www.hullygully.nl

 

www.hullygully.nl

NIEUWS AUGUSTUS 2010

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

31 Augustus 2010

Nieuwe rups in Nederland

Zaterdag 28 augustus 2010 was de datum dat voor het eerst de nieuwe tweede rupsbaan van de familie Jägers zijn rondjes draaide op een Nederlandse kermis. De attractie had zijn premiere in het Noord-Brabantse Bladel. Aan de attractie zal nog verder gewerkt gaan worden. Nederland is een nieuwe attractie rijker.

30 Augustus 2010

Dolle Dinsdag-demonstratie in Oss

Het was aanvankelijk de bedoeling om de rozen aan te bieden aan de pastoor van de kerk Cor Mennen. De pastoor zelf was, als vooraf bekend, niet aanwezig. De tocht is een initiatief van organisator van Dolle Dinsdag Cor Strik en hoofdredacteur van de Gay Krant Henk Krol. Mennen staat bekend als conservatief. Zo vond hij bijvoorbeeld eerder dit jaar dat bisschop Hurkmans tijdens de hostie-rel in Reusel en Den Bosch te toegeeflijk was geweest. Strik en Krol zien de tocht als een handreiking naar de pastoor om 'in dialoog te komen met homoseksuelen'. De Dolle Dinsdag in Oss is een bescheiden variant op het homofeest Roze Maandag tijdens de Tilburgse kermis.

Bron : Brabants Dagblad

29 Augustus 2010

Overal houden de mensen de hand op de knip

AARLE-RIXTEL: Drie wagentjes van de botsauto’s zijn in bedrijf, in de draaimolen zijn maar een paar stoeltjes bezet. De kermis in Aarle-Rixtel ziet er maandagmiddag tegen half vijf gezellig uit, maar druk is het zeker niet. Volgens exploitant Bart van de Westelaken van de draaimolen en de Cake-walk, ‘maar jullie zouden Sjimmy zeggen’ is het wel eens drukker geweest. De combinatie van vakantie en economisch mindere tijden hebben hun gevolgen voor de kermis.

De kinderen die er zijn, vermaken zich wel. In een groepje staat Steven Christiaans. Hij draagt een PSV-shirt en bekijkt het speelgoedpistool dat hij in zijn handen heeft. Wat zijn favoriete attractie is laat zich raden. “Het schieten”, zegt hij inderdaad, “want je kunt er prijzen mee winnen. Thuis schiet ik wel eens met een luchtbuks op flessen water.” Martijn Huibers en Julien van Beurden, met wie Steven op de kermis is, vinden het schieten ook het leukst. Ook de botsauto’s (Martijn) en de Sjimmy (Julien) noemen ze. Missen ze iets op de kermis? Ze zouden het zo gauw niet weten.

Mooie kermis - Ook Van de Westelaken gelooft niet dat de kermis iets mist en dat je met een eenvoudige ingreep de belangstelling wat op zou kunnen krikken. “Op zich is het voor zo’n dorp een mooie kermis en we hebben een heel behoorlijke zondag gehad. Maar overal gaat het wat minder, houden de mensen de hand op de knip, dat is niet typisch voor Aarle-Rixtel of onze branche”, licht hij toe. “De ritprijzen zijn niet te hoog, dus daar ligt het niet aan. Er staan hier mooie spullen bij elkaar. Bovendien kun je je afvragen of het helpt hier nog mooiere attracties neer te zetten. Er is hier eens een soort achtbaan geweest, maar die trok niet meer volk.” Zelf heeft Van de Westelaken twee attracties en dat maakt het in deze tijden te doen op een kleinere kermis te staan. En de gemeente doet er volgens de exploitant alles aan om de kermis goed draaiend te houden. Zo zijn de kosten van een staanplaats in zijn ogen redelijk en wordt de kermis opgetuigd met kleinere activiteiten als de komst van een clown. Sinds kort staan er wat bankjes op het kermisterrein. Verder is er volgens Van de Westelaken in die vijfentwintig jaar niet zoveel veranderd. “Alleen de horeca-exploitanten. Die heb ik zien komen en gaan.”

Bron : Van helvoort nieuws

28 Augustus 2010

DVD Geleen

Bij Kermisdvdshop is weer een nieuwe kermisdvd verschenen. Deze keer een verslag van de kermis van Geleen 2010.

Bron : Kermisdvshop

27 Augustus 2010

Kermis Udenhout 2010

Van 28 tot en met 31 augustus vindt in Udenhout weer de kermis plaats.

Verwacht worden :

Grootvermaak : Autoscooter (Vof K. Eckelboom), Time Trip (Kortsmit), Cakewalk (C. Reemer) en Polyp (A.vd Veen),

Kindervermaak : Draaimolen (Fair en Fun) en Minicars (AGH Wegkamp).

Spelvermaak : Eendjes vangen (vOF te Braak van Ingen), Lijntrekspel (RF Gigengack), Schietkraam (Vof Oostenk Maas), Aquablasta (J Pullens Jr.),Cranes (D.C. Sipkema), Bussensport (JM Terpsta) en Pusher (Vof Vermolen),

Verkoopzaken : Visverkoop (CL de Raden & Zoon), Gebakkraam (CL de Raden & Zoon), Suikerspin (Haitjema Geerdsema VOF),Ijs (Louwers) en Nougat (H. Pullens),

Met dank aan gemeente Tilburg

26 Augustus 2010

Polyp Florens & Middag

Sinds begin van het seizoen 2010 is de polyp van Albert Vermeylen in andere handen overgegaan. De huidige eigenaren zijn Nicolas Florens en Jerry Middag .

25 Augustus 2010

Kermis Bladel 2010

Van 28 tot en met 31 augustus vindt in Bladel op de Markt en Sniederslaan weer de jaarlijkse kermis plaats. Opgesteld dit jaar zijn :

Grootvermaak : Tornado, Booster,Autoscooter, Breakdance,Lunapark, Rups,

Kindervermaak : Draaimolen, Samba Balloon,

Spelvermaak : Aquablasta, Balco Rotor, Fotoschietsalon, Grijpkranen, Rad van Fortuin Hulp in Nood, Lijntrekspel, Lucky Duck, Pusher,

Verkoopzaken : Gebakkraam, Ijs, Snoepkraam, Suikerspin en Viskraam

Met dank aan gemeente Bladel

24 Augustus 2010

Radio Kirmesfun On-line

Deze week begint www.radio-kirmesfun.de met de eerste test-uitzendingen on-line van kermisradio.

Bron : www.radio-kiremsfun.de

23 Augustus 2010

Tweede kermisaward voor Willy van Dam

OSS - Wethouder Jan van Loon heeft woensdagavond de tweede Kermisaward uitgereikt aan Willy van Dam. De uitreiking vond plaats in de Spieghelzaal van zalencomplex Vivaldi aan de Molenstraat 81 in Oss.

De Kermisaward is in het leven geroepen om de mensen die een bijzondere betekenis hebben voor de kermis van Oss in het zonnetje te zetten. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt. De tweede Cor Overkamp award is uitgereikt aan Willy van Dam. Van Dam is vanaf 1991 penningmeester van de reclamecommissie en regelt de inkomsten en uitgaven namens de kermisexploitanten. Hij staat het kermisteam tijdens de kermis met raad en daad bij. Daarnaast regelt hij de prijzen die uitgereikt worden tijdens de kermis.

Bron : www.kliknieuws.nl

22 Augustus 2010

Wel botsauto's Empelse kermis

EMPEL - Van 20 tot woensdag 25 augustus is het ook kermis in Empel. Op de Brink staat een oud Hollandse gebakkraam, een pusher, botsauto`s en een schiettent. Voor de kleintjes is er een lijntjetrek en natuurlijk een draaimolen.

Op de Bossche kermis staat geen botsautotent. Door een aantal geweldsincidenten in de voorafgaande jaren en de grote vechtpartij vorig jaar heeft de gemeente Den Bosch afgezien van zo'n attractie. Dit tot verontwaardiging van velen. Die vinden dat de gemeente een knieval doet ten aanzien van straatschoffies.

Bron : Den Bosch Nieuws

21 Augustus 2010

Kermis in Empel

Van zaterdag 21 tot woensdag 25 augustus is het kermis in Empel.

Op de Brink staat een oud Hollandse gebakkraam, een pusher, botsauto’s en een schiettent. Voor de kleintjes is er een lijntjetrek en natuurlijk een draaimolen.

Verder staan er een superrups en voor de durfals is er een grote cake walk. Als je sportief bent en over een goed richtingsgevoel beschikt, kun je een gokje wagen in de bussensport. Het echte kermissnoepgoed is verkrijgbaar bij de nougat- en suikerwerkenkraam. Bij de grijpkranen kun je proberen een mooie prijs te bemachtigen.

Bron : Gemeente Den Bosch

20 Augustus 2010

Kermis van Toen : Groningen

Kermisstad Groningen is afgelopen maand toegevoegd aan de website www.kermisvantoen.nl. De geschiedenis van Groningen toont aan dat ook steden in het noorden van ons land een interessante en rijke kermisgeschiedenis hebben.

Bron : kermisvantoen

19 Augustus 2010

Kermisfanat showt

Den Bosch - Kermisfanaat en fotografe Marlies Jutte uit Den Bosch showt vanaf vrijdag haar foto's van de Bossche kermis in het Stadskantoor.

Jutte toont foto's die 'anders zijn dan je verwacht'. Als voorbeeld noemt zij de foto van het beeld van Jeroen Bosch met op de achtergrond een hoge zweefmolen. Van de honderden foto's die Jutte maakte van de kermis in 2009, heeft zij er twintig geselecteerd voor de tentoonstelling.

Bron : Brabants Dagblad

18 Augustus 2010

Kris Krystall & Miami Mike

Bron : Ters Media

17 Augustus 2010

Gratis kermis voor gehandicapte Goesenaren

GOES - Als het enthousiasme over het middagje kermis eindelijk een beetje is gezakt, wordt het voor de volgende editie alweer aangewakkerd.

Het jaarlijkse uitje op maandagmiddag voor zo'n driehonderdvijftig gehandicapte mensen uit de gemeente Goes is altijd weer een middagje om nooit meer te vergeten. En dat al twintig jaar. De kermisexploitanten geven hen overal gratis toegang. "In de winter sta ik altijd op de kermis in Praag. Daar heb ik dit idee opgedaan. In Zeeland zijn wij de enige kermis die dit doet. Op maandagmiddag moet dat toch kunnen, want dan is het meestal toch niet zo druk", aldus kermisorganisator Johan Ordelman. Unieke 100 jaar oude zweefmolen door brandstichting verwoest

Bron : Provinciale Zeeuwse Courant

16 Augustus 2010

Unieke 100 jaar oude zweefmolen door brandstichting verwoest

De bijna honderd jaar oude zweefmolen van de kermisfamilie Braak uit Hoorn is afgebrand in Callantsoog. Brandstichting zou de oorzaak zijn. De kermisexploitant uit Hoorn kan alleen nog maar kijken naar de restanten van de afgebrande zweefmolen. Omstreeks half vier in de nacht van zaterdag op zondag brak er brand uit in de zweefmolen. Aangezien er geen stroom op stond ligt het voor de hand dat de molen in band is gestoken door onverlaten. De zweefmolen was een trots familiebezit vertelt een aangeslagen Carola Braak. Het meeste pijn doet nog dat hij door de overgrootvader zelf is gebouwd. Over twee jaar zou hij 100 jaar oud zijn. Allemaal verbrand samen met het oude draaiorgel en dat is onvervangbaar. De emotionele schok is groot. ,,Op andere kermissen moet je regelmatig 's nachts bij je spulletje blijven'', vertelt een de andere kermisexploitant maar dit verwacht je niet in zo'n plaatsje als Callantsoog. Gelukkig is de brand niet overgeslagen naar andere kermisattracties of de tegenover gelegen boerderij met rieten kap. .

Bron : Noord Hollands Dagblad>

15 Augustus 2010

Raadslid en B&W botsen op (kosten van) kermis

Sneer aan Van der Meij: “U roept negatieve beelden opHOORN - De gemeente Hoorn ziet het optreden van Rene Froger niet als kostenpost maar als investering, blijkt uit antwoorden van B&W aan raadslid Joke van der Meij (VOCH). Met haar vragen roept ze volgens het college van B&W “negatieve beelden” rond de kermis op: “Beelden waar het college zich niet in herkent.” Opvallend is dat het college zich niet beperkt tot het zakelijk beantwoorden van de vragen. Er spreekt irritatie uit de door burgemeester Van Veldhuizen ondertekende antwoorden.

Het bericht op Hoorngids dat Rene Froger rond de 17.000 euro voor zijn optreden komende zondag in Hoorn toucheert, was voor Van der Meij aanleiding om de vragen te stellen. Mevrouw van der Meij vroeg daarbij ook om een kosten/batenanalyse van de kermis als geheel. De voornaamste argumenten van het college tegen de bezwaren van het raadslid zijn deze week al op Hoorngids verwoord door woordvoerder Marieke van Leeuwen. Het college is niet blij met de vragen blijkt uit een zinsnede als: “Uw brief lezend rijst de vraag of de VOCHoorn-fractie prijs stelt op een hoogwaardige kermis in de Hoornse binnenstad die zich kan meten met de top van Nederland.” En: “U roept een beeld op van een gemeente die geld over de balk die geld over de balk smijt voor dure cadeautjes aan de Hoornse inwoners in de vorm van optredens van artiesten. En dat in een tijd van bezuinigingen!”

In de beantwoording benadrukt het college dat de kosten van Froger en de rest van het randprogramma worden gedekt door de inkomsten uit de kermis. In 2009 bedroegen de totale kosten van het randprogramma (vuurwerk, artiesten etc) € 43.000. Daarvan wordt € 23.000 gedekt door de speciale heffing van € 300 per attractie. “Het resterende deel wordt gefinancierd uit de kermisopbrengsten.”

Het college legt uit dat in 2007 (bij Hoorn 650) is besloten om de kermis een kwalitatieve impuls, ook via een sterk randprogramma, te geven. Het besluit om Froger te boeken is vorig jaar al genomen en het nieuwe college had geen enkele behoefte om het optreden te annuleren.

Wat betreft de vraag over de kosten en baten van de kermis, stelt het college dat de raad daarover al eerder is geïnformeerd. Overigens zit het door mevrouw Van de Meij gevraagde overzicht niet bij de antwoorden. De burgemeester herhaalt dat de gemeente vorig jaar € 150.000 overhield aan de kermis: “In 2010 zal dit bedrag hoger zijn omdat we 55.000 euro meer opbrengsten hebben dan in 2009.”

Ook bestrijdt B&W de redenering dat te betalen pachtsommen leiden tot duurdere toegangskaartjes. Volgens het college bepaalt de markt de prijs. Als de ondernemers te hoge prijzen zouden berekenen, dan zouden er vanzelf minder bezoekers komen en dat willen de exploitanten voorkomen.

Hoorn Gids

14 Augustus 2010

Bollywood park geopend in India

In het Indiaase Gurgaon is een themapark geopend. Het thema van het park is Bollywood. Bollywood wordt informeel gebruikt voor films die opgenomen worden in het Hindisch. Deze industrie begon in India al in de jaren 30 van de vorige eeuw.

Bron : Interpark

13 Augustus 2010

Michael Jackson is still alive op kermis Hoorn

HOORN - Hoorn heeft weer een prachtige kermis in de oude binnenstad. Op zaterdag 7 augustus 2010 werd de kermis geopend met een optreden van Christ’OF, winnaar van ‘My name is Michael’. De show van de Michael Jackson imitator trok zo’n 400 enthousiaste bezoekers van 2 tot 72 jaar. Samen met 2 dansers gaf Christ’OF uit België een flitsende show.

Een enkele regendruppel voorkwam niet dat het ’pleintje’ op de kop van de Gedempte Turfhaven gezellig gevuld was. Menig kind zat lekker hoog op de schouders van pa of ma, maar uiteraard werden ook goede plekjes gezocht in lantaarnpalen. Vanaf een professioneel mobiel podium gaf de imitator een mooie show waarbij sommige Jackson-fans zelfs kippenvel kregen. DJ Niek Paniek zorgde voor een opwarm-act met muziek en wethouder Michiel Pijl van Kermiszaken mocht Michael Jackson aankondigen. Na een show van een half uur en een toegift vertrok het publiek enthousiast naar de nieuwe kermis.

Bron : De hoorngids

12 Augustus 2010

Kermis Castricum weer voorbij

Gelukkig droog en konden de ballonen worden opgeblazen op het kermisterrein in Castricum. De kaartjes werden ingevuld en aan de ballonnen gebonden. Wethouder mevrouw Zonjee opende de kermis met een welkomst-woordje voor de kermisexploitanten en alle kinderen en hun ouders. Daarna werd er gezamenlijk afgeteld van 10 naar 1 en alle ballonen tegelijk losgelaten. Het was een prachtig gezicht en daarmee de kermis geopend. De Castricummers konden weer vier dagen lang hun hart ophalen op dit zomerse feest. De enige echte kermisbeer was net te laat voor de opening maar heeft het daarna weer goed gemaakt door ruim een uur lang op de kermis alle kinderen een hand te geven en samen op de foto te gaan. Kortom: kermis in Castricum, wederom een groot succes!

Bron : Gemeente Castricum

11 Augustus 2010

Museum Speelklok past naam aan.

MUSEUM SPEELKLOK heeft deze zomer de naam aangepast. Voorheen heette het Utrechtse museum ‘het Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement’. De nieuwe naam en het nieuwe logo zullen de komende weken gefaseerd op alle uitingen worden doorgevoerd. Meer informatie over de achtergrond van de aanpassing van de naam kunt u vinden op: www.museumspeelklok.nl

Bron : Museum Speelklok

10 Augustus 2010

Tilburgse kermis op TV Schijndel.

Net als vorig jaar heeft tv-reporter Noël van Hooft voor TV Schijndel een reportage gemaakt over de Tilburgse kermis. Deze reportage is te zien op onderstaande link.

Tv schijndel op Tilburgse kermis

9 Augustus 2010

Jaap komt naar kermis in Bemmel

BEMMEL - De zanger Jaap, de winnaar van de laatste editie van het televisieprogramma X-factor, komt naar Bemmel. Hij sluit dinsdagavond de kermis af met een optreden in de tent van het Wapen van Bemmel.

De muziekoptredens rond de kermis in Bemmel beginnen vandaag. Het Wapen van Bemmel zet al jaren tijdens de kermis een feesttent op waarin bands en artiesten optreden. Zondagavond wordt treedt zanger Wesley, winnaar van het televisieprogramma Popstars, op. Wesley bracht onlangs zijn debuutalbum uit.

Bron : De Gelderlander

8 Augustus 2010

Attractiepark Toverland verkozen tot 'Beste Pretpark van Nederland'

Attractiepark Toverland in Sevenum is op 6 augustus door het TROS-programma RADAR uitgekozen tot het ‘Beste pretpark van Nederland’. Toverland, dat op de grens ligt van Brabant en Limburg, werd samen met 10 andere attractieparken op een zestal punten beoordeeld door het testpanel van RADAR.

Met een gemiddelde totaalscore van 7,4 weet Toverland andere attractieparken als De Efteling en Walibi World achter zich te laten.

Bron : Persbericht Toverland

7 Augustus 2010

IAAPA plants its roots in Orlando

Hot on the heels of yet another successful Asian Attractions Expo, which took place last month in Malaysia, IAAPA has announced that Orlando will be the home of its domestic industry showcase for the foreseeable future.

Bron : www.interpark.co.uk

6 Augustus 2010

Kermis in Middelburg

Vrijdag begint om 14.00 uur de Middelburgse kermis

Vrijdag 6 augustus om 14.00 uur begint de kermis in Middelburg. Zevenendertig attracties staan op de Markt en Plein 1940. De kermis is tot en met donderdag 12 augustus te bezoeken.

Op de kermis staat voor elk wat wils. Van duizelingwekkende apparaten zoals Extreme en Future Dance tot aan een draaimolen voor de kleintjes. Het veertig meter hoge reuzenrad op Plein 1940 biedt een prachtig uitzicht over de stad. Behendige spelers kunnen prijzen winnen bij onder andere het schuivenspel en de grijpkranen. Ook liefhebbers van oliebollen, zuurstokken en paling kunnen op de kermis terecht. De kermis is te bezoeken op vrijdag van 14.00 tot 24.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 01.00 uur en zondag van 13.00 tot 23.00 uur. Van maandag tot en met donderdag is de kermis van 10.00 tot 24.00 uur open.

KB de kermisbeer - KB de kermisbeer komt ook dit jaar de kermis in Middelburg openen. Vanaf 14.00 uur loopt hij over de Markt en Plein 1940 en deelt dan sleutelhangers uit en kunnen de kinderen met hem op de foto.

Markt naar Damplein - De zaterdagmarkt van 7 augustus en de weekmarkt van donderdag 12 augustus verhuizen vanwege de kermis van de Markt naar het Damplein.

Hof van Tange afgesloten -De caravans en trailers van de kermisexploitanten staan zoals ieder jaar op het parkeerterrein Hof van Tange. Het terrein is daarom afgesloten van maandag 2 augustus tot en met zondag 15 augustus. Het is in die periode niet mogelijk uw auto op dit parkeerterrein te plaatsen. U kunt uw auto wel parkeren in de parkeergarages aan de Geere, Achter de Houttuinen, Kousteensedijk en de Kanaalweg. Medewerkers van de gemeente meten hoe attracties moeten komen te staan. Medewerkers van de gemeente meten hoe attracties moeten komen te staan.

Attracties - Hit 'n Win, Lucky cranes, vuilnisbakkenspel, eendjes vangen en lijntje trekken, draaimolen, Booster, autoscooters, palingkraam, gebakkraam, suiker- en nougatkraam, Las Vegas (sjoelbak), Extreme, Hollycranes, Jackpot, bussensport, buggy's, Around the world, Skee Ball, fotoschietsalon, friet- en broodjeskraam, Robin Hood, Fire department, Future Dance, schuivenspel, ballenfontein, suikerspin, ijsverkoop, Funplates, Rollo- en ballonverkoop, Aqua Blasta, Kop van Jut en kinderjut, Vietnamese hapjes, reuzenrad, Spaanse churros, Beach jumper trampoline, Happy kids babyflug, voetbalspel.

Bron : Gemeente Middelburg

5 Augustus 2010

Geld verdienen met paalzitten

Er valt € 250,00 te verdienen door ‘stil’ te zitten op een paal, en wel op de kermis in Nederwetten, dit jaar van vrijdag 13 tot en met maandag 16 augustus. Tijdens de kermis worden tal van activiteiten georganiseerd, zoals touwtrekken over water, het 4 x 4 voetbaltoernooi, een dorpsbarbecue, een kaartmiddag, koning-schieten met het Sint Anna-Gilde en nieuw in Nederwetten en omstreken: PAALZITTEN.

De bedoeling is dat er 10 deelnemers zo lang mogelijk op een paal blijven zitten. De palen, staande in een sloot, zijn voorzien van een stoel en steken ongeveer 2 meter boven het water uit. Wie het langst op de paal blijft zitten, verdient hiermee € 250.00. Het paalzitten speelt zich af naast het kermisterrein aan de Koppeldreef, te Nederwetten, achter de kerk. De start is vrijdag 13 augustus om 20.00 uur en het eindigt maximaal op zaterdagavond 14 augustus om 22.00 uur. Wie zin heeft om mee te doen, kan zich opgeven bij Brasserie/café ‘de Kruik’, via de mail Lieke-Raaijmakers@hotmail.com of via tel. 06-12842966. Ook voor het 4 x 4 voetbaltoernooi op zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur, kunt u zich nog inschrijven. Voor meer informatie kunt ‘de Kruik’ in Nederwetten.

Bron : Rond de linde

4 Augustus 2010

Midzomeravond bij Attractiepark Toverland!

Tijdens de Midzomeravond op zaterdag 7 augustus 2010 is Attractiepark Toverland geopend tot 23.30 uur. Het buitengebied is omgetoverd tot een Oosterse bazaar, waar men kan genieten van betoverende acts, cocktails en oosterse hapjes.

Daarnaast zijn alle attracties tijdens deze zinderende zomeravond gewoon geopend. Toverland by night; genieten van een unieke dark-ride in de houten achtbaan Troy..

Oosters genieten - Geniet tijdens de Midzomeravond van de kleuren, geuren en smaken van de Oosterse bazaar. Neem in de berbertenten deel aan de theeceremonie, geniet van een cocktail of proef van de heerlijke skottelbraai. Neem plaats aan de waterpijpentafel of kijk rond bij de oosterse winkeltjes. Natuurlijk mogen ook de henna- en glittertattoos niet ontbreken!

Turkse ijscoman & schoenenpoetser - Geniet van de show van de Turkse ijscoman, waarbij de ijscoman al goochelend en jonglerend zijn exclusieve Turkse ijs aan de toeschouwers uitdeelt. De toeschouwer dient goed op te passen als hij eenmaal een ijsje bemachtigd heeft, want deze kan zo weer verdwenen zijn.. Daarnaast kunnen de gasten hun schoenen laten poetsen bij de Turkse schoenenpoetser, die in Turkije een jarenlange praktijkervaring heeft opgedaan en nu de wereld is ingetrokken om zijn vak uit te oefenen. Let wel; hij heeft moeite met de Nederlandse taal..

Fakir & slangenbezweerder - Tijdens de Midzomeravond zal een heuse fakir een spannende show verzorgen, waarbij deze zijn bekwaamheid met vuur, glas en een spijkerbed zal laten zien. Daarnaast zal er een slangenshow opgevoerd worden, waarbij ook de toeschouwers de slangen mogen vasthouden.

Wensenweefster en kamelentocht - Maak kennis met de wensenweefster, die met haar magische rituelen verborgen wensen boven water brengt. Door middel van heilzame kruiden laat zij uw wensen uitkomen. Ook zijn er de gehele avond een tweetal kamelen aanwezig, waarop echt gereden kan worden.

Maak tijdens de Midzomeravond kennis met de betoverende ambiance van Attractiepark Toverland. De avondactiviteiten starten om 19.00 uur en eindigen om 23.30 uur. Vanaf 16.00 uur hanteert Attractiepark Toverland een speciaal entreetarief van € 14,50 per persoon. Abonnementhouders en daggasten mogen de Midzomeravond gratis bezoeken. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.toverland.nl of bij de dagkassa.

Bron : Persbericht Toverland

3 Augustus 2010

Politie bekogeld met bier op kermis

VELDHOVEN - Op de kermis in Zeelst heeft een 19-jarige Veldhovenaar zondagmorgen met bier naar de politie gegooid.

De man gooide zijn glas leeg en raakte daarbij een agent. Rond 2 uur 's nachts werd hij meegenomen naar het bureau. Na verhoor kon hij met een proces-verbaal naar huis.

Bron : Eindhovens Dagblad

2 Augustus 2010

Boeken : ‘De kermis achterna - Van aapman tot spinnenvrouw.

In de rubriek 'boeken'op deze website is vandaag een artikel toegevoegd over het boek 'de kermis Achterna' van Lauran Wijffels. Het betreft een artikel geschreven door Ed Schilders dat gepubliceerd is in de Volkskrant van 30 december 2004.

1 Augustus 2010

Kermis Sint-truiden 2010

Met dank aan Alain Andries

Oudere berichten

Back