www.hullygully.nl

 

31 augustus 2012

Preview Mercedes-Benz in Slagharen

In attractie- & Vakantiepark Slagharen konden bezoekers op 30 augustus als eersten kennis maken met de nieuwe Mercedes A Klasse. Deze auto komt in september op de markt.

De Mercedes A-Klasse werd gisteren getoond op het grote plein van Attractie- & Vakantiepark Slagharen. Er was een medewerker aanwezig die vragen over de nieuwe auto beantwoordde. Voor de bezoekers van Slagharen bood dit een leuk extraatje.

Met de nieuwe A-Klasse stelt Mercedes-Benz nieuwe normen binnen het premium C-segment. Niet alleen valt hij op door zijn karaktervolle vormgeving, maar ook door de nieuwe krachtige motoren van 80 kW (109 pk) tot 155 kW (211 pk) die uitblinken door efficiency en een CO2-uitstoot vanaf slechts 98 g/km.

De A-Klasse wordt aangeboden met nieuwe krachtige benzine- en dieselmotoren die uitblinken op het gebied van efficiency en verbruikswaarden. Met uitzondering van de A 250 vallen alle motorvarianten in de gunstige 20% bijtellingscategorie.

Bron : Attractiepark Slagharen

30 augustus 2012

Kermis in Diessen

Kermis in Diessen van 1 september tot en met 5 september

Van zaterdag 1 september tot en met woensdag 5 september 2012 is de Gildeweide in Diessen omgetoverd tot kermis. De attracties zijn op zaterdag geopend vanaf 14.00 uur en zondag tot en met woensdag van 14.00 tot 24.00 uur.

Een gezellige dorpskermis met veel attracties zoals de autoscooter, cakewalk, mega polyp, pusher, grijpkranen, dol dwaze kindertrein, mini motor club, kindercarrousel, schietsalon en spookhuis. Ook kun je op de kermis terecht voor een hapje en een drankje. Zo staat er een viskraam, gebakkraam, ijskraam, nougat- en suikerkraam.

Feesttent Hercules - Tijdens de kermis heeft de Hercules Feesttent een vol programma met djs en bandjes. Het programma staat donderdag 30 augustus 2012 op de kermispagina in de Hilverbode.

Kortingscoupons - Op de kermispagina staan ook verschillende kortingscoupons die tijdens de kermis bij verschillende exploitanten in te leveren zijn.

Bron : Gemeente Hilvarenbeek

29 augustus 2012

Summer Event in Walibi Holland druk bezocht

Biddinghuizen, 27 augustus 2012 - Op zaterdag 25 augustus vond het allereerste MEIDEN Summer Event plaats in Walibi Holland. Dit gloednieuwe event is de inspiratiebron voor enthousiaste shopaholics, stylish fashionistas en rollercoaster girls.

Walibi Holland opende tussen 10:00 en 18:00 uur haar deuren voor het MEIDEN Summer Event. Duizenden meiden die op het event afkwamen, konden de hele dag genieten van spectaculaire attracties en swingende optredens van o.a. Monsif, Ralf Mackenbach, Yes-R, Sharon Doorson, Only Seven Left, Pop4You en Shary-An. Ook de echte MEIDEN activiteiten zoals fashion- en beautyworkshops, spetterende modeshows en quizzen werden druk bezocht. Na afloop van het eerste en geslaagde MEIDEN Summer Event in Walibi Holland was het park dan ook gevuld met jonge dames in de dop.

Het MEIDEN Summer Event wordt georganiseerd door ZPRESS Young, uitgever van o.a. MEIDEN magazine. Algemeen directeur Alex Klein kijkt terug op een geslaagde dag. Het was fantastisch om te zien hoe Walibi Holland voor een dag werd omgetoverd tot een groot MEIDEN magazine-feest. Dit eerste MEIDEN Summer Event heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Bij duizenden meisjes verscheen vroeg in de morgen al een lach op hun gezicht, die er niet meer vanaf is gegaan.

Walibi Holland is positief over de komst van het MEIDEN Summer Event. Het MEIDEN Summer Event blijkt een leuke en hippe aanvulling op alle andere themas die het park biedt, zoals Halloween Fright Nights en Summer Nights. Deze gezellige dag en de vele enthousiaste gezichten van de meiden laat dat ook zeker zien, aldus Mascha van Till, General Manager van Walibi.

Bron : Persbericht Walibi

28 augustus 2012

Kermis in Lieshout

Kermis in Lieshout

Van zaterdag 1 tot en met dinsdag 4 september 2012 staat Lieshout weer in het teken van de jaarlijkse kermis. Vier dagen lang volop vertier en lekker snoepen. In totaal staan er in de Floreffestraat 16 kramen. Daarnaast bieden de exploitanten en de gemeente de bezoekers enkele extra's.

Attracties Opgesteld staan de botsauto's, boksbal, rups, draaimolen, grijpkranen, pusher, schiettent, babyflug, lunapark, aquablasta, touwtje trekken en eendjesvissen. En natuurlijk wordt de inwendige mens niet vergeten omdat de gebakkraam, vietnamese snacks, suikerspin, viskraam en suiker- en nougatwagen ook dit jaar weer aanwezig zijn.

Bron : Gemeente Laarbeek

27 augustus 2012

In Tripsdrill overnachten

Sie sind ferienunabhangig mit Ihrer Familie, Ihrem Partner oder Freundeskreis und wollten schon immer einmal im Schaferwagen ubernachten? Dann nutzen Sie vom 10 bis 30. September 2012 den September-Spass zu lukrativen Sonderkonditionen im Natur-Resort Tripsdrill. Sparen Sie bei der ubernachtung im Schaferwagen mit Ihren Freunden (4 Personen) bis zu 90,- im Vergleich zum regularen Preis (40%). Da die Auflage streng limitiert ist, am besten gleich zuschlagen.

Bron : Tripsdrill

26 augustus 2012

Ben saunders in Preston Palace

Zaterdag 1 september wordt een fantastische avond met lekker eten, drinken en een optreden van Ben Saunders in Preston Palace.

Bron : Preston Palace

25 augustus 2012

Kermis Udenhout zaterdag van start

Mis je de Tilburgse kermis misschien een heel klein beetje? Daar hebben ze in Udenhout iets op gevonden: Aan het Tongerloplein wordt op dit moment hard gewerkt om het dorp vier dagen kermisvertier te bieden. Zaterdag is het zover. Dinsdag is de vierde en laatste dag van de kermis. De attracties zijn iedere dag geopend van 13.00 tot 24.00 uur.

Stichting Udenhouts Belang verloot tijdens de Udenhoutse Kermis peperkoeken. Met de opbrengst worden activiteiten zoals de intocht van de Sint, het Koninginnefeest, de bustocht voor senioren en de tuintjesactie georganiseerd. De lotingen zijn zaterdag om 19.00 uur, zondag om 14.00 uur en dinsdag om 18.30 uur.

Op maandag van 14.00 uur tot ongeveer 16.00 uur verzorgt het Seniorenorkest een kermisconcert op het terras van ontmoetingscentrum Het Plein. Het Seniorenorkest van de Nieuwe Koninklijke Harmonie speelt vrolijke en dansbare zomermuziek met een speciaal kermistintje onder leiding van Jan Hermans, met zang van Kees Kouwenberg.

Op dinsdag komt om 19.00 uur een vuurspuwer naar de kermis. Het belooft een spectaculaire show te worden voor groot en klein, want deze man voert diverse acts uit met vuur zoals spugen en jongleren.

Tilburg Dichtbij De weekmarkt van dinsdag wordt verplaatst naar het Theaterplein.

24 augustus 2012

Empire wins China theme park contract

Canada-based Empire Industries has announced that its Dynamic Attractions division has been handed a $10m contract for two flying theatre experiences at a Chinese theme park.

Bron : Interpark

23 augustus 2012

Nieuw voor 2013 : Spookhuis Rooze

Exploitant Jopie Rooze presenteert voor 2013 een Spookhuis op de Nederlandse kermissen.

Bron en foto : Jopie Rooze op Facebook

22 augustus 2012

Gaia zoo zwaait witte neushoorn Jambo uit

Op donderdag 17 november 2011 arriveerde een nieuwe witte neushoorn, genaamd Jambo, in GaiaZOO. Jambo zou deel gaan uitmaken van een mannengroep neushoorns, die bestaat uit de halfbroers Bantu en Rafiki. Helaas weigerden deze twee zware jongens om Jambo te accepteren als hun nieuwe groepslid, waardoor Jambo niet succesvol kon worden geintroduceerd. Na ruim een half jaar proberen besloot GaiaZOO om afscheid te nemen van Jambo, die op 3 augustus verhuisde naar een splinternieuw neushoornverblijf in Manor House Wildlife Park in Engeland.

Bron : Nieuwsbrief Gaia Park

21 augustus 2012

Kermis Boxmeer duurt dag langer

BOXMEER - De kermis in Boxmeer duurt dit jaar een dag langer. Het evenement trekt deze zomer relatief weinig bezoekers. Volgens de gemeente komt dit door de hoge temperaturen

Kermisexploitanten vroegen om een extra dag en wethouder evenementen Jos de Graaf heeft dit verzoek gehonoreerd. Dit betekent dat ze woensdag, tot middernacht, een extra kermisdag hebben.

'Vreemd en schandig' - De SP in de Boxmeerse gemeenteraad stelde vorige week nog vragen aan Burgemeester en Wethouders over de kermis. Het is vreemd en schandalig dat de prijzen voor sommige kermisattracties in Boxmeer met 50 procent zijn verhoogd.

Bron : Omroep Brabant Volgens een woordvoerster van de gemeente heeft het besluit van De Graaf niets te maken met deze kritiek.

20 augustus 2012

Bedenk de naam voor de nieuwe achtbaan van Attractiepark Toverland

Foto : Attractiepark Toverland

Attractiepark Toverland roept Facebookgebruikers op om een naam te bedenken voor de achtbaan die 1 oktober aanstaande geopend wordt. De bedenker van de beste naam wint een vip-bezoek aan Toverland met tien vrienden, inclusief een rit in de achtbaan met zijn/haar naam.

De nieuwe achtbaan is een zogenaamde spinning coaster, waarbij de karretjes van de trein kunnen draaien tijdens de rit. Van tevoren weet je dus niet welk stuk van de baan je vooruit of achteruit zult afleggen. Van dit type achtbaan bestaan er slechts drie ter wereld en dit is de eerste met muziek in de karretjes.

Magische vallei - Om de ervaring nog magischer te maken, verrijst rond de achtbaan een compleet nieuw themagebied: de Magische Vallei. Daarmee wordt Toverland ongeveer anderhalf keer zo groot. Naast de nieuwe achtbaan, komt hier een wildwaterbaan, een restaurant en nog zes andere attracties. Nog niet alle geheimen van de Magische Vallei worden nu al onthuld, maar wie zijn nieuwsgierigheid niet kan bedwingen of inspiratie wil opdoen voor de naam van de achtbaan, kan een kijkje nemen op de speciale website: www.magischevallei.nl .

Voorwaarden - Het maakt niet uit of de naam Nederlandstalig of Engels is, maar de voorkeur wordt gegeven aan een pakkende naam die internationaal bruikbaar is. Het moet in elk geval door zowel Nederlanders als Duitsers kunnen worden uitgesproken. En uiteraard moet er geen andere achtbaan bestaan met dezelfde naam.

Deelnemen aan de namenwedstrijd kan via de Facebookpagina van het attractiepark. Ga vanaf vrijdag 17 augustus naar: www.facebook.com/attractieparktoverland en klik op de button 'verzin een naam'. Insturen kan tot uiterlijk 2 september. Op 7 september wordt de winnaar en de naam bekendgemaakt. Als de bouw volgens planning verloopt, gaat de achtbaan van 1 oktober tot 4 november tijdelijk open. Na het winterseizoen opent de baan opnieuw, samen met de rest van het nieuwe themagebied, de Magische Vallei.

Bron : Attractiepark Toverland

19 augustus 2012

Walibi gets connected

Walibi Belgium, the iconic European theme park, has launched the world's first Facebook application that enables resort visitors to share their experiences online.

Bron : Interpark

18 augustus 2012

Nieuwe attractie : last van eelt ? Ga naar de kermis.

Op de kermis van Turnhout staat een wel heel opmerkelijke attractie in de vorm van acht voetbaden met daarin levende vissen. Bezoekers van deze attractie kunnen plaats nemen op een stoel met hun voeten in een bak water. De vissen die in het water zitten gaan vervolgens de voeten verzorgen op natuurlijke wijze. Volgens de tekst bij deze 'attractie' zorgen de vissen er voor dat je minder last krijgt van eelt. Een opmerkelijke onverwachte attractie.

17 augustus 2012

Meiden massaal naar Walibi Holland

BIDDINGHUIZEN, 15 augustus 2012 Op zaterdag 25 augustus stroomt Walibi Holland vol met meiden uit heel Nederland. De reden hiervoor is de eerste editie van het MEIDEN Summer Event. Walibi Holland wordt tijdens dit event omgetoverd tot het paradijs op aarde voor echte fashionistas, beautyqueens, celebspotters en rollercoastergirls. Meiden kunnen de hele dag genieten van onder andere beautyworkshops, make-overs, zang-en dansworkshops, spectaculaire attracties en optredens van bekende artiesten waaronder Yes-R.

De hele dag vinden er optredens plaats van verschillende artiesten. Zo treden onder andere Danny Froger, Jeronimo, Sharon Doorson, Shay-An, Ralf Mackenbach, Monsif, Only Seven Left, Pop 4 You en Yes-R op tijdens het event. Modeliefhebbers kunnen inspiratie opdoen bij modeshows van bekende merken als Outfitters Nation, House of Shoes en de For Girlz collectie van Livera. Verder kunnen de meiden beauty workshops volgen, een haar make-over doen of hun nagels laten manicuren met nail-art.

Naast beauty, fashion en music zijn er nog andere activiteiten, zoals een fotoshoot, zang-en dansworkshops, meet & greets met de redactie van MEIDEN een met de artiesten. Ook wordt er gestreden om de BFF award bij de BFF Battle (Best Friend Forever). Verder vinden er audities plaats om model te worden in het magazine MEIDEN.

Naast alle extra activiteiten die tijdens het MEIDEN Summer Event plaats vinden zijn alle attracties van Walibi Holland ook geopend. Hierdoor is het event niet alleen aantrekkelijk voor meiden, maar ook voor de ouders of broertjes, dus voor het hele gezin.

Bron : Persbericht Walibi Holland Meer informatie Walibi Holland en het Meiden Summer Event is te vinden op: www.walibi.nl of op www.meidensummerevent.nl

16 augustus 2012

Big Swing van THommis

De Big Swing van Greif heeft een nieuwe eigenaar. De attractie reist nu onder exploitant Thommis.

15 augustus 2012

Move-it vervangt Move-It

De Move-it van Leander is terug op de reis in eigen land. De attractie zou de Xenox Move-it komende kermissen vervangen.

14 augustus 2012

Kermis Kessel-Eik 18 tot en met 21 augustus 2012

Van 18 tot en met 21 augustus is er kermis in Kessel-Eik:

opening kermis zaterdag 18-8 om 16.00 uur;

zondag 19-8 van 16.00 tot 18.00 uur schminken voor de kinderen;

dinsdag 21-8 om 20.00 uur de loterij op het kermisterrein.

Kessel-Eik is de 8e kermis in 2012 in Peel en Maas.

Gemeente Peel en Maas

13 augustus 2012

Q3 revenues up for Euro Disney

Euro Disney SCA, operator of the Disneyland Paris theme park, has reported a 4.3% increase in revenues for the third quarter ending June 30, driven primarily by increased attendance and visitor expenditure.

Bron : Interpark

12 augustus 2012

Prikkelarme kermis in Beek en Donk

LAARBEEK - De kermis moet leuk en toegankelijk zijn voor iedereen. Dit is het uitgangspunt van een nieuw initiatief in Laarbeek. Onder het mottomeer mogelijk maken door minder te doen is er op zaterdag 8 september en zondag 9 september van 12.00 tot en met 14.00 uur een aangepaste kermis op het Piet van Thielplein in Beek en Donk. De kermisexploitanten zorgen er dan onder andere voor dat er geen harde geluiden of knipperende lichten zijn en ze draaien op aangepaste snelheid. Bovendien zijn er vrijwilligers op het terrein aanwezig die bezoekers op verzoek begeleiden. Deze vrijwilligers zijn geinstrueerd, zodat bezoekers de juiste hulp kunnen verwachten. Een reguliere kermis is niet voor iedereen geschikt. Er zijn allerlei prikkels en obstakels, die hinderlijk kunnen zijn voor bijvoorbeeld mensen met autisme, epilepsie, een lichamelijke en/of verstandelijke beperking.

Het initiatief om de kermis met enkele simpele aanpassingen toegankelijk te maken voor een groter publiek is volgens de initiatiefnemers uniek in Nederland. Er zijn wel aangepaste kermissen voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, maar nog niet voor niet voor mensen die van een rustige en overzichtelijke kermis houden, zoals mensen met autisme of epilepsie, volgens de Nederlandse Vereniging voor Autisme en het Nationaal Epilepsie Fonds. Deze twee organisaties ondersteunen het Laarbeekse initiatief dan ook van harte. Ook het Platform Gehandicapten Laarbeek (PGL) is enthousiast en levert een bijdrage aan de prikkelarme kermis. De aanpassingen gelden alleen van 12.00 tot 14.00 uur. Vanaf 14.00 uur is er weer een reguliere kermis.

Bron : Gemert Nieuws

11 augustus 2012

Boek L'Autopede uitverkocht

Stichting Kermis-Cultuur laat weten dat het boek over L'Autopede, geschreven door Piet Winkelmolen, is uitverkocht. Het boek is niet meer leverbaar.

10 augustus 2012

Nieuw kermisboek : Prinses Paulina

Het kleinste vrouwtje aller tijden

Op 14 augustus verschijnt het boek Prinses Paulina - het tragische verhaal van het kleinste vrouwtje van Nederland van Mark Traa. Het gaat over het leven van de Brabantse Paulina Musters. Prinses Paulina is het hartverscheurende verhaal van een moeder die haar onvolgroeide dochter laat optreden op de kermis. Het speelt zich af aan het einde van de negentiende eeuw. Al vanaf haar tweede jaar reist Paulina Musters uit het Brabantse Ossendrecht door Europa als levende pop. Het publiek vergaapt zich aan het vrolijke meisje met de blonde krullen dat wordt aangekondigd als het kleinste vrouwtje ter wereld.

Prinses Paulina is een groot succes als kermisattractie in Nederland en in bekende theaters in Parijs, Londen en Berlijn. Haar straatarme familie wordt schatrijk. Maar achter de schone schijn van de buhhne gaat een keiharde wereld schuil. Als Paulina zelfs naar New York mag om op te treden, moet haar moeder alle zeilen bijzetten om haar nog een menswaardig bestaan te geven.

Prinses Paulina is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. Het boek is een paperback van 136 bladzijden en kost 14,95 Euro 9789025369637, uitgeverij Athenaeum.

Bron : Nieuwsbrief Augustus 2012 Stichting Kermis-Cultuur

9 augustus 2012

Nieuwe wilde muis achtbaan bij onze zuiderburen

Morgenavond begint de grote Augustusfoor van Turnhout. Dit jaar met een regelrechte premiere van de nieuwe wilde muis achtbaan van exploitant Bufkens. Deze attractie was voorheen in Portugal te bewonderen. Kermisliefhebber Alain Andries struude onderstaande foto's die gemaakt zijn in Portugal.

Bron foto's : Alain Andries

8 augustus 2012

Attractie Testeam Clip

7 augustus 2012

Stoomcarrousels. Verslag over stoomcarrousel-boek bj AT Aandrijftechniek.

BIj vakblad AT Aandrijftechniek is een artikel on-line verschenen over het stoomcarrousels-boek van Hennie van Oers van Stichting Kermis-Cultuur. Het artikel is te lezen op AT Aandrijftechniek Op Youtube zijn afgelopen week drie films toegevoegd. Een film betreft de presentatiefilm van Stichting Kermis-Cultuur van het boek over Stoomcarrousels. De andere twee zijn opnames gemaakt door mevr. E. Xhaflaire.

6 augustus 2012

Tilburgse kermisexpo en presenatiefilm stoomcarrousels op Youtube.

Op Youtube zijn afgelopen week drie films toegevoegd. Een film betreft de presentatiefilm van Stichting Kermis-Cultuur van het boek over Stoomcarrousels. De andere twee zijn opnames gemaakt door mevr. E. Xhaflaire.

5 augustus 2012

Kermisexploitanten in beeld : Frans en Karin van Morkhoven

Augustus 2012 Het echtpaar Frans en Karin van Morkhoven verkoopt kermiskoeken. Je kent ze vast wel, van die koeken waar schatje op staat, of I love you. Maar nog veel meer bijzonder zijn de koeken waar iemand een persoonlijke boodschap op laat zetten. Frans: De koeken waren een jaar of dertig geleden heel populair. Wij hebben de traditie een paar jaar geleden nieuw leven ingeblazen.

De broer van de opa van Frans stond vroeger op de kermis met zijn zweefmolen. Zelf begon Frans met werken binnen de wereld van kantoorinrichting, maar hij besloot zich uiteindelijk ook op het kermisterrein te begeven. Samen met zijn vrouw schafte hij een zweefmolen aan. Die is een paar jaar geleden verkocht.

Frans kwam op het idee koeken op de kermis te gaan verkopen toen hij door een boek van Brabants Dagblad journalist Lauren Wijffels bladerde, over kermissen. In dit boek zag ik een foto staan van een kraam van waaruit de koeken werden verkocht. Samen met zijn vrouw besloot hij een houten chalet te huren. Zo konden ze kijken of het idee aansloeg. Dat is nu zeven jaar geleden. Een paar jaar geleden werd een nieuwe kraam gekocht, die ze helemaal naar hun eigen smaak hebben kunnen inrichten.

Frans en Karin verhuren door het jaar heen een draaimolen, aan kermisexploitanten maar ook op speciale feestdagen zoals koninginnedag. De koeken verkopen ze alleen op de Tilburgse kermis. De populairste tekst? De verzoeken gaan vaak over de liefde. Teksten voor opas en omas zijn ook populair.

Het echtpaar is in principe tevreden over de locatie die hen aan de Paleisring is toegewezen, maar op Roze Maandag draaiden ze een slechte dag. We staan naast de Lollipop, waardoor het ook voor onze kraam een groot feest was. Mensen die het wellicht leuk vinden bij ons langs te komen, liepen een paar meter verderop over het fietspad. Die konden niet bij ons komen. Voor de exploitanten levert Roze Maandag dan ook weinig op, vindt Frans.Het is echt een feestje van de horeca geworden.

Allebei zijn ze geboren en getogen in Tilburg. En ze wonen hier nog steeds. Voor hen dus geen caravan op t Laar, maar wel een appartement in Westpoint. Heerlijk om s avonds in je eigen bed te kunnen kruipen, zegt Karin.

<

Bron : Tilburg Dichtbij

www.l1.nl besteed aandacht aan de Nostalgische kermis van Piet Winkelmolen op de kermis van Venray.

Het filmpje is op de Site L1 te zien.

Expositie historische kermis op Gouden leeuw in Venray

3 augustus 2012

Expositie historische kermis op Gouden leeuw in Venray

Venray heeft voor de eerste keer een nostalgische kermis. De attracties van weleer worden aangevuld met een mooie expositie van historische kermisattributen en foto's van de Venrayse kermis van vroeger. In de etalage onder de woningen aan het Gouden Leeuwplein heeft Piet Winkelmolen uit Vortum-Mullem een aantal fraaie autootjes, busjes, paarden en motoren bijeengebracht, zoals ze een paar decennia geleden nog te zien waren op de draaimolen.

Piet Winkelmolen is secretaris van de Stichting Kermiscultuur, die zich inzet voor het behoud van de rijke kermistraditie in ons land. Een deel van zijn collectie bestaat uit producten van L'autopede. Deze Vlaamse fabrikant is al sinds de jaren vijftig gespecialiseerd in tot de verbeelding sprekende metalen voertuigen, dieren of vliegtuigen, mooi van vorm, in sprekende kleuren met veel chroom, met voor alle kinderen een stuurtje en vaak voorzien van toeter of sirene. Winkelmolen restaureert met veel liefde deze herkenbare stukjes kermisambacht. Hij schreef zelfs al een boek over L'Autopede, het merk dat in 2011 65 jaar bestond.

Daarnaast zijn er veel fotos en andere attributen te zien. De Venrayse kermisorganisatie is ook in het archief gedoken en diepte daaruit mooie kermisfoto's van vroeger op. De expositie is mogelijk gemaakt dankzij de medewerking van het bedrijf ACM Vastgoed, dat de winkelruimte aan het Gouden Leeuwplein verhuurt.

Bron : Omroep Venray

2 augustus 2012

Bots ouwe

Het nummer 'Bots Ouwe' van Baas Bots is aan het eind van de Tilburgse Kermis uitgeroepen tot Kermishit 2012. In het programma 'De Muziekcarrousel' van Jurgen Leijten en Rob de Leeuw kregenbotsers Piet en Dennis van Jeroen Latijnhouwers te horen dat hun nummer door luisteraars van Kermis FM verkozen is tot kermislied van het jaar.

Na de uitzending vertelde Baas Bots dat ze het geweldig vinden dat het nummer zo vaak is gedraaid op Kermis FM de clip in korte tijd ruim 5000 keer is bekeken op YouTube. Gevraagd naar het succes, houden ze het erop dat de clip en het nummer gewoon de gezellige kermissfeer ontzettend goed weergeven.

Het liedje bezingt de kermis en is onder andere verkrijgbaar in itunes. In de bijbehorende videoclip zitten bijna 50 botsers in een botsauto die speciaal voor de clip met de hand op een aanhangwagen door het centrum van Tilburg is voortgetrokken.

Piet van Beurden docent aan de Fontys Academy for Creative Industries in Tilburg en Dennis van der Vleuten mede-eigenaar van Klundert Muziek in Oisterwijk maken al bijna 8 jaar geregeld samen muziek onder andere samen met hun carnavals vereniging C.V. De Praotmaokers die dit jaar 11 bestaat.

Bron : Piet Wijs

1 augustus 2012

Icejet naar de kermis In Weert

In Weert vindt in het laatste weekend van september 2012 weer de grootste, goedkoopste en gezelligste kermis van Nederlands Limburg plaats. Een kermis route van 1,8 kilometer vol met spectaculaire attracties en zeer veel variatie zoals de Mission Space die 80 meter hoog is. Vanzelfsprekend wil de gemeente Weert dit bij zoveel mogelijk kermisliefhebbers onder de aandacht brengen. Weert ligt dicht bij de Belgische en Duitse grens en daarom trekt onze kermis ook veel gasten uit Belgie en Duitsland die wij graag willen informeren.

Gemeente Weert vroeg aan www.hullygully.nl om een artikel in Limburgs belang te plaatsen. Bij deze.

Bekijk artikel (Pdf bestand)

Bron : Gemeente Weert

Meer nieuws in Nieuwsarchief