www.hullygully.nl

 

www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

31 augustus 2011

Ooievaar op Bezoek in Gaiaprk

Op zaterdag 27 augustus is na lang wachten, eindelijk een gorilla geboren in GaiaPark ZOO. Gorillavrouw Dalila en haar jong maken het goed. De moeder is apetrots en laat zich samen met haar jong goed zien op het gorilla eiland. Het is nog even spannend of het gorillajong een jongen of een meisje is. Dat hebben de dierverzorgers nog niet kunnen ontdekken. Deze geboorte is extra bijzonder omdat Dalila op klaarlichte dag is bevallen, onder toeziend oog van de bezoekers.

Bron : Gaiapark

30 augustus 2011

En nu door naar Volendam

EDAM - De kermis in Edam zit er weer op. Kinderen hebben hun rondjes gedraaid in de attracties en volwassenen hebben gekeken of meegedaan aan een van de vele activiteiten als de Kermisloop, het steenwerpen, ringsteken, de autopedrace of het touwtrekken. Maar de gemeente is nog niet uitgefeest. Nog twee nachtjes slapen en dan barst het volksfeest nummer een in Volendam echt goed los. Vrijdag gaat daar de kermis van start.

Bron : Waterland Dichtbij

29 augustus 2011

Bovak ondersteunt kermisproject: "pak je kans Jongeren!"

De Nationale Bond van Kermisbedrijfhouders-BOVAK, mede-oprichter van de Europese kermisbranche-organisatie-ESU omarmt van harte het kermisproject: "PAK JE KANS JONGEREN!" van de Amsterdamse kermisorganisator de heer Frans Stuy. Frans Stuy realiseert al enkele jaren "publieksvriendelijke" kermissen door jongeren die op een kermislocatie overlast zouden kunnen geven, juist in de service en sfeer van de betrokken kermis, zoals bijvoorbeeld Amsterdam-Osdorp of Rotterdam-Zuid, te betrekken. Frans Stuy biedt leerwerk ervaringsplaatsen in zijn kermisbedrijf en dit biedt jongeren perspectief op werk in de kermisbranche, horeca en beveiliging. Hiertoe wil Frans Stuy via zijn "Stichting Pak Je Kans Jongeren!" een vaste locatie in de vorm van een familiepark inrichten dat dient als opleidingsplek voor jongeren in een bepaalde achterstandspositie tot de reguliere arbeidsmarkt. Een welkom initiatief dus om in dit park jaarlijks tientallen "achterstandsjongeren" te trainen voor werk in de kermisbranche, horeca en beveiliging. Aanmelding van jongeren door "buurtagenten" zal vanzelfsprekend in ere worden gehouden, en zo mogelijk geformaliseerd, zodat ook andere gemeenten en overige kermisorganisatoren hiervan gebruik kunnen gaan maken. In feite wordt Frans Stuy dus via zijn stichting "Landelijk Ambassadeur" voor het werken met jongeren in een bepaalde achterstandspositie ten opzichte van de reguliere arbeidsmarkt en/of jongeren die in hun gedrag een bepaalde "overlast" gewend zijn. De BOVAK, als representatieve Nationale Kermisbranche-organisatie, wil langs deze weg alle kermisbedrijfhouders in Nederland oproepen zich aan te sluiten bij bovengenoemd initiatief. Een initiatief tot "Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen", waarbij tevens aandacht besteed wordt aan de "menselijke maat". Een initiatief en verdere ontwikkeling, waarvan Frans Stuy gaarne (met ondersteuning van de BOVAK en haar leden) het boegbeeld wil zijn!!!

Bron : Bovak

28 augustus 2011

Unieke kermiskalender

Afgelopen maanden heeft Michel Follet hard gewerkt om een kermiskalender uit te gaan brengen. De dagkalender kent 366 foto's van groot en klein, van oud tot jong. In het weekend an 9 en 10 september zal de kermiskalender verkrijgbaar zijn in de boekhandel en op de kermissen van leuven, Tongeren en Oudenaarde.

Met dank aan / voor meer informatie : Michel Follet

27 augustus 2011

Bezoeker van de kermis in Hoorn schiet mis maar ook raak

Een bezoeker van een schiettent op de kermis in Hoorn heeft zondagmiddag goed raak geschoten, maar de schietschijf toch volledig gemist. De kermisklant schoot in de kermisattractie met een pijl en boog. Op een onbewaakt ogenblik stapte de vrouw in de kraam voor de schietschijf, waar op dat moment op geschoten werd. Een voltreffer, de vrouw werd in haar gezicht geraakt. Ze liep daardoor verwondingen op. De vrouw werd voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. Haar wang moest gehecht worden.

Bron : Nieuwsbrief Fango Kermisfoto.

26 augustus 2011

Kermis Bronkhorst verhuisd

Bronkhorst - Op 1 en 2 september wordt er in Bronkhorst weer kermis gevierd. Traditiegetrouw is dat op de eerste donderdag en vrijdag van september. Het programma is elk jaar weer hetzelfde, maar de locatie verandert zo nu en dan. Dit jaar verhuist het centrale punt van de kermis van herberg De Gouden Leeuw naar café-restaurant Het Wapen van Bronkhorst.

De familie Meutstege ontvangt de schutters en alle andere kermisvierders in hun sfeervolle café. Het terras – altijd al een favoriete zitplaats – ligt midden tussen de golfbaan, schiettent en de frietkraam. Alle attracties binnen 10 meter, dat moet wel de kleinste kermis van Nederland zijn! Dat de authentieke golfbaan weer naar Bronkhorst komt is te danken aan een groot aantal bedrijven en particulieren die ook dit jaar weer een gulle sponsorbijdrage hebben geleverd. Het bestuur wil deze sponsoren hier nogmaals voor bedanken. Voor de kinderen is de golfbaan een fantastische belevenis die bij de kermis in Bronkhorst hoort. Voor veel ouders is het een dierbare herinnering omdat zij vroeger ook al spannende rondjes draaiden in dezelfde golfbaan.
Belangrijk onderdeel van de kermis is ook het vogelschieten. De schutterskoning van 2011, Frank Helming, zal op donderdagochtend 1 september nog door zijn onderdanen op de vogelschacht door Bronkhorst worden gedragen. ’s Middags zal hij die eer aan een ander moeten laten, tenzij hij dit jaar de vogel weer naar beneden schiet natuurlijk, wat met zo’n 50 schutters geen kansloze opdracht is.
Het bestuur van Schutterij Eendracht van Bronkhorst wenst iedereen – groot en klein - een fijne kermis toe!

HET PROGRAMMA:
Woensdagavond:
20.00 uur - inschrijven in Het Wapen van Bronkhorst;

Donderdag:
08.30 uur - Vertrek Kleine Schutterij, kruisboogschieten op vogelweide;
13.30 uur - Vertrek Grote Schutterij, vogelschieten (heren) en vogelknuppelen (dames) op vogelweide;
Circa 16.00 uur - rondgang met de nieuwe koning en koningin door Bronkhorst;
Aansluitend borrelen en feest vieren met ‘DJ Double U2’ in Het Wapen van Bronkhorst;

Vrijdag:
09.30 uur - Fietsrijden voor dames en heren (Bovenstraat);
13.30 uur - Optocht, aansluitend kinderspelen en andere vermaak;
16.00 uur - Stoelendans dames en aansluitend prijsuitreiking;
20.30 uur - Dansen en feesten met ‘Kunst met Peren’ in Het Wapen van Bronkhorst;

Zaterdag:
19.00 uur – Kermis begraven vanaf de vogelweide.

bron : Weekblad contact

25 augustus 2011

Vier dagen lang kermis in Waspik

WASPIK - De jaarlijkse kermis in Waspik wordt gehouden van zaterdag 27 tot en met dinsdag 30 augustus. Op het Dorpsplein, de Raadhuisstraat en de Kerkvaartse Haven worden momenteel diverse attracties opgebouwd voor jong en oud. De toegang tot de kermis is gratis; de verschillende attracties vragen wel entree.

bron : De Weekkrant

24 augustus 2011

Kermis Udenhout van 27 augustus tot en met 30 augustus

Tongerloplein 4 dagen kermisterrein - Van zaterdag 27 augustus tot en met dinsdag 30 augustus wordt het Tongerloplein in Udenhout weer omgetoverd tot kermisterrein. De attracties zijn iedere dag geopend van 13.00 tot 24.00 uur. Op maandag 29 augustus vanaf 19.00 uur brengt de mascotte van de kermis, de KermisBeer, een bezoekje aan de Kermis.

Koekloterij - Stichting Udenhouts Belang verloot tijdens de Udenhoutse Kermis peperkoeken. Met de opbrengst worden activiteiten georganiseerd voor de Udenhoutse bevolking. Denk aan de intocht van de Sint, het Koninginnefeest, de bustocht voor senioren en de tuintjesactie. Op de volgende tijden vindt de loting plaats op het kermisterrein: Op zaterdag 27 augustus om 19.00 uur. Op zondag 28 augustus om 14.00 uur. Op dinsdag 30 augustus om 18.30 uur. De eindtijd is op alle dagen rond 22.00 uur. Op zaterdagmiddag 27 augustus vindt er ook een loting plaats in bejaardenhuis De Eikelaar.

Kermisbeer - De Kermisbeer, mascotte van de Nederlandse kermis, brengt op maandag 29 augustus 19.00 uur een bezoek aan de kermis in Udenhout. Kinderen kunnen dan gratis met de beer op de foto.

Verplaatsen weekmarkt - De weekmarkt van dinsdag 30 augustus wordt verplaatst naar het plein bij het Theaterplein.

Bron : Gemeente Tilburg Servicedienst Communicatie

23 augustus 2011

Bayern Curve van Schweig

Op de kermis van Huy ging de Bayern Curve van Schweig in premiere. Deze attractie is gekocht van de frans exploitant Kiener.

Bron en foto's : Alain Andries

22 augustus 2011

Oproep : Hoe beleef jij de kermis van Weert ?

De gemeente Weert is op zoek naar mensen met een bijzonder kermisverhaal. Hoe beleven zij de Weerter kermis en welke goede herinneringen hebben ze eraan? Groot, gezellig en betaalbaar, dat is de stadskermis van Weert. Elk jaar in september verandert het centrum van Weert in een groot pretpark voor jong en oud. Zeven pleinen staan vol met kermisattracties: groot, klein, nieuw en authentiek. De Weerter kermis trekt jaarlijks 800.000 bezoekers en staat daarmee in de top 10 van meest bezochte evenementen in Nederland. Dit jaar is de kermis van 23 t/m 28 september.

Vertel jouw kermisverhaal! Behoort een bezoek aan de kermis van Weert tot jouw jaarlijkse uitstapjes? Vertel het ons! En laat ons weten waarom je de kermis niet wilt missen. Maar ook als je iets bijzonders hebt meegemaakt op de kermis in Weert horen we dat graag! Misschien ben je er ten huwelijk gevraagd of heb je er je huidige partner leren kennen en kom je nu elk jaar samen met jullie kinderen. Of je komt speciaal voor die ene attractie of simpelweg om sfeer te proeven. Ben jij degene met een uniek kermisverhaal? Mail ons via Communicatie Weert. We nemen dan snel contact met je op.

Bron : Afdeling Communicatie gemeente Weert

21 augustus 2011

Nieuw kermisboek : L'Autopede - 65 jaar Vlaamse Draaimolen attributen

Binnenkort verschijnt een nieuw kermisboek en wel L'Autopede over 65 jaar Vlaamse Draaimolen attributen. Piet Winkelmolen heeft een boek geschreven over het Vlaamse bedrijf L'Autopede uit Melle. Het boek behandelt de geschiedenis van het bedrijf, de eigenaars en de vele producten. Wie kent de brandweerwagens, jeeps, buggy's, batmanwagens, vliegtuigjes en andere attributen die gemaakt zijn door L'Autopede niet ? Hele generaties hebben kermis gevierd in deze attributen in Draaimolens, Babysporten, Kiddy-Rides en andere kermisattracties. En nog steeds zijn de producten in allerlei uitvoeringen te zien op de Nederlandse kermissen. Via de websites Kermisvantoen, www.kermiscultuur.nl en ook op deze site zult u op de hoogte gehouden worden van het verschijnen van dit meesterwerk.

Bron : Piet Winkelmolen

20 augustus 2011

Nieuws : Vrolijke gezichten door de kermisbeer

OSS - Het is wel duidelijk dat Jan van Loon kleinkinderen heeft. Als een echte opa nam hij donderdagmiddag in ziekenhuis Bernhoven zieke kinderen op zijn schoot. Samen met de Kermisbeer en Flappelientje bracht hij donderdag het kermisgevoel bij kids die vanwege ziekte niet naar de Osse kermis kunnen.

Bron : Kliknieuws

19 augustus 2011

TV-held Dora op familiedag Zwolse Zomerkermis

Zwolle - Woensdagmiddag was het een bijzondere middag voor de Zwolse kinderen op de Zomerkermis in Zwolle. Niemand minder dan Dora, het nichtje van Diego en bekend van Nickelodeon Junior, was op de kermis aanwezig om samen met de Zwolse kinderen een feestje te bouwen tijdens de speciale familiedag. Ze liet zich ook graag met de Zwolse fans fotograferen.

De Zwolse Zomerkermis heeft een leuke afwisselende programmering neergezet, wat zich al uitte door een vuurwerkshow, levende standbeelden en een eurodag. Vrijdag is er het traditionele Stratenfestival in de binnenstad van Zwolle. Zondag 21 augustus is er een tweede eurodag.

Bron : Weblog Zwolle

18 augustus 2011

Kermis in Castenray

Zaterdag 27 augustus is het zover!! De kermis is dan weer in ons dorp. Het kermis-comite van de dorpsraad heeft dit jaar toch iets kunnen organiseren , in samenwerking met gebroeders Regter die de kermis exploiteren in Castenray. Op zaterdag 28 augustus is er een kermis-mis in onze parochiekerk. Deze zal worden opgeluisterd door het Dames- en Herenkoor. Na de mis zal Pastoor van Horne de kermis gaan inzegenen. Kermis en kerk hebben namelijk veel met elkaar te maken, van daar dat de pastoor graag zijn medewerking verleent om de kermis te openen. De mis begint om 19.15 uur. Aansluitend hierop lopen we gezamenlijk naar het kermisterrein .

Voor de kleinste jeugd en de kinderen van de basisschool van Castenray is het op kermismaandag feest!!! Dit jaar geen ballonnen!! Maar smiddags om 16.00 uur worden er door de dorpsraad tegoedbonnen voor de autoscooters of de draaimolen uitgedeeld. Bij elke tegoedbon zit een lot voor de tombola waar de gebroeders Regter de prijzen voor beschikbaar stellen. De Tombola begint om 17.00 uur. Dus voor alle kinderen , zorg dat je om 16.00 uur op de kermis bent. Dit mogen jullie niet missen!!! Wij wensen iedereen een leuke kermis toe.

Bron : Gemeente Venray

17 augustus 2011

Kermis in de horeca in Oss

OSS - De horeca, cafes en restaurants in de Eikenboomgaard in Oss werken ook tijdens de kermis samen. Daardoor is een gevarieerder programma mogelijk. Bezoekers kunnen weer betalen met de Eikenboomgaardmunt die eerder al werd geintroduceerd. Tijdens de kermis pakt de Eikenboomgaard op twee podia uit met diverse dj-optredens en live acts, zoals Dj Biggi, Vanavond Niet Schat, Dj Galaga, Ferry Doedens, Mega Meezingsensatie, We Love the 90s, Dance Classic Party en natuurlijk de Dolle Dinsdag.

Bron : De Weekkrant

16 augustus 2011

Kermis in het Ginneken

BREDA - Voor liefhebbers van kermisplezier is 't Ginneken 'the place to be'. Vanaf woensdagmiddag vindt - gelijktijdig met de braderie - een vijfdaagse kermis plaats

Bron : Internetbode

15 augustus 2011

Kermis bij de haven

ELBURG - Het heeft even geduurd, maar na 26 jaar - in 1985 was de laatste - is er weer een kermis nabij de historische kern van Elburg.Het is in de afgelopen jaren vooral burgemeester Frans de Lange geweest die zich sterk heeft gemaakt voor de organisatie van een kermis in Elburg. Een belangrijk punt in de verordening is de zondagsrust. Nu is in de verordening opgenomen dat de kermissen tot en met zaterdag lopen en dat er op zondag niet afgebroken mag worden.

Bron : De Stentor.

14 augustus 2011

Kermisviering in Obdam

OBDAM - Het is inmiddels een goede traditie dat de kermis in Obdam wordt begonnen met een speciale viering in de Sint Victorkerk. Dit jaar is dat zaterdag 20 augustus. De zang wordt verzorgd door Gospelkoor Get Together. Het koor staat bekend om het brengen van sfeer en enthousiasme. De kermisviering begint om 19.00 uur. Voorganger is pastoor Paul Vlaar.

Heerhugowaards Nieuwsblad

13 augustus 2011

Lopende vuilnisbakken op Park Hilaria

EINDHOVEN - Zomerspektakel Park Hilaria trekt ieder jaar opnieuw drommen bezoekers. Zij zorgen voor veel gezelligheid maar produceren ook een hoop afval. Dankzij sponsor Van Gansewinkel Groep wordt het afval gedurende het evenement gescheiden ingezameld.

Daarvoor worden ook de Walking Bins ingezet: lopende vuilnisbakken die zich mengen tussen het publiek om het afval gescheiden op te halen. Een primeur voor Park Hilaria. De Walking Bins zijn medewerkers in comfortabele afvalinzamelpakken, ofwel lopende vuilnisbakken die zich tussen het publiek van Park Hilaria mengen, waar bezoekers hun afval gescheiden kwijt kunnen in ruil voor een stuk fruit. De Walking Bins verenigen de functionaliteit van afvalscheiding met de mogelijkheid om iets 'retour' te geven en symboliseren zo de Cradle to Cradle-gedachte 'Afval = Voedsel'. Op vrijdagen, zaterdagen en zondagen lopen de Walking Bins tussen het Park Hilaria-publiek.

Bron Persbericht Park Hilaria

12 augustus 2011

Polin secures Aqualand contract extensions

Two Aqualand waterparks in France have decided to expand their operations by installing new rides developed by Polin Waterparks and Pool Systems

Bron : Interpark

11 augustus 2011

Kermis niet zo spectaculair als voorgaande jaren

Vanmorgen werd de evaluatie van de kermis gehouden met alle kermisexpoitanten, politie maar ook de horeca ondernemers waren hierbij aanwezig. Over het algemeen was iedereen zeer positief over de kermis met daarbij wel de opmerking dat de kermis niet zo spectaculair was als voorgaande jaren. Wethouder Ike Busser gaf aan dat het een geslaagde kermis was ondanks dat de kermis samen viel met een aantal andere kermissen in de regio. Maar zoals hij zei hadden we mazzel met het weer. Ook de politie was zeer tevreden. Er waren wel wat ongeregeldheden. Waaronder het voorval met het vals geld. Maar vanwege de goede oplettendheid zijn deze daders meteen opgepakt. Verder verliep de kermis rustig. De heer Boots van de Nederlandse Kermissen Bond liet in zijn evaluatie zich uit dat de kermis in Venray dit jaar niet is geworden wat ze ervan verwacht hadden. Hij zegt dat dit komt omdat er geen balans is tussen de kermisexpoitanten en de horecaondernemers. Nicole Vermolen van de Bovak heeft het contact van de marktmeester als negatief ervaren en de ritprijzen. Al deze punten worden meegenomen naar de evalutatie in september met alle gemeenten. Tijdens de evaluatie werd ook Sjaak van Duivenvoorde in het zonnentje gezet hij kreeg voor zijn jarenlange inzet de zilverenspeld van de gemeente. Hij graveert al 30 jaar voor de gemeente de bekers van de George Reemerprijs. Maar ook alle medailles die door de gemeente al zijn uitgereikt worden door de heer Van Duivenvoorde gegraveerd en dit jaar werden deze mooie gegraveerde bekers gewonnen door: Candyworld - beste verkoop / Buggy's - beste klein vermaak / Robin Hood - beste oefeningspelen / Supermouse - beste groot vermaak / De powerdance won de publieksprijs dit jaar. Als afsluiting gaf wethouder Ike Busser nog aan dat volgend jaar de kermis samenvalt met de Floriade. En om volgend jaar te zorgen dat de mensen die naar de Floriade komen ook een bezoekje brengen aan de kermis in Venray kreeg iedereen als aardigheidje een speldje van de Floriade om dit te gaan promoten. Burgemeester Hans Gilessen gaf als afsluiting nog een prijs weg of eindelijk een heel groot compliment aan kermiswethouder Ike Busser en zijn team. Die er samen voor hebben gezorgd dat de inwoners in Venray weer gezellig kermis hebben kunnen vieren

Bron : Omroep Venray

10 augustus 2011

Nieuwe grote attracties op Stadskermis Weert

.

Andere nieuwe Groot Vermaak attracties

Er komen nog meer nieuwe grote attracties naar Weert, zoals de Booster Formula 1, de Crazy Jump, de Take off en Funhouse Fire Department, waarin een originele Amerikaanse brandweerwagen is verwerkt. Ook krijgt Weert een vernieuwde Discovery (opnieuw gedecoreerd) en een nog imposantere Grand Caroussel. Uniek aan deze koningscaroussel is dat ook mensen die in een rolstoel zitten een ritje kunnen maken. Kortom, het assortiment grote attracties is flink uitgebreid en vernieuwd. Naast de nieuwe, baanbrekende attracties zullen ook veel oude vertrouwde exemplaren weer aanwezig zijn. De totale attractielijst wordt in de loop van september bekendgemaakt.

Mooiste kermis, groot evenement

De kermis in Weert is de op een na grootste van het land (na Tilburg). Onder liefhebbers staat de Weerter kermis bekend als de mooiste binnenstadkermis van Nederland. De kermis van Weert staat bovendien al jaren in de top-10 van meest bezochte evenementen in Nederland. Het is het grootste evenement van Limburg.

Bron : Persbericht : Gemeente Weert

9 augustus 2011

Kermis Macharen gaat gewoon door.

MACHAREN - De kermis in Macharen gaat ook dit jaar gewoon door. Het was even twijfelachtig of dat wel zou lukken, want voor de kermismeester van de gemeente bleek het erg moeilijk om dit jaar exploitanten te vinden

Bron : Maasland FM

8 augustus 2011

Kermis Angeren slecht georganiseerd

Door organisatie van het kermisterrein er is geen toezicht en regels over de openingstijden.De kermis is de eerste dag 5-8-2011 door bijna al kramen om 9 uur gesloten.Dat alleen de botstauto's,bussensport,pusher en de penalty shot nog los staan.Er is nergens verlichting aan gelaten zodat de mensen niet eens konden zien dat de kermis open was.De exploitanten kwamen in opspraak want ze moeten hun brood hiermee verdienen.Als er een exploitant in opspraak komt en de organisator belt dat er duidelijke regels gemaakt moeten worden over de openingstijden wordt de exploitant gewongen om zijn spullen in te pakken en te verwijderen van het kermisterrein.De organisator van de feesttent vind het een schande wat de organistor van de kermis aanricht op het jaarlijkse feest in Angeren wat als een goed georganiseerd evenement moet verlopen.Maar daar trekt de organisator van de kermis zich niets van aan en laat nog eens de politie uitrukken om de exploitant te verwijderen met 2 attractie's uit Angeren.En uitdrukkelijk met dwang van de organisator van de kermis de woonwagens te verwijderen van het sportpark in Bemmel voor 12 uur s'avonds. dus een slechte kermis organisatie

Bron : Hyves

8 augustus 2011

New special effects attraction for Trans Studio

RLH Enterprises and Garner Holt Productions have been signed by Trans Studio Bandung in Indonesia to create the special effects and show action systems for a new live action special effects show.

Interpark

7 augustus 2011

Europa Rad weer terug in Nederland

Europa Rad weer terug in Nederland

Op de kermis in Hoorn is het Europa Rad na een tour in het in het Verre Oosten weer terug op de kermis . De terugreis was zeker niet zonder vertraging ,zodat er in Nederland diverse kermissen moesten worden afgezegd .Maar gelukkig is het rad nu weer in Nederland te bewonderen ,en weer een welkome aanvulling van het attractie aanbod.

Bron : Nieuwsbrief ango kermisfoto

6 augustus 2011

Wethouder opent kermis Middelburg

MIDDELBURG - De kermis in Middelburg is begonnen. Vrijdagmiddag is het festijn geopend door wethouder Johan Aalberts.De kermis duurt tot en met volgende week donderdag. Op de Markt en Plein 1940 staan ruim dertig attracties opgesteld, varierend van duizelingwekkende apparaten als 'Chaos' tot een draaimolen voor de kleintjes.

In verband met de kermis zijn de markten van zaterdag en volgende week donderdag verplaatst naar het Damplein. Verder is door de plaatsing van kermiswagens het parkeerterrein op Hof van Tange gesloten tot en met 14 augustus.

Bezoekers van de kermis wordt van vrijdag tot en met zondag gevraagd wat ze de beste attractie vinden. Maandag maakt wethouder Aalberts om 14.15 uur in cafe-restaurant De Vriendschap bekend welke attractie de meeste stemmen heeft gekregen en de publieksprijs wint.

Bron : Provinciale Zeeuwse Courant

5 augustus 2011

Lord of The Wire

David Dimitri Lord of the Wire op Park Hilaria unieke voorstelling La Homme Cirque - One Man Circus

In de Variete-Vallei van Park Hilaria zet koorddanser en acrobaat David Dimitri van vrijdag 5 tot en met zondag 14 augustus zijn tent op om iedere avond bezoekers mee te voeren in een virtuoze acrobatiekshow met de nodige humor. Niet te missen!

Circusbloed

Het circusbloed stroomt bij David Dimitri (Zwitserland, 1963) door de aderen. Zijn vader is de legendarische Clown Dimitri, die nog altijd beschouwd wordt als een van 's werelds beste clowns en mimespelers. Zoon David heeft zich een breed scala aan circusvaardigheden eigen gemaakt, met koordacrobatiek als specialisatie. Hij maakte zijn debuut als negenjarige bij het Zwitserse Nationale Circus Knie en combineerde een opleiding aan de Academy for Circus Arts in Boedapest met intensieve dansstudies bij de befaamde Juilliard New York School. Zijn curriculum vitae is indrukwekkend: hij speelde de hoofdrol Roi de Fous bij Cirque du Soleil Canada, werkte als adviseur voor de Duitse televisieshow 'Circus of the Stars, was productiedirecteur bij Circus Knie, betrokken bij het Internationale Circusfestival in Monte Carlo, het Wintercircus in Parijs en bij de Disneyproductie Klokkenluider van de Notre Dame. Sinds 2001 toert David Dimitri met zijn onemanshow Homme Cirque - One Man Circus, een productie die voortdurend in ontwikkeling is. Nu te zien op Park Hilaria!

Homme Cirque- One Man Circus

In 2001 voegde David Dimitri aan zijn carriere een extra dimensie toe. Met hulp van zijn vader stelde hij de onemanshow 'L'Homme Cirque' samen, een hedendaagse circusvoorstelling verzorgd door een man alleen. De show is een innovatieve combinatie van acrobatiek, humor, theater en muziek. Verschillende van Dimitris stunts zijn zeer gewaagd en zijn ongelooflijke vaardigheden op het koord tonen aan dat David Dimitri zijn bijnaam Lord of the Wire volkomen verdient. Zijn show is soms poetisch, soms hilarisch, maar vooral aangrijpend. David Dimitri communiceert met zijn publiek, hij nodigt mensen uit toe te treden tot zijn wereld, niet zozeer met woorden maar met beweging en expressie. Door in te spelen op de reacties van het publiek creeert hij een magische sfeer. In het intieme Homme Cirque volgt het publiek de hoofdpersoon op zijn slapstickachtige reis. Al glimlachend en zwijgend, ondertussen spelend op zijn accordeon, rolt hij van de ene in de andere zenuwslopende evenwichtsoefening. Via onder meer een lopende band die op hol slaat, het slappe koord, een turnpaard en een kanon zoekt hij het steeds hogerop, totdat hij zijn einddoel bereikt. La Homme Cirque is een sensationele voorstelling op letterlijk eenzame hoogte.

Adembenemende acrobatiek

David Dimitri wordt tot de beste koorddansers ter wereld gerekend en internationaal geprezen om zijn unieke stijl. Hij vertoonde zijn kunsten op circussen, kunstfestivals en concertzalen over de hele wereld. Overal waren pers en publiek unaniem lovend over zijn optredens. Een bloemlezing uit de recensies: Een adembenemende ervaring, ... als een Charlie Chaplin in Modern Times Koorddanser David Dimitri is een elegante figuur die nonchalant salto's maakt hoog boven de menigte, die met verbazing en bewondering toekijkt, ... een uitzonderlijk begaafde Peter Pan.

David Dimitri: Homme Cirque. Een onemanshow waarin circusartiest Dimitri acrobatiek, humor, theater en muziek verenigd tot een onvergetelijke ervaring.

Park Hilaria, van vrijdag 5 tot en met zondag 14 augustus, Kennedylaan Eindhoven. Dagelijks komen er duizenden mensen met plezier naar dit evenement waar een mix van attracties en entertainment zorgt voor een unieke sfeer. Park Hilaria is geopend van 14.00 uur tot middernacht. Op vrijdag en zaterdag zelfs een half uurtje later.

Te zien op Park Hilaria 2011 van 5 t/m 14 augustus, iedere avond om 20.00 uur in de circustent in de Variete-Vallei. Kaarten zijn daar te koop voor 5,00 p.p.

Bron : Park Hilaria

4 augustus 2011

Een nieuwe toverwens gaat in vervulling, Jorit is hulpagent voor 1 dag !

Jorit uit Sint-Oedenrode wil graag hulpagent zijn voor 1 dag.

Attractiepark Toverland maakte deze wens samen met de politie van Horst deze wens waar. In het persbericht staat hoe, het was een bijzondere dag voor Jorit. Toverland maakt 10 magische wensen waar en omdat Toverland 10 jaar bestaat. Deze ludieke actie is terug te vinden op de website www.alsikkontoveren.nl

Bron : Toverland

3 augustus 2011

Attractiepark Toverland maakt de dierenwens van Femke uit Posterholt waar!

Attractiepark Toverland viert dit jaar haar 10de verjaardag. Om dit jubileum met alle bezoekers te vieren gaat Attractiepark Toverland iets bijzonders doen: Attractiepark Toverland bestaat 10 jaar en maakt 10 magische wensen waar. Als ik kon toveren dan wou ik graag voor 1 dag dierendokter zijn.

Voor Toverwens #7 van de Als ik kon Toveren campagne maakte Attractiepark Toverland de wens van de 8-jarige Femke Visschers uit het Limburgse Posterholt waar. Femke is een echte dierenvriend en werd door Toverland niet meegenomen naar een plaatselijke dierenkliniek, maar naar de wilde dieren van Safaripark De Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Dat is wel even wat anders dan een hamster of hond. Na aankomst bij Safaripark Beekse Bergen mocht Femke, samen met Safaripark-ranger Joke Priester, instappen in de jeep om de giraffen eten te gaan geven. Met de hele achterbak vol met voedsel ging Femke het verblijf van de giraffen tegemoet. De giraffen zagen meteen dat Femke hun lunch bij zich had en kwamen massaal op haar af. Wel 10 giraffen bogen zich met hun lange nek over Femke heen om te eten. Wow ze eten een hele tak met bladeren in 1x op!. Hierna mocht Femke ook de zebras eten geven om vervolgens kennis te maken met Bram en Robin, de valkeniers van het safaripark. Dagelijks vindt een spectaculaire roofvogelshow plaats en Femke kreeg voor een keer een speciale gastrol in deze show. De tribunes zaten vol en de roofvogels zagen er van dichtbij toch wel erg groot uit, maar Femke liet, zonder enig angstzweet, de roofvogels zo naar haar hand toevliegen. Na de show kreeg Femke een kijkje achter de schermen bij de roofvogels. Een roofvogel had last van zijn pootje en kreeg van Femke een nieuw verbandje om zijn poot als een echte dierendokter. Na zelf geluncht te hebben, mocht Femke vervolgens naar de dierenkeuken van Safaripark Beekse Bergen om de lunch van de Rode Vari aapjes te bereiden. Kilos groenten en fruit moesten worden gesneden: Tjee, wat eten de apen veel zeg!. Vervolgens mocht Femke met een bootje naar het apeneiland varen om hen te voeren. Bang dat de apen op haar schouder sprongen? Welnee, Femke vond het fantastisch en genoot enorm van deze unieke dag!

Als ik kon toveren - Attractiepark Toverland maakt 10 weken lang, elke week een magische wens waar. Deze bijzondere wensen worden gekozen uit alle inzendingen die binnenkomen via de speciale actiewebsite. De meest grappige, bijzondere en magische wensen worden in vervulling gebracht. De wensdag wordt gegarandeerd een dag om nooit te vergeten! Het insturen van een wens is mogelijk tot 14 augustus 2011 via de actiewebsite www.alsikkontoveren.nl .

Bron : Persbericht : Attractiepark Toverland

2 augustus 2011

Tilburgse kermis trekt ruim 1 miljoen bezoekers

De Tilburgse Kermis heeft dit jaar ruim 1 miljoen bezoekers getrokken. Ondanks het matige weer sprak 'kermiswethouder' Joost Moller (VVD) zondag op de laatste dag van een geslaagd evenement. Het enige minpunt was het slechte bereik van mobiele telefoons, de gemeente wil daarover een gesprek met providers. Moller vindt dat er mooie nieuwe attracties waren bij gekomen die volgens hem voor een 'kwaliteitsimpuls' hebben gezorgd. "Het was weer een groot feest dat zonder veel wanklanken is verlopen."

Mobiel netwerk plat - Het aantal bezoekers is lager dan vorig jaar, maar desondanks kijkt de organisatie tevreden terug. Punt van aandacht is het mobiele netwerk. Dat lag op Roze Maandag en de kermiszaterdag een tijdje plat. De communicatie onder de coordinerende partijen van de Tilburgse Kermis (onder andere exploitanten en de gemeente) verliep daardoor moeizaam. De hulpdiensten hadden hiervan geen last, zij communiceren via het C2000-systeem. Zaterdag maakte wethouder Moller vanwege de problemen ook gebruik van C2000. De gemeente wil een gesprek met de providers om te kijken wat er aan het probleem gedaan kan worden.

45 mensen opgepakt - De kermis in Tilburg is de grootste kermis van de Benelux. Dit jaar stonden er 233 attracties langs het kermisterrein van ongeveer 4 kilometer lengte. Het is het een na grootste evenement van Nederland. Op de kermis zijn in totaal 45 mensen opgepakt en dat is volgens de politie opvallend weinig.

Goede omzet voor de horeca - Zondag is de tiende en laatste dag op rij dat mensen konden genieten van het kilometerlange lint van attracties dat door de stad slingert. Liefhebbers hadden nog tot elf uur 's avonds de tijd om de beste attracties te proberen. De torenhoge zweefmolen Mission Space werd vrijdag door het publiek uitgeroepen tot favoriete attractie. Ook het spelletje Wip de Kip en de misselijkmakende Crazy Jump op het Koningsplein vielen dit jaar in de smaak. De horeca profiteerde dit jaar goed van de Tilburgse Kermis, volgens een woordvoerder van de gemeente is er meer gegeten en gedronken dan andere jaren.

Begraven - Zondagavond werd de Tilburgse Kermis traditiegetrouw 'begraven'. Een stoet van mensen en een muziekkorps liep vanaf de kerk op de Heuvel naar de Piushaven, net buiten het kermisterrein. Daar werd de kermis officieel afgesloten met een groot vuurwerk.

Bron : www.tilburg.com

1 augustus 2011

Park Hilaria

Park Hilaria: een groot zomerfeest. Zet vrijdag 5 augustus in de agenda want dan gaat de tiende editied van Park Hilaria van start ! Zet vrijdag 5 augustus in de agenda want dan gaat de tiende editie van Park Hilaria van start! Tot en met zondag 14 augustus kan het publiek weer terecht op de Kennedylaan in Eindhoven die omgetoverd wordt tot een sfeervol pretpark. Wandel door de fraaie toegangspoort en ga uit je dak op de verschillende themapleinen. Geniet van circus, kermis, straattheater, dance en live optredens. Tien dagen lang biedt Park Hilaria kolderiek straattheater, een modern circus, spannende kermisattracties en nostalgisch vermaak, aangevuld met dance en Hollandse hits. Die geslaagde mix van attracties en entertainment geeft Park Hilaria een unieke sfeer die jong en oud, gezinnen met kinderen en toevallige passanten aanspreekt. Vorig jaar kwamen er meer dan een half miljoen bezoekers op het evenement af. Nieuwe topattracties grootvermaak Park Hilaria kent een gevarieerd aanbod van meer dan honderd kermisattracties waaronder een aantal primeurs die veel bekijks zullen trekken. Zoals prijswinnaar Diamond Wheel, een 60 meter hoog reuzenrad met gesloten gondels, afterburner Showtime en de Top Spin met watereffect. Nieuw is ook Mission Space: een gigantische topattractie met aan twee armen een gondel voor tien personen, die op 80 meter hoogte al draaiend op en neer beweegt. Het kindervermaak kent als nieuwkomer de Waterballs en een mini freefall Rudi, der kleine Vampir. Tussen de suizende kermisattracties door maken Arie en Larie de Kanarie, mascottes van Park Hilaria, graag een wandelingetje om de bezoekers op een hilarische manier te begroeten! Dance Ben je liefhebber van house en techno? Bezoek dan de Dance Area waar toonaangevende djs met opzwepende klanken het publiek in extase brengen. Daarna is het heerlijk bijkomen in de Biergarten, de Poffertjessalon of in een van de vele eet- en drinkgelegenheden op het terrein. The H-Factor en Hollandse hits The H-Factor is een jaarlijks terugkerende talentenjacht op Park Hilaria. Voor aankomend zangtalent van het Hollandse lied de kans om zichzelf voor een groot publiek en een vakjury te presenteren op het hoofdpodium van de Radio Hollandio Feesttent. De voorrondes vinden plaats op 6, 7 en 13 augustus. De grote finale is op zondag 14 augustus. Meer informatie over inschrijvingen op www.hfactoreindhoven.nl . Op het Holland Plein heerst met name tijdens de Apres Ski Party, het Zomercarnaval en de Avond van het Levenslied een gezellige drukte en de gratis live optredens van Nederlandstalige artiesten zorgen ervoor dat de stemming er goed in blijft. Nostalgisch vermaak in de Variete Vallei Geen liefhebber van het snelle kermisspektakel? Bezoek dan de lommerrijke Variete-vallei: de plek om te genieten van originele straattheateracts, hedendaags circus en nostalgisch vermaak. Wees welkom in de wereld van Magier Celsius, waar alles draait om illusie en verbeelding. Of laat je portret schieten door Karroly Almos, de nostalgische fotograaf met zijn antieke houten camera. De kinderen vermaken zich in de caroussel, bootjes- en zwanenmolen. Absoluut niet te missen is de onemanshow La Homme Cirque van koorddanser en acrobaat David Dimitri in de circustent. Zijn show is een innovatieve combinatie van acrobatiek, humor, theater en muziek. Verschillende van Dimitris stunts zijn zeer gewaagd en zijn ongelooflijke vaardigheden op het koord tonen aan dat David Dimitri zijn bijnaam Lord of the Wire volkomen verdient! Park Hilaria, van vrijdag 5 tot en met zondag 14 augustus, Kennedylaan Eindhoven. Dagelijks komen er duizenden mensen met plezier naar dit evenement waar een mix van attracties en entertainment zorgt voor een unieke sfeer. Park Hilaria is geopend van 14.00 uur tot middernacht. Op vrijdag en zaterdag zelfs een half uurtje later. Bekijk de website voor programmering en actuele informatie: www.parkhilaria.nl

Bron : Marieke Berkvens, Park Hilaria

Meer nieuws in Nieuwsarchief