Waarom www.hullygully.nl ?

Deze website is opgericht in 2003. Hoewel ik vaak reacties krijg in de trend van 'jullie hebben een mooie site' is de basis van de site een eenmansactie. Als kind woonde ik in de binnenstad van Tilburg. 200 meter lopen en ik stond op de Heuvel. Calypso, Allround, Vliegend Tapijt, Showboat, Blitzer (Huss Troika), Reggae en last but not least Hullygully kan ik me allemaal goed herinneren. Hullygully's heb ik altijd fantastische attracties gevonden om te zien. Ik heb ooit een rit gemaakt in de Hullygully van Moonen en ik weet dat ik er wit uitkwam. Mijn peettante heeft het er nu nog regelmatig over als toeschouwer toendertijd. Desondanks heeft de attractie altijd indruk op me gemaakt. Reden om de website naar deze attractie te vernoemen. Nu jaren later jaren later besef ik dat de website een leegte heeft opgevult in mijn leven. In 2001 overleed mijn vader. Ik denk dat het bouwen van de website geholpen heeft in de verwerking van zijn verlies. Ik draag deze website dan ook op aan hem.

Hoewel ik de website alleen bouw ben ik ook blij met familie en vrienden om me heen die me geholpen hebben om deze website te bouwen of het plezier beleven aan kermis.

Zo denk ik in de eerste plaats aan mijn moeder die op hoge leeftijd graag wel eens met me meegaat naar een kermis om te genieten van de sfeer. En dan met name de kleinere kermissen als Dorst, Gilze of Dongen

Mijn familieleden wil ik bedanken voor al hun steun. Of dit nu foto's zijn uit Parijs, een bezoek aan de kermis van Nuenen of Culemborg. Het is altijd fijn. Maar ook een dagje dierentuin of een ritje met 'oompje' in de Bumpercars, Cityhopper of Octopussy. Ik ben blij met jullie. En mijn neef en nichten : ik hoop met jullie nog een keer over een kermis te struinen in jullie woonplaats of te strijden om de eer in de Kamelenrace.

Daarnaast ben ik blij met mijn kermisvrienden. Daarbij mag ik zeker niet de echte KermisCultuurders (met hoofdletter C) van Stichting KermisCultuur Nederland niet vergeten. Ik ben best wel trots er op een van de 9 bestuursleden te zijn na onze eerste samenwerking in www.kermisvantoen.nl . We gaan er samen nog heel lang voor om de kermis in al zijn facetten positief uit te dragen.

Speciaal wil ik Lauran Wijffels bedanken voor het beschikbaar stellen van zijn schitterende ervaringen als je de kermis achternagaat. Van Duitsland en Marokko tot AustraliŽ toe. !

Geen kermissite zonder kermissen en verwante zaken. Ik ben ook erg blij met de positieve contacten die ik heb opgebouwd met enkele exploitanten. Dank zij jullie heb ik meer inzicht gekregen in het dagelijks reilen en zeilen van jullie leven. Plezier als je ziet dat er in een autoscooterkassa naast een kassa en allerlei benodigde onderdelen er ook ruimte gecrŽert moet worden voor luiers en melkflesjes. Of als er een nieuwe attractie geopend wordt. Of de gastvrijheid van thee of beschutting tegen kou en een sneeuwbui in een kassa. Of het winnen van een fraaie beker als beste gebakkraam. Maar ook het leed als vandalen er met een wagentje van je convoy baan er vandoor gaan, iemand iets te hard op een kassaraampje slaat waardoor je ineens tussen de scherven zit, je in slechte weeromstandigheden midden in de nacht een klapband krijgt, je vlak voor oudjaar je in een gebakkraam een kapotte thermostaat krijgt en wat te denken van een overlopend riool. Want dat is ook kermisleven. Het is voor een doorsnee burger als ik een totaal ander leven dat jullie leiden. Ik heb respect voor iedereen die er voor zorgt dat de eeuwenoude kermistraditie levend wordt gehouden door zeer hard werken en het vooral miljoenen mensen vertier geeft.

Ik ben er bewust van dat er heel wat meer mensen een bijdrage hebben geleverd aan de website. Ongetwijfeld vergeet ik mensen maar ik wil iedereen van harte bedanken. Ook de vele bezoekers die de moeite namen om een kijkje te gaan nemen op de website. Op het moment van schrijven telt de teller aardig richting de 300.000, dat zijn toch wel wat platina platen als je dat zou vergelijken met muziekverkoop. Dit motiveert me om door te gaan met de site.

Dankzij jullie allemaal kan ik zeggen : www.hullygully.nl never walks alone !


Godrie Spijkers, webmaster www.hullygully.nl

Back