www.hullygully.nl

Copyright www.hullygully.nl

NIEUWS

31 augustus 2008

Kermis Diemer Festijn 2008

Van 2 t/m 6 september is er weer kermis in Diemen

Verwacht worden :

Grootvermaak : Autoscooter,Booster,Funhouse,La Bamba,Master,Polyp,Xtreme Spinner,

Kindervermaak :Trampoline,Draaimolen,Minicars,Minizweef,vlietuigmolen,

Spelen : Balco Rotor,Ballenfontein,basketball,Jackpot, Kamelenrace, Lucky Cranes, Lucky Duck,Pusher,Schiettent,Skeeball,Touwtje Trekken,

Verkoopzaken : Gebakkraam,Nougatkraam,Suikerspin,

Bron :

30 augustus 2008

Kermis Driel 2008

Van 6 t/m 9 september is er weer kermis in Driel. De attracties komen op het Polenplein te staan. Op dinsdag 9 september komt om 19.00 Bob de Bouwer langs.

Verwacht worden :

Grootvermaak : Autoscooter

Kindervermaak : Kindermolen,Trampoline,Vliegtuigmolen.

Spelen : Balco Rotor,Ballengooien, Eendjes vissen,Pusher,Touwtjetrekken,

Verkoopzaken : Gebakkraam, Snacks, Nougat.

Bron : www.kermiskorting.nl

29 augustus 2008

Kermis Roosendaal 2008

Van 5 tot en met 11 september is het weer kermis in Roosendaal. Er kunnen volop oliebollen gekocht worden bij firma Maasakkers en natuurlijk staan er ook weer nostalgische attracties van firma Duijts-Eckelboom. Onlangs werd er een nieuwe website gepresenteerd voor deze kermis met de naam www.kermisinroosendaal.nl
.

Bron : Marieke Pessers, website www.kermisinroosendaal.nl

28 augustus 2008

Onderzoek ongeval kermis nog niet rond

BEEK EN DONK/DEN BOSCH - Het onderzoek naar een mogelijke strafvervolging in de zaak van het kermisongeval in Beek en Donk is nog niet rond. Om goed te kunnen oordelen of er überhaupt een strafvervolging moet komen, heeft de officier van justitie nog meer gegevens nodig.

Zij heeft daarom een verzoek bij de politie, die het onderzoek in handen heeft, ingediend. Welke gegevens de officier nog precies nodig heeft, is niet bekend. De officier moet een afweging maken of er een strafbaar feit is gepleegd en wie daarvoor verantwoordelijk zou zijn. Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie geeft desgevraagd aan dat de officier verwacht binnen een maand een beslissing te kunnen nemen.

In september vorig jaar schoot een wagentje los van de attractie Octopus, waarbij twee jongens uit Beek en Donk gewond raakten. De gemeente Laarbeek heeft na het ongeval bekeken of er iets moest veranderen aan het huidige kermisbeleid. Een meerderheid van de gemeenteraad besliste uiteindelijk dat een opstellingsinspectie van de kermissen in alle kernen van Laarbeek door bijvoorbeeld de TÜV niet nodig is. Wel is met de plaatselijke EHBO-afdeling afgesproken dat er op elke kermis in Laarbeek opgeleide mensen aanwezig zijn. De vrijblijvendheid daarvan is daardoor beperkt.

Bron, overgenomen met officiële toestemming : Eindhovens Dagblad

27 augustus 2008

'Disney'-opleiding bij Roc Apeldoorn

APELDOORN - Regionaal Opleidings Centrum Aventus in Apeldoorn begint in 2009 met een nieuwe opleiding speciaal voor Disneyland Parijs.

De opleiding 'Front office manager Disneyland Parijs (niveau 4)' is opgezet is samenwerking met het Parijse amusementspark. Dat heeft volgens het ROC steeds meer moeite om buitenlandse werknemers te vinden die Frans spreken.

De nieuwe Engelstalige opleiding moet daar wat aan doen. Eurodisney ziet in de Nederlandse studenten goede werknemers vanwege hun talenkennis en 'goede beroepshouding'.

Bron, overgenomen met officiële toesteming : Omroep Gelderland

26 augustus 2008

Kerstland Utrecht 2008

Nederlands grootste overdekte pretpark Kerstland Utrecht immens populair.

Alweer voor de dertiende maal op rij wordt het jaar afgesloten met voor Nederland het ongekend populaire indoor-pretpark "KERSTLAND UTRECHT" Na het overweldigende succes van de afgelopen jaren is KERSTLAND UTRECHT niet meer weg te denken en kijken vele gezinnen weer uit naar dit evenement.

Een greep uit de attracties: een grote kermis, een circus, een podium met artiesten en spelletjes en een braderie. Alles onder één dak, voor één prijs en helemaal in kerstsfeer.

Al met al 12.00 vierkante meter spektakel en plezier voor het hele gezin.

Een dag je uit voor het hele gezin betekent dat niet alleen de kinderen maar ook de ouders aan hun trekken moeten komen. De braderie, de terrassen en de diverse attracties maken het voor de ouders ook mogelijk om zelf actief aan Kerstland Utrecht deel te nemen. Na het betalen van een vast entreebedrag kan iedereen gebruik maken van alles wat Kerstland Utrecht te bieden heeft. Uniek is ook dat Kerstland Utrecht op zowel eerste als tweede kerstdag geopend is. Wie zich dus tijdens de kerstdagen verveelt, heeft zeker nog niet van Kerstland Utrecht gehoord.

Het is een echt familie evenement. Mensen die het evenement een keer bezocht hebben vinden het evenement de entreeprijs dubbel en dwars waard en blijven terug komen. Ouders die vroeger met de kinderen kwamen, komen nu met de kleinkinderen.

Het pretpark is uiteraard helemaal in kerstsfeer gebracht: kerstverlichting, kerstbomen en kerstmuziek. Op een podium treden reg ionaal bekende artiesten op en er worden spelletjes gedaan. Wie hiervan wil genieten, kan neerstrijken op het gezellige terras bij het podium. Voor de mensen die even bij willen komen van alle drukte is er een ‘rustig’ terras. U iteraard kunnen de bezoekers aan Kerstland Utrecht er terecht voor lekkere lunch, een hartige snack of koffie met gebak. Zelf een broodje meenemen kan ook, er zijn genoeg plekken waar de bezoekers even kunnen zitten om te eten.

De feiten: KERSTLAND UTRECHT wordt gehouden in de Veemarkthallen te Utrecht, start op 25 december en is open tot en met 30 december. Elke dag open van s'ochtends 10:00 uur tot 's avonds 18:00 uur. Na betaling van de toegangsprijs zijn alle attracties gratis. Dat geldt ook voor de voorstellingen van het circus . De toegangsprijs is € 14,--. Kinderen van 2 tot en met 12 jaar betalen € 12,--. Kerstland Utrecht is ook op eerste en tweede kerstdag geopend. Er zijn 4000 gratis parkeerplaatsen beschikbaar. Meer informatie over Kerstland Utrecht kunt u vinden op www.kerstland.nl

Bron, persbericht : KMG

25 augustus 2008

Kermis Bladel

Nog tot morgenavond is het kermis in Bladel. John van Limpt stuurde de gunningen van deze kermis. De gunningen zijn als volgt : Draaimolen: A.J. Gigengack, Samba Balloon: Fam. van Ballegooy, Rupsbaan `Mega Dance': J. Jägers, Tornado: M. van de Wiel, Deca Dance: Frank Vale, Schietsalon `Winning Shot': H. Schipper-Blomjous, Balco Rotor: W.A. van de Vorst-Griesven, Gebakkraam: Mmaasakkers & Zn., Nougat en Suikerwerken: J. Pullens, Aqua Blasta: J. Pullens, Hulp in Nood: Hulp in Nood Vereniging Bladel, Pusher: A.A. Bruggink, Lucky Cranes `Palace of Games': J.F. de Voer, Disco Scooter: R. Pieper, Cake Walk/Fun House, Lucky Duck Bussensport/Lijntreksport Visspecialist Ijs / Loempia's.

Bron : John van Limpt

24 augustus 2008

Circus en kinderopvang als hbo-aanbod

OCW gaat hbo-circus en hbo-kinderopvang opleidingen bekostigen. Bij Fontys kunnen Circus & Performance Art en Pedagogisch Management Kinderopvang rekenen op overheidsgeld.

Voor de opleiding Circus & Performance Art is dit een meevaller want de minister had een eerder verzoek tot bekostiging afgewezen. Rien van der Vleuten, directeur van Fontys Hogeschool voor de Kunsten: ‘We zijn in 2007 gestart met vijftien studenten en voor dit jaar hebben zich al weer twaalf nieuwe aangemeld.

Het is duidelijk dat er een markt is voor deze opleiding. De toekomstige afgestudeerden zullen in Nederland en in het buitenland werk vinden bij zowel het traditionele circus als bij verschillende varianten in de entertainmentindustrie zoals de Efteling. Tegelijkertijd is het ook een opleiding waarvoor dure voorzieningen nodig zijn. Zo hebben we zelfs een hele circustent op onze campus moeten plaatsen. We zijn daarom blij dat de minister nu financieel bijspringt.’

De opleiding Pedagogisch Management Kinderopvang speelt in op de behoefte aan deskundigen binnen alle vormen van kinderopvang, zo meldt Margreet Verbunt, directeur van Fontys PABO ’s-Hertogenbosch: ‘De gediplomeerden van deze nieuwe bachelor zullen competenties op het gebied van management en ondernemerschap en ook pedagogiek en educatie combineren. Zij kunnen daarmee aan de slag als beginnend manager of beleidsadviseur in de kinderopvang.’ 8 september zal staatsecretaris Dijkstra van OCW het officiële startsein geven voor de nieuwe opleiding.

Bron, overgenomen met officiële toesteming : Science Guide

22 augustus 2008

Den Bosch : Uitgebreide kermis in de Binnenstad

Uitgebreide kermis in de Binnenstad

Van zaterdag 23 tot en met zondag 31 augustus 2008 is er kermis in de binnenstad van 's-Hertogenbosch. Kermisliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de ruim vijftig attracties. De kermis is dit jaar opgesteld op de Hooge Steenweg, de Schapenmarkt, de Pensmarkt en de Markt. Dit jaar is het kermisterrein uitgebreid met de locaties Kerkplein en Burgemeester Loeffplein. Naast de attracties zijn er dagelijks optredens van diverse artiesten.

Attracties - De Bossche kermis telt dit jaar ruim vijftig attracties:

beach jumper, thriller, grand carrousel, voetbalspel, Batman in Town en cakewalk;

voor kinderen: kindercarrousel, ballonnen verkooppunt, mini cars, touwtje trekken, mini zweefmolen, pony rijden;

etenswaren: suikerspin, Vietnamese snacks, wafelkraam, Italiaans ijs, fruit cocktail, poffertjeskraam, viskraam, gebakkramen, pindakraam en nougatkramen;

kansspelen: lucky duck, pusher, jackpot, rotalet, ballenfontein, Lucky cranes, balco rotor, skeeball;

vermaak: sperensport, soundmachine, Around the World, break dance, kamelenraces, mega slide, Magic Mouse (achtbaan), foto fantasy, spookhuis, turbo polyp, schietsalon, autoscooter, bussensport, happy wheels.

Ritprijzen - De attracties hebben lage ritprijzen:

- voor kinderattracties maximaal € 1,- per rit;

- groot vermaak maximaal € 2,00 per rit;

- niet mechanische spelletjes maximaal € 2,50.

Programma muziek en overige activiteiten : Tijdens de kermis vinden er op twee podia op de Markt optredens plaats die worden georganiseerd door de horecaondernemers van de Markt. Eén podium staat tussen café Paternoster en Tijl Uilenspiegel en het andere podium tussen de cafés In de kleine Werelt en Jeronimus. Op de twee zondagen is er een middag- en avondprogramma. Op de overige dagen is er alleen een avondprogramma.

Zaterdag 23 augustus - Om 13.00 uur wordt de kermis door wethouder J. Eugster geopend. Met een grote knal vanaf het bordes van het Stadhuis wordt het nieuwe beeldmerk van de Bossche kermis onthuld. Deze huisstijl komt terug op de toegangspoorten van de kermisterreinen, de kermissite, de kermiskrant, en op de bouw- en dranghekken op de verschillende kermisterreinen.

Met het schot start Michel Menin met het draadloop oversteken van Perry sport naar V&D (heen en weer). Om 21.00 uur gaat Michel Menin opnieuw oversteken van Perry sport naar V&D (heen en weer). Menin is een Franse koorddanser die zijn sporen op de gespannen kabel ruimschoots verdiend heeft. Op de meest vreemde plekken spant hij zijn koord om het publiek telkens opnieuw te verbazen. Menin liep tussen de peilers van de Eiffeltoren, over een ravijn in Venezuela en tussen talloze gebouwen.

Zondag 24 augustus - Optreden van 16.00 tot 18.00 uur met: Alex, Sjekelade Mupkes, No Nonsens. (Dit programma wordt herhaald van 18.30 uur tot 20.30 uur op het andere podium). Om 17.00 uur weer een draadloop oversteek door Michel Menin.

Maandag 25 augustus - Om 20.00 uur gaat Michel Menin nog een keer een draadloop oversteek houden van Perry sport naar V&D (heen en weer).

Dinsdag 26 augustus - Om 17.00 uur, 19.00 uur en 21.00 uur treedt er Luchtacrobatiek op van het Benchatheater. Bencha Theater presenteert een sensuele en krachtige voorstelling op de grond en hoog in de lucht. Spectaculaire balans- en luchtacrobatiek versmelten met dans en muziek: Bencha theater is een jonge, internationale theatergroep en bestaat uit enthousiaste talenten. Door hun krachtige samenwerking creëren de dansers/acrobaten Rachel Melief, Vivian Hendriks en de uit Bulgarije afkomstige (voormalig wereldkampioen acrobatiek) Dimiter Simeonov bijzondere en sensationele fantasieën.

Woensdag 27 augustus - Muziekoptreden van 19.30 tot 21.00 uur met: René Ulehake, Frank v.d. Wal, Arnold. (Dit programma wordt herhaald van 21.30 tot 23.00 uur op het andere podium). In september 2006 presenteerde René Ulehake zijn tweede cd “Voor jou”. Deze nieuwe cd heeft u vaak kunnen horen op verschillende radiostations met positieve reacties. Enkele nummers, zoals San José, laat hij nu tijdens de kermis horen waardoor de Bossche kermis nog gezelliger wordt.

Donderdag 28 augustus - Om 17.00 uur, 19.00 uur en 21.00 uur treedt op Luchtacrobatiek van het Bencha theater. (zie ook dinsdag) Muziekoptreden van 20.00 tot 21.00 uur met: Antonio, Wilbert. Optreden van 21.20 tot 21.40 uur met: Alex. (Dit programma wordt herhaald op het andere podium met Alex van 22.00 tot 22.20 uur en Antonio en Wilbert van 22.20 tot 23.20 uur)

Vrijdag 29 augustus - Muziekoptreden van 19.30 tot 21.00 uur met: René Ulehake, Frank v.d. Wal, Arnold. (Dit programma wordt herhaald van 21.30 tot 23.00 uur op het andere podium). In april 2006 bracht de Bossche Frank van de Wal zijn laatste cd uit met de naam “Liefde en Geluk”. Van kinds af aan heeft Frank al een liefde gehad voor zingen. Zijn zangcarrière is eigenlijk begonnen op de 25-jarige bruiloft van zijn ouders. Tijdens de Bossche kermis gaat hij zeker zijn laatste swingende lied “Dans met mij mi amore” zingen op de Markt.

Zondag 31 augustus - Muziekoptreden van 16.00 tot 18.00 uur met: William, Sjekelade Mupkes, No Nonsens. (Dit programma wordt herhaald van 18.30 tot 20.30 uur op het andere podium) Marij van Heijster-van Rooy en Wilma van Dartel zijn vriendinnen en komen uit Den Bosch. In februari 2003 deden ze - voor de lol - mee aan een wedstrijd in Café De Smidse in Oeteldonk ('s-Hertogenbosch) om de Jankbokaal. Ze wonnen de wedstrijd niet, maar sindsdien treden de Sjeklade Mupkes met hun liedjes en cabaret veelvuldig op in onvervalst Bosch dialect. Zo speelde het duo onder meer in diverse Oeteldonkse café's, bij de Veurpruuver van De Krukskes, de Opwarmer van Gin Nôôt, voor regionale zenders, op de Internationale Vrouwendag in 2007 in ’s-Hertogenbosch en tijdens een landelijke bijeenkomst voor de PvdA in Amsterdam. (wijzigingen voorbehouden)

Openingstijden - De zaterdagen (23 en 30 augustus) en de 1e zondag (24 augustus) van 13.00 tot 1.00 uur. De 2e zondag (31 augustus) van 13.00 tot 24.00 uur en de overige dagen van 12.00 uur tot 24.00 uur.

Parkeren - De parkeerbussen van en naar de transferia De Vliert, Vlijmenseweg en Provinciehuis (lijn 60,70 en 80) tot 01.00 uur. Op de zondagen rijden de bussen vanaf 12.00 uur. Tijdens de kermisdagen rijden de parkeerbussen vanaf het Provinciehuis vanaf 19.00 uur. Op donderdag en zaterdag rijden de bussen vanaf het Provinciehuis tot 1.00 uur.

Fietsenstalling - De rijwielstalling Wolvenhoek is 24 uur geopend. Rijwielstalling Burgemeester Loeffplein is geopend tot 2.00 uur. Op zondagen tijdens de kermis is de rijwielstalling geopend vanaf 11.30 uur.

Toezicht - Kermis in de stad is gezellig, maar dit evenement kan ook overlast opleveren voor omwonenden, werkers en bezoekers aan de Binnenstad. Stadstoezicht houdt tijdens de kermis extra toezicht op de volgende punten:

- parkeren op en rondom de markt, na 12.00 uur is het verboden hier voertuigen te plaatsen;

- fietsen en brommen op en rond de Markt is na 11.00 uur verboden;

- het negeren van inrijverboden met de auto op de Markt kost € 90,-;

- urineren in het openbaar, boete hiervoor bedraagt € 90,-;

- alcohol drinken in het openbaar, behalve op de terrassen, kost u € 90,-.

Maatregelen voor het verkeer - Om de kermis in goede banen te leiden, is een aantal verkeersmaatregelen genomen. De Markt wordt afgesloten voor al het verkeer:

- op zaterdag 23 augustus vanaf 9.30 tot 17.30 uur met uitzondering van het noodzakelijke en verzorgende verkeer en vanaf 17.30 uur volledig;

- op zondag 24 augustus en zondag 31 augustus vanaf 13.00 uur tot afloop kermis;

- op maandag 25 augustus tot en met vrijdag 29 augustus vanaf 18.00 uur tot afloop kermis;

Het kermisterrein is verboden voor fietsers en bromfietsers. De Bossche warenmarkt staat tijdens de kermisdagen in de Torenstraat, Hinthamerpromenade, Kerkstraat en de Parade.

De zomerzonden van 'z-Hertogenbosch -Alle zeven evenementen in augustus in de Binnenstad van 's-Hertogenbosch zijn nu gebundeld. Onder de noemer de 'Zeven Zomerzonden van 'z-Hertogenbosch' promoot de VVV, Hartje ’s-Hertogenbosch, UITpunt en de gemeente deze zonden. De Bossche Kermis is één van deze zonden.

Meer informatie - Dit jaar komt er voor het eerst een kermiskrant uit. Hierin staat informatie over de attracties op de kermis, het muziekprogramma, openingsacts en verschillende kortingsbonnen treft u hierin aan. De krant is huis aan huis bezorgd. Als u toch geen krant heeft ontvangen, dan kunt u deze ophalen op het Stadskantoor, Wolvenhoek 2-4 in 's-Hertogenbosch. U vindt nog meer informatie in de kermiskrant en via www.debosschekermis.nl
.

Warenmarkt verplaatst - Op zaterdag 23 en 30 augustus én op woensdag 27 augustus wordt de warenmarkt verplaatst. U vindt de marktkramen dan op de Parade, Torenstraat, Hinthamerpromenade en de Kerkstraat.

Bron, overgenomen met officiële toesteming : Gemeente Den Bosch

21 augustus 2008

Rustige avond op Waalrese kermis

Foto : Irene Wouters

De driejarige Gabriëlle Ashley vangt eendjes op de kermis in Waalre terwijl haar vader toekijkt. Zo gezellig druk als het zondagmiddag was op de kermis, zo rustig was het er gisteravond.

Het grootste deel van de bezoekers verzamelde zich op het terras van café De Wolderse Wever. De kinderen leken zich ondertussen prima te vermaken op de kermis.

Saba (12), die met darten een ijsje won, vindt het leukste van de kermis de tent van Harmonie Juliana. "Daar kun je voor vijftig cent een envelop trekken om een prijs te winnen." Het kermisbezoek leverde haar al een alarmklokje en een boter-kaas-en-eierenspel op.

Bron, overgenomen met officiële toesteming : Eindhovens Dagblad

20 augustus 2008

Lappies graaien in nat Hoorn

HOORN - Vergeten is de nattigheid van de vroege ochtenduren. Lappendag in Hoorn betekent, zo weet Dagblad voor West-Friesland en Enkhuizer Courant, naast de afsluitende dag van de kermis ook markt.

Met koopjes. Die je bij nader inzien niet kunt laten liggen. Dus wordt het graaien in de stapels shirts, leggings, sweatertjes of meters stof. Vandaar de term Lappendag. Rond het middaguur komt er een soort wisselmoment in de stad: volwassenen gaan met volle (fiets)tassen weer naar huis, jongere kermisgangers gaan - zonder tassen - het vermaak. 'Nog eentje toe', hoor je dan de hele middag.

Bron, overgenomen met officiële toesteming : Noord Hollands Dagblad
.

19 augustus 2008

Beach Polyp exploitant Lauwers

De Beach Polyp van Exploitant Lauwers staat op dit ogenblik in Plopsa Coo. De vervanger van de Beach Polyp is een Turbo-polyp die nieuw is voor 2008 op de Belgische kermissen. Deze attractie reisde voorheen in Duitsland. De attractie is onlangs toegevoegd aan de attractieoverzicht op deze website.

18 augustus 2008

Kermisexploitanten: Hoorn niet slecht en niet super

Hoorn - Kermisexploitanten van kinderzaken hebben dit jaar in Hoorn een wat mindere kermis gedraaid. Niki Rampen van de kindercarrousel op de Gedempte Turfhaven wijt dit aan het feit dat de scholen in Noord-Holland alweer zijn begonnen.

,,Kleintjes moeten dan vroeg naar bed. En daar moet ik het toch echt van hebben. Van mijn collega's met een kinderattractie hoor ik dezelfde verhalen.''

Raymondt Saedt van de botsauto's is helemaal niet ontevreden als hij zondagmiddag de balans opmaakt. ,,We hebben altijd goede en minder goede dagen, maar als ik aan het eind de streep trek dan zeg ik: het heeft weer wat opgeleverd, het was de moeite waard.''

M. van der Veen van de wild ronddraaiende Polyp wil niet klagen. ,,Maar het is ook geen topjaar. Het gaat over het algemeen wat minder met de kermisbranche. We zitten in een economische recessie. Mensen hebben wat minder te besteden. Boodschappen en benzine zijn duur. Dus ze lopen wat vaker aan ons voorbij. Al met al was het niet slecht, maar ook niet super.''

Bron, overgenomen met officiële toesteming : Noord Hollands Dagblad
.

Oudere berichten 2008

Back