www.hullygully.nl

 

30 April 2013

Joyride Bidule

De Joyride bidule van Sempels/De Cleyn heeft een nieuwe eigenaar. Voortaan zal Jelle Van der Meersch deze attractie gaan uitbaten. De Joyride bidule blijft wel in België toeren. En zal door de nieuwe exploitanten volledig opgeknapt worden en voorzien worden van verdere verlichting en decoratie.

Bron : Alain Andries

29 April 2013

Djengur River geopend

Djengu River is sinds vrijdag geopend voor alle bezoekers! De avontuurlijke boottocht gaat door een groen en rotsachtig landschap. Maar pas op voor watervallen en mysterieuze grotten waarin je onderweg terecht kunt komen!

Bron : Attractiepark Toverland

28 April 2013

Sinksenfoor toch op Zuiderdokken ?

ANTWERPEN - De stad Antwerpen gaat dan toch in beroep tegen de rechterlijke beslissing dat de Sinkenfoor niet op de Gedempte Zuiderdokken mag staan. ˜We zijn het niet eens met de motivering van de kortgedingrechter, zegt advocaat Roland Pockele-Dilles.

Bron : Het Nieuwsblad

27 April 2013

Buggy's Rampen

Vorig jaar kreeg exploitant Rampen te maken met een brand in de buggiebaan. Op de paaskermis van Deventer stond deze buggy weer hersteld op de kermis.

26 April 2013

Record start for Six Flags in 2013

Six Flags Entertainment Corporation, the world's largest regional theme park company, has reported record revenues in the first quarter of 2013.

Bron : Interpark

25 April 2013

Na de Sinksenfoor nu de Gentse feesten

Buren bereiden klacht tegen Gentse feesten voor

Niet alleen in Antwerpen, maar ook in Gent, Brugge en Brussel komen buurtbewoners in opstand tegen evenementen die hun rust verstoren. Enkele Gentenaars willen nu zelfs met een rechtszaak de Gentse Feesten het zwijgen opleggen.

Bron : Kermisland

24 April 2013

Opening Jules Verne Adventureland op1 mei 2013 in Slagharen

Op 1 mei is het zo ver. Attractie- & Vakantiepark Slagharen onthult dan zijn nieuw themagebied " Jules Verne Adventureland' met daarin vier nieuwe attracties".

Bron : Attractie & Vakantiepark Slagharen

23 April 2013

Shrek in GaiaZoo

Afgelopen zaterdag bezocht de wereldberoemde Shrek Gaizoo.

Bron : Gaiazoo

22 April 2013

Sinksenfoor verhuist naar Scheldekaaien

De Sinksenfoor zal dit jaar plaatsvinden aan de Scheldekaaien ter hoogte van Sint-Andries (tussen hangar bewonersparking en hangar Miniatuurstad). Dat maakte het schepencollege vrijdagnamiddag bekend. In een persbericht meldt het college dat de nieuwe locatie ruim genoeg is om alle foorkramers die normaal op de Gedempte Zuiderdokken staan, een plaats te kunnen geven. De opstelling verandert wel. Dit jaar komt er een langere opstelling, in een lintvorm. De beslissing geldt enkel voor dit jaar. Na afloop zal er een evaluatie komen met de foorkramers en de buurtbewoners.

Bron : Gazet van Antwerpen

21 April 2013

Kermis Lage Mierde 2013

Van 25 tot en met 28 mei 2013 vind in Lage Mierde de jaarlijkse kermis plaats. Verwacht worden : Volcano Power (16 mei 2013 : geen Volcano Power maar rupsbaan), Autoscooter, Draaimolen, Schietkraam (gewijzigd) , Jackpot (Of Grijpkranen of Schuivenspel), Altijd Prijs (Eendjes Vissen/Vuilnisbakkenspel), Gebakkraam, Snoepkraam, Loempiakraam, enveloppenkraaam/touwtjetrek en nieuw voor Lage Mierde : Viskraam.

Bron : Gemeente Reusel-de Mierden.

20 April 2013

Kermis Uden zoekt sambaband

Op kermis maandag 22 juli is het zomercarnaval op de kermis. Wij zijn op zoek naar deelnemers. Samba, dweil, dans van alles is mogelijk.

Bron : Kermis Uden Facebook

19 April 2013

Kermis Nordhorn

18 April 2013

Disney-style park opens in India

Located around 90 minutes' drive from Mumbai, the $200m park forms the centrepiece of media mogul Manmohan Shetty's $305m, 300-acre entertainment district along the Mumbai-Pune expressway.

The 'Disney-meets-Bollywood' park will employ more than 2,000 locals both directly and indirectly, and can accommodate as many as 20,000 visitors at a time across 21 attractions, including India's largest roller coaster and 4D simulation rides.

Bron : Interpark

17April 2013

Kermis Hooge Mierde 2013

Kermis Hooge Mierde 6 t/m 9 juli 2013. Verwacht worden : Volcano Power, Autoscooter, Draaimolen, Jackpot (of Lucky Cranes of Schuivenspel), Altijd Prijs (Lucky Duck/ Vuilnisbakkenspel/Lijntrekspel combi), Gebakkraam, Snoepkraam, Loempiakraam en Enveloppenkraam. Nieuw voor de kermis in Hooge Mierde is de viskraam.

Bron : gemeente Reusel-de Mierden

16 April 2013

Pleinfestival Kaatsheuvel 2013

Van 23 tot en met 26 mei vind in Kaatsheuvel weer het Pleinfestival plaats

Bron : Pleinfestival Kaatsheuvel

15April 2013

Kermis Hulsel 2013

Van 6 tot en met 8 oktober is het kermis in Hulsel. Verwacht worden : Volcano Power, Autoscooter, Draaimolen, Jackpot (of Lucky Cranes of Schuivenspel), Altijd Prijs (Lucky Duck, Vuilnisbakkenspel/Lijntrekspel combi), Gebakkraam, Snoepkraam, Loempiakraam en Enveloppenkraam

Bron : gemeente Reusel-de Mierden.

14 April 2013

Djengu RIver

Attractiepark Toverland heeft donderdag de eerste proefrit gemaakt met de Djengu River wildwatebaan

Bron : Attractiepark Toverland

13 April 2013

Gewinnspiel bij Tripsdrill

Aufgepasst und mitgemacht bei unserem aktuellen Gewinnspiel! Punktlich zum Saisonstart ging das neue Gaudi-Viertel im Erlebnispark an den Start. Neben verschiedensten Spielmoglichkeiten mit Softballen gibt es auch zahlreiche Rutschen. Darum dreht es sich bei der Gewinnfrage: Wie viele Rutschbahnen hat die Wellenrutsche im Gaudi-Viertel? Senden Sie uns Ihre Antwort mit Ihrer kompletten Adresse per Mail an gewinnspiel@tripsdrill.de . Unter den richtigen Einsendungen verlosen wir 5x 2 Tripsdriller Tages-passe Teilnahmeschluss ist der 21.04.2013. Viel Gluck!

Bron : Tripsdrill

12 April 2013

Herdruk kermisboek: L'Autopede, 65 jaar Vlaamse draaimolen attributen.

11 april 2013 - De Vlaamse firma l'Autopede heeft afgelopen 65 jaar attributen geproduceerd voor draaimolens, babysporten, vliegtuigmolens, kinderrijscholen en andere kermisattracties. Miljoenen kinderen uit Belgie, Nederland, Duitsland en Frankrijk hebben op de kermis in de prachtige modellen van l'Autopede gezeten.

Piet Winkelmolen, bestuurslid van Stichting Kermis-Cultuur, heeft een boek geschreven over de geschiedenis van l'Autopede. Omdat de eerste druk binnen 2 maanden uitverkocht was heeft de Stichting Kermis-Cultuur besloten een 2e druk te laten maken.Het boek belicht het ontstaan van het bedrijf, de bloei, de internationale klanten, de opkomende concurrentie uit de kunststofhoek en diverse andere aspecten. Tevens maakt u kennis met de familie Baeyens, die in redelijke anonimiteit als eigenaar achter dit merk schuil gaat. U kunt genieten van meer dan 440 foto's en documenten die door de jaren heen gemaakt zijn, waaronder ca. 100 afbeeldingen van (voornamelijk Nederlandse) draaimolens waarop l'Autopede-attributen hun thuis hebben gevonden.Het veranderende tijdsbeeld op de kermis zult u ook enigszins terugvinden. Dit boek is daarom veel meer dan de titel, l'Autopede, 65 jaar Vlaamse draaimolen attributen, doet vermoeden. Een aanrader voor de kermisliefhebber, maar ook voor de oldtimer-fanaat.

Het ingebonden boek is full colour druk, heeft een 3 mm harde kaft en bestaat uit 190 pagina's. Het kost Euro 22,50, exclusief Euro 3,24 verzendkosten is te bestellen via (mail) kermisboeken@hotmail.nl. Na overboeking van Euro 25,74 op bankrekeningnummer 95.09.74.684 t.n.v. J. de Graaf te Amsterdam, penningmeester van de Stichting Kermis-Cultuur, zal het boek u zo spoedig mogelijk toegezonden worden.

Voor de Duitse, Franse en Belgische markt geldt een porto-tarifering van Euro 9.00. Boeken voor Belgie kunnen ook besteld (en afgehaald) worden bij l'Autopede. Het adres is eveneens via onze mail verkrijgbaar.

Wij wensen u veel kijk- en leesplezier toe!!

Stichting Kermis-Cultuur (Nederland)

11 April 2013

Line-up Out of Control in Walibi Holland bekend

Biddinghuizen, 10 april 2013 - Op zaterdag 13 juli organiseert Walibi Holland de tweede editie van het dance event Out of Control. De line-up is inmiddels bekend.

Tijdens Out of Control kunnen jongeren genieten van een combinatie van attracties, dance en entertainment. Op zaterdag 13 juli hebben bezoekers vanaf 10.00 uur tot 23.00 uur toegang tot alle attracties van Walibi Holland. Vanaf 18.00 uur tot 23.00 uur vindt het dance event Out of Control plaats. De line-up voor deze avond bestaat uit Mr. POLSKA, Billy The Kit, Yellow Claw en de avondploeg van SLAM!FM. De dag wordt afgesloten met een vuurwerkshow.

Bron : Walibi Holland

10 April 2013

Kermis Winterthur

In Zwitserland vind van 28 juni tot en met 30 juni het Albani Fest plaats.

9 April 2013

Brabantse kermisattracties zonder geldig ceritficaat toch geopend.

TILBURG - Op zeker vier Brabantse kermissen worden attracties zonder geldig certificaat toch draaiende gehouden. Dat blijkt uit onderzoek van de NRC. Een certificaat is verplicht en biedt in zekere mate een garantie dat een kermisattractie veilig is bevonden. Uit onderzoek van NRC blijkt dat de kermissen in Den Bosch, Mierlo, Geldrop en Tilburg attracties aanbieden die geen geldig certificaat konden laten zien toen ze gekeurd werden. Dat zou erop kunnen duiden dat een certificaat bijvoorbeeld verlopen is.

Geen gevaar - Volgens de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) betekent dat niet dat de veiligheid van kermisbezoekers in gevaar is. "Dat betekent alleen dat een certificaat bijvoorbeeld vernieuwd moet worden", zegt een woordvoerder tegenover Omroep Brabant. De gemeentes die de betrokken kermissen organiseren konden zondag nog niet reageren op het verhaal.

De gemeente Geldrop-Mierlo zegt in een reactie niet te hebben geweten dat er attracties werden aangeboden zonder certificaten. "We gaan hier meteen actie op ondernemen", aldus een woordvoerster zondag.

'Veiligheidsbeugels makkelijk te openen'- De NRC schrijft ook over een onveilige situatie op de kermis in Rosmalen. Daar werd in het verleden een achtbaan niet gesloten terwijl een logboek over de attractie ontbrak, er onduidelijkheid was over de geldigheid van de certificaten en de veiligheidsbeugels 'makkelijk te openen' waren door het publiek.

Keuringen - De NVWA zet keuringsbureaus in om kermissen te controleren. Keuringsbureau Vincotte uit Breda luidt in de krant de noodklok. Gemeenten mogen zelf bepalen of zij opgebouwde attracties laten controleren. Daarin wordt gekeken of alle kabels en schroeven goed zijn geinstalleerd. Deze keuringen zijn een laatste check voordat een kermis opent.

Volgens het keuringsbureau Vincotte komen tijdens zo'n opstellingsinspectie in een op de drie gevallen gebreken aan het licht. Het niet voeren van zo'n opstellingsinspectie is volgens Vincotte dan ook onverstandig.

Bron : Omroep Brabant

8 April 2013

Hollywood Star terug op de kermis

De Hollywood Star die voorheen onder exploitant Bisschof en later exploitant de Winter in ons land reisde is dit jaar weer te zien op de Nederlandse kermissen

7 April 2013

Gunningen kermis Moergestel 2013

De kermis in Moergestel vindt plaats van vrijdag 5 juli tot en met dinsdag 9 juli 2013 op het Sint Jansplein. Op de conceptunningenlijst staan : Maximum Booster (Zuidema), Ballenfontein (stassen), Samba Balloon (Van Ballegooy), Lijntrekspel (Witte), AquaBlasta (van Ballegooy), Copacabana(van Veen), Draaimolen (v.d. Westelaken), Gebakkraam (de Wit), World Casino Bussensport (Martens), Toldmine Express (hendriks), Breakdance (Hoefnagels), Big One (van Zetten), Lucky Duck (van Ballegooy), Crazy Cars (elsinga), Lucky Cranes (van Zettten), Walking Street (Dauphin), Fotoschietsalon (Ropers, Nougatkraam (Paashuis), Visverkoop (van Wijk).

Bron : Gemeente Oisterwijk

6 April 2013

Jonge Saki

Half maart werd een saki geboren. Op zonnige dagen kun je het jong (een mannetje) met een beetje geluk af en toe buiten zien (tussen de warme vacht van zijn moeder).

Bron : Gaiazoo

5 April 2013

In Gaiazoo is eergisteren een stekelvarken geboren.

Bron : Gaiazoo

4 April 2013

De High Speed Power Bidule van exploitant Banckaert reist sinds dit jaar als 'Mambo'.

Bron : Alain Andries

3 April 2013

Kermis Arras

Van 7 april tot 22 april vind in Arras de "Foire Aus Maneges plaats".

2 April 2013

Schutzen- und Volksfest Wolfsburg

Van 30 april tot 12 mei vind in het Duitse Wolfsburg de Schutzen-und Volksfest plaats

1 april 2013

Ondanks sneeuw grote opkomst Paasfeest in Slagharen

Op eerste Paasdag - in winterse sferen - zijn ondanks de sneeuw en kou toch tienduizenden mensen naar het jaarlijkse Grote SBS6 Paasfeest in Slagharen gekomen. Er stond om 11:00 uur even een file van 10 kilometer naar het park.

De afgelopen weken heeft TV zender SBS6 onder haar kijkers 50.000 kaarten verdeeld. De animo was zo groot dat de kaarten heel snel waren uitverkocht. Dit jaar zijn de artiesten Willem Barth, Femke Meines, Kuikentje Piep en Dean Saunders. De presentatie is in handen van Celine Huijsmans van Shownieuws.

Ook dit jaar kunnen kinderen leuke prijzen winnen met het paaseieren zoeken. In totaal zijn er duizenden chocolade eitjes verstopt in het attractiepark. Tussen de vijftigduizend paaseitjes is ook een gouden ei verstopt. De vinder van het enige gouden ei heeft een volledig verzorgde vakantie in Attractie- & vakantiepark Slagharen gewonnen. Ondanks de grote toestroom van bezoekers is alles goed verlopen en is het oergezellig op het park, aldus het Attractie- & Vakantiepark. Het SBS Paasfeest blijkt elk jaar een groter succes te worden. Daar zijn we inmiddels op voorbereid, zodat er geen lange wachtrijen staan bij het parkeren, de entree en de attracties.

Bron : Attractiepark Slagharen

Meer nieuws in Nieuwsarchief