagharen heeft op Paaszondag tienduizenden bezoekers ontvangen. Op het hoogtepunt stond er maar liefst 15 kilometer file. De grote hoeveelheid bezoekers is vooral ontstaan door het mooie weer en het terugkerende SBS6 Paasfeest.

Afgelopen week heeft SBS6 onder haar kijkers 50.000 kaarten verdeeld. De animo was zo groot dat de entree kaartjes al binnen 2 dagen waren uitverkocht. Naast dat er bekende artiesten op hebben getreden, zoals Dean Sanders, Quincy en Lange Frans, konden kinderen ook leuke prijzen winnen met het paaseieren zoeken

In totaal zijn er duizenden chocolade eitjes verstopt in het attractiepark. Naast de vijftigduizend chocolade-eitjes zijn er ook een bronzen, een zilveren en een gouden ei verstopt. De vinders van deze eieren wonnen grote prijzen. De vinder van het enige gouden ei heeft een volledig verzorgde vakantie in Attractie- & vakantiepark Slagharen gewonnen.

Ondanks de grote toestroom van bezoekers is alles goed verlopen en is het gezellig druk geweest op het park, aldus het Attractie- & Vakantiepark. Het SBS6 Paasfeest blijkt elk jaar weer een groot succes en daardoor waren we er op voorbereid, zodat er geen lange wachtrijen stonden bij de parkeerplaats, entree en attracties.

Bron : Attractiepark Slagharen

8 April 2012

Opening Club Psyke 5D Experience

Zaterdag 7 april is in Walibi Holland de nieuwe attractie Club Psyke: 5D Experience geopend. Begeleid door een knallend vuurwerk, onder toeziend oog van vele cameraploegen gingen 100 V.I.P.s over de rode loper. Net echt!, aldus Annika (10).

Positieve ervaringen : De eerste reacties over de attractie zijn positief: Het was superspannend, maar vooral heel erg leuk: typisch Walibi !, aldus Lotte (12). Dat bezoekers compleet in deze beleving worden opgenomen blijkt wel uit de reactie van Annika (10): Het leek net echt! Er kwam een hand op me af die probeerde ik zelfs te pakken. Roy (8) is vooral onder de indruk van de vlammen: Het was echt heel spannend, vooral toen het vuur op me af kwam. De nieuwe attractie scoort hoog onder de kids, wanneer wordt gevraagd om een cijfer te geven roepen de kids in koor: een 9!.

Unieke attractie - Wat deze attractie zo uniek maakt is dat alle zintuigen worden geprikkeld. Verschillende elementen wisselen elkaar af: het ene moment komen metershoge vlammen op de bezoekers af, het volgende moment begint de vloer te trillen en worden bezoekers omringd door indrukwekkende lichteffecten. Mascha van Till, General Manager van Walibi Holland, is enthousiast over deze attractie: Met de komst van Club Psyke: 5D Experience bieden wij bezoekers een ultieme beleving. Daarmee past de attractie in de hele belevingswereld die wij voor onze bezoekers creeeren en zorgt hiermee voor een uitbreiding van Walibi als merk.

Bron : Persbericht Walibi

7 April 2012

Kermis Oss rond met 85 attracties

OSS - De kermis in Oss is rond. 85 exploitanten strijken in augustus neer in het centrum van Oss. Er is gekozen voor de nodige afwisseling, veel attracties op andere plaatsen en attracties die er onder een andere eigenaar voor het eerst staan. Compleet nieuw in kermisland is een 'snelheidsmolen'. Deze topattractie beleeft naar alle waarschijnlijkheid zijn primeur op de kermis in Drachten van dit weekend. Ook zal er een cakewalk worden toegevoegd. "Daarnaast hebben veel exploitanten geinvesteerd in hun attracties, zo is bijvoorbeeld het Boobytrap Hotel voorzien van nieuwe beschilderingen en liefhebbers van de grijpkramen kunnen zich op gaan maken voor nieuwe kasten en lichten. Het komt er spectaculair uit te zien", vertelt kermismeester Peter Damen.

Bron : Kliknieuws

6 April 2012

In de lijn der verwachting zijn er in 2012 weer 'walking waterballs' bijgekomen. Een van deze exemplaren is de Walking Wasterballs van exploitant Brunselaar-Bosvelt.

5 April 2012

Wet & Wild

In die Boote, an die Kanonen, fertig los und dann gehts richtig rund. Wet & Wild so heisst der spritzige Wasserfahrspass im Freizeitbereich des Zoo Safariparks. Hier wird naturlich nicht scharf geschossen, sondern mit Wasserkanonen. Doch Vorsicht: die wilden Tiere am Ufer schiessen zuruck. Eroffnung: Juni.

Bron : Safaripark Tripsdrill In Belgie gaat de Extreme op ries van exploitant Vermeylen. In deze attractie ga je 360 over de kop om daarna weer veilig terug te keren naar de grond.

4 April 2012

Extreme Vermeylen

In Belgie gaat de Extreme op ries van exploitant Vermeylen. In deze attractie ga je 360 over de kop om daarna weer veilig terug te keren naar de grond.

Bron: Alain Andries

3 April 2012

DRAGONFLY

Er werd al veel over gespeculeerd, en op woensdag 28 maart werd de naam van de nieuwe achtbaan dan eindelijk officieel onthuld door drie generaties van de familie Van Zuylen van Nijevelt. De 'Dragonfly' is een achtbaan van het type family coaster en is qua spanningsniveau een mooie aanvulling op de aanwezige achtbanen Kikkerachtbaan en Falcon.

De karretjes van de attractie zijn volledig in stijl gethematiseerd, compleet met vleugelprint

Bron: Duinrell

2 April 2012

Icejet Ropers

De Snowjet 1 en 2 hebben er een directe concurent bijgekregen met de Ice Jet. De Ice Jet is een nieuwe attractie die onlangs in Helmond in premiere ging.

1 April 2012

Op de kermis van Brielle ging de Flying Jump in premiere. De Flying Jump is in eigendaam van exploitant van de Wiel. Voor meer foto's en een videoclip : zie attractiedatabase.

Meer nieuws in Nieuwsarchief