www.hullygully.nl

 

www.hullygully.nl

NIEUWS NOVEMBER 2009

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

31 December 2009

Kaatsheuvel Pleinfestival 2010

De organisatie van het Pleinfestival in Kaatsheuvel kreeg onlangs het Lokaal Compliment 2009. Dit compliment wordt jaarlijks uitgereikt door de gemeente Loon op Zand en een bank aan een vrijwilligersorganisatie. Het pleinfestival 2010 is gepland op 28, 29 en 30 mei 2010.

Bron : Organisatie Pleinfestival Kaatsheuvel

30 December 2009

Swingen in Preston Palace

2010 belooft een swingend jaar te worden! Spetterend entertainment als extraatje tijdens uw all-in avondarrangement en hiervoor geldt geen bijbetaling! De Nederlandse Robbie Williams, Q-music the Party met het Foute Uur, Thomas Berge, Anita Meijer, Corry Konings, Jeroen van de Boom of helemaal over de Top met Gordon... Het kan allemaal in Preston Palace! Maximum hit music en een minimale prijs voor uw compleet verzorgde avond uit.

Bron : Nieuwsbrief Preston Palace

29 December 2009

Kop van Jut Carnivale

Nog tot en met morgen vind het Kop van Jut Carnivale plaats in Huygenspark in Den haag. Naast een zweefmolen en een draaimolen kan er volop genoten worden van het kijkwerk van toen zoals vrouw zonder hoofd, vuurvreters, vlooiencircus, de gorilla vrouw en veel meer. Voor meer informatie kijk je op Kopvanjutcarnivale.nl

28 December 2009

Winterpret in Brussel

Nog tot en met 3 januari vind in Brussel Winterpret plaats. O.a. met een ijsbaan, reuzenrad en draaimolen. Voor meer informatie kijk je op www.winterpret.be

27 December 2009

Boete en werkstraf voor kermisongeluk

18 december 2009 - De rechtbank in Den Bosch heeft een kermisexploitant uit Langenboom een boete en een werkstraf opgelegd. In september 2007 raakte op de kermis in Beek en Donk een gondel van de attractie Octopus los, waardoor twee jongens zwaargewond raakten. De kermisexploitant kreeg een werkstraf van honderd uur. Zijn bedrijf kreeg een boete van 10.000 euro, waarvan 2500 euro voorwaardelijk.

De rechtbank concludeert dat de kermisexploitant onzorgvuldig heeft gehandeld door niet te controleren of de borgpennen van de gondel waren gezekerd. Het zekeren was niet gedaan, omdat dit de opbouw van de attractie met anderhalf uur zou verlengen. Het is niet duidelijk geworden of de borgpen vanaf het begin ontbrak of dat de attractie is gesaboteerd, zoals advocaat van der Goot twee weken geleden betoogde.

Bron : www.kontaktfm.nl

26 December 2009

'Kop van Jut' gestolen uit Universiteitsmuseum

GRONINGEN - Het dodenmasker van De Kop van Jut is maandagnacht uit het Universiteitsmuseum in Groningen gestolen. Er zijn geen sporen van braak gevonden.

De Kop van Jut, is een gipsen afgietsel van het hoofd van de misdadiger Jut, die in 1872 een dubbele moord pleegde in Den Haag. Een medewerker van het museum ontdekte de diefstal. Andere stukken uit de collectie zijn niet vermist. Het museum denkt dat het gaat om een oudejaarsstunt.

bron : RTV Noord

25 December 2009

Kermis in Honolulu en Calgary

Vandaag is in de rubriek 'de Kermis Achterna' van Lauran Wijffels een kermisreportage uit Honolo (Hawaïï, USA) en Calgary geplaatst. Yippia Ya Honolulu op eerste kerstdag 2010.

24 December 2009

Joris en de Draak

De Efteling hoopt medio 2010 Joris en de Draak te openen : "We zijn al druk bezig met de bouwwerkzaamheden van deze achtbaan. In deze nieuwe, dubbele achtbaan verdelen de bezoekers zich over twee strijdwagens, die ieder op hun eigen baan tegen elkaar racen om de snelste tijd. Het doel hierbij is de moerasdraak te verjagen. De bezoekers treden als echte ‘drakenjagers’ in de voetstappen van de legendarische Joris, die in vroeger tijden een draak versloeg en een onschuldig meisje het leven redde".

Bron : Afdeling Communicatie & Pr De Efteling

23 December 2009

DVD Kermis Hasselt

Bij de website www.kermisdvdshop.nlis voor het eerst (eindelijk) een dvd te koop van een Belgische kermis. Het betreft de kermis van Hasselt. Meer informatie kun je vinden op betrefende website.

22 December 2009

Portugees kermisplezier in Lissabon en op Madeira

Lauran Wijffels heeft vele kermissen en parken bezocht over de hele wereld. In 2001 en 2002 was hij Portugal. Zijn verslag over de Serra de Estrele in Lissabon en Caminho das Barbosas op Madeira lees in je in zijn rubriek De kermis achterna

21 December 2009

Nederlands Grootste Modelbouwshow 2010

Op 20 en 21 vind in de Zeelandhallen in Goes Nederlands grootste Modelbouwshow plaats. Vliegtuigen, trucks, auto's, circus en ook kermis-miniaturen zijn in de Zeelandhallen te vinden. Modelbouwer Bert van Houten zal aanwezig zijn met zijn modelkermis. Of er meer modelbouw-kermis-bouwers zijn is helaas de redactie van deze site niet bekend.

20 December 2009

Foto : www.circuskermisinfoweb.nl

Binnenkort exclusief op www.circuskermisinfoweb.nl : 200 foto's van RTL4 Sterrencircus /

Een paar weken geleden maakte RTL opnames voor het Sterren Circus. Deze uitzending was gisteravond (19 december) te zien op RTL4. Marc Schellekens van partnersite www.circuskermisinfoweb.nl was bij de opnames aanwezig en maakte fraaie opnames. Vanavaf maandagavond 21 december zijn de foto's van het Sterren Circus van RTL die hij maakte te zien op zijn website.

Bron : Marc Schellekens www.circuskermisinfoweb.nl.

19 December 2009

Deftigen Schwaben-Abend

Veranstaltungs-Tipp am 30. Januar: Im Januar 2010 steht im Wildparadies Tripsdrill wieder eine kulturelle Veranstaltung auf dem Programm: Die drei Möglinger Schlabbergoschen präsentieren in der urigen Wildsau-Schenke den „Deftigen Schwaben-Abend“ und sorgen mit ihrem schwäbischen Mundart-Kabarett für Unterhaltung. Dazu wird ein deftiger Vesperteller gereicht. Da die Veranstaltung am 23. Januar bereits ausverkauft ist, findet am 30. Januar ein Zusatztermin statt. Dieses schwäbisch-kulturelle Highlight kostet pro Teilnehmer 29,- € (zzgl. VVK-Gebühren) – Kabarett und Vesper inklusive, Getränke werden separat berechnet. Beginn der Veranstaltung ist um 20.00 Uhr – Einlass ab 19.00 Uhr. Karten erhalten Sie direkt in der Verwaltung des Erlebnisparks Tripsdrill oder online unter www.tripsdrill.de.

Bron : Nieuwsbrief www.tripsdrill.de

18 December 2009

200 Jaar Tilburgers met hun kermis bij Boekhandel van de Moosdijk B.V.

Hennie van Oers én Bert van Houten van Stichting Kermis-Cultuur hebben veel werk verricht met het maken van het boek "200 Jaar Tilburgers met hun kermis". Het bezoek is verkrijgbaar via de Website van Stichting Kermis-Cultuur. Sinds kort is het ook verkrijgbaar bij Boekhandel van de Moosdijk b.v.

17 December 2009

Ratten in Deshnok, kermis in Varanasi

Kermis houdt niet bij de grenzen op. Over de hele wereld is het fenomeen kermis te vinden. Ook in India zijn er kermissen. Lauran Wijffels vertelt in zijn rubriek 'de kermis achterna' over zijn kermiservaring tijdens zijn reis naar India : "Ratten in Deshnok, kermis in Varanasi.

16 December 2009

Foto : Challenger

Goodbye Challenger, hello Reuzenrad

Dippiedoe in Best heeft de Challenger vervangen voor een nieuwe attractie , een kinderreuzenrad. Naast een piratenboot zijn dit nieuwe attracties voor Dippiedoe. De challenger is verkocht aan een handelaar.

15 December 2009

Komend jaar gaat de Discovery reizen onder de nieuwe eigenaar Geeris.

Bron : Website The Discovery

14 December 2009

Winterpret bij Familiepark DippieDoe

Deze winter is het wederom zover dan wordt Familiepark DippieDoe helemaal omgetoverd in een prachtig winterpark. De WinterDippieDoe gaat van start op zaterdag 19 december 2009 en iedereen kan tot en met zondag 3 januari 2010 (muv 25 december en 1 januari) komen genieten van de winterse sfeer. Zowel in het binnenspeelland als op het buitenspeelpark ligt volop sneeuw en is alles schitterend verlicht met wel bijna 18.000 lantaarntjes en lichtjes!

2 nieuwe attracties -Alle attracties “hebben zich opgemaakt” voor de sfeervolle winterse dagen. Zo kun je een vrije val maken met de DropZone, zwieren door de frisse winterlucht in de zweefmolen of in de achtbaan!

Nieuw is het Piratenschip, deze staat aan het water om het extra spannend te maken en is prachtig verlicht! Genieten van het uitzicht van het sneeuwwitte buitenspeelpark kan iedereen vanuit het splinternieuwe Kinderreuzenrad!

Musical Factor X - De musicalsterren van Studio Pan zijn deze keer op zoek naar de Factor X. Het verhaal speelt zich natuurlijk af in de sneeuw! De musical (kost normaal € 6,95) is inclusief de entreeprijs WinterDippieDoe! Plaatsbewijzen voor de musical kan men online bestellen op www.winterdippiedoe.nl. Let op: er zijn beperkt aantal plaatsen. Data voorstellingen musical Factor X: 20, 21, 22, 23, 27, 28, 29 en 30 december 2009 en 2 en 3 januari 2010.

Gastoptreden - Op 2 januari 2010 is er bij de musical Factor X een gastoptreden en een Meet&Greet met Ralf Mackenbach, winnaar Junior Songfestival 2009.

Openingstijden en entreeprijzen

Openingstijden: van 19 december 2009 tem 3 januari 2010 van 10u00 – 19u00.

Entree WinterDippieDoe: € 9,95 inclusief toegang tot alle attracties.

Adres: Ekkersweijer 1, Best, op Recreatiepark Aquabest.

Bron : persbericht Winter Dippiedoe

13 December 2009

Thirteen - Push your luck at the Alton Towers Resort!

All Towers kondigt een nieuwe achtbaan aan : Thirteen. Hieronder vind je het persbericht dat Alton Towers uitgaf hierover.

11 december - UK theme park announces launch of the world's first 'Psychoaster' for March 2010

Today, the Alton Towers Resort has announced that it will be launching the ultimate rollercoaster Thirteen on 20th March 2010.

Until now, Thirteen has been kept top secret under the name "Secret Weapon 6” and is the subject of much speculation from fans. The new £15m ride is billed to be the scariest in the UK and will join a long line of world first attractions at the Alton Towers Resort including "Nemesis", "Oblivion" and "Air".

Thirteen will be based on the discovery of an unearthed ancient burial site in an area of unexplored woodland known as the Dark Forest. Built on the site of the old Corkscrew rollercoaster, visitors will be invited to take a petrifying ride on Thirteen, venturing into the seemingly living and breathing Dark Forest. There they will face an unknown horror that has been unleashed from the ancient crypt.

The ride has been developed with the world's leading coaster and thrill consultants who have collaborated to combine the ultimate elements of physical and psychological fear - to create what experts are dubbing a ‘psychoaster’.

The new technology will be the first of its kind in the world and will potentially make the ride so frightening that the Resort is considering introducing a controversial age-rating. Only visitors between the ages of 16-55 will be allowed on the ride due to concerns about emotional maturity and physical health. Visitors may also be limited to one ride per day and be required to sign a waiver which assures the Resort of their physical and mental health to avoid any resulting lawsuits.

THIRTEEN STATS AND FACTS

• £15 million pound investment

• Built on a burial site that is part of the original Alton Abbey, Thirteen will be themed around a crypt, with one of the main features of the ride taking place inside the unearthed crypt

• The ride was tested and built in Europe before being shipped to the UK

• Thirteen has been in design for 2 years and taken 9 months to build by a team of 35 working round the clock, to ensure it’s ready for launch in March

• The ride is replacing the old Corkscrew Rollercoaster which closed in November 2008 after 28 years and was the nation’s first double-helix rollercoaster

John Wardley, rollercoaster expert said: “This ground-breaking technology is something never seen before and will open up a whole new concept for theme park rides. By combining physical and psychological terror, Thirteen will be the first ride to play on emotional fear and something coaster fans will not be prepared for.”

Morwenna Angove, Sales and Marketing Director at the Alton Towers Resort said: “We're thrilled to announce the launch of Thirteen at the Alton Towers Resort. This new ride will be a shocking, never-experienced-before rollercoaster and we’re excited that once again the Alton Towers Resort is able to offer visitors the chance to experience something unavailable in any other part of the world. However, just as we take physical health and safety very seriously, Thirteen demands that we also consider our visitors’ emotional health, and as such we’re not afraid of introducing necessary measures to ensure riders are fully prepared and healthy enough to brave Thirteen”

Thirteen is set to cement the Alton Towers Resort’s reputation as the No. 1 destination for thrill and fear addicts around the world.

For more information on the launch of Thirteen visit www.altontowers.com

Bron : persbericht Alton Towers

12 December 2009

De 2009 kermissen van Purmerend, Wognum, Wijk aan Zee, Alkmaar en Volendam staan centraal op een nieuwe dvd. Voor meer informatie : www.kermisdvdshop.nl

11 December 2009

VEGHEL – Het is heel goed mogelijk dat in de toekomst de winkels in Veghel op kermiszondag open zijn. Dat is namelijk één van de punten waarover tijdens de evaluatie van de kermis is gesproken. “We gaan die richting zeker op”, bevestigt wethouder Jan van Burgsteden. Volgens de wethouder zouden ook andere evenemtenen gecombineerd kunnen worden met open winkelzondagen, om elkaar zodoende te versterken.

Tijdens de evaluatie, die ging over de kermissen in Veghel, Erp, Boerdonk en Keldonk (allen georganiseerd door Duursma Kermisorganisatie BV), kwamen meer zaken ter sprake. Zo kwam de vraag uit de dorpen of de openingstijden verruimd konden worden, zodat ze beter op de openings (en sluitings-)tijden van de horeca aansluiten. Verder maakt de gemeente eigen bordjes waarop de afgesproken ritprijzen staan. Die plaatsen de exploitanten in hun kraam, zodat bezoekers eenvoudig zien wat een attractie kost.

De kermissen in de andere Veghelse kerkdorpen worden niet door de gemeente geïnitieerd.

Bron : www.kliknieuws.nl

10 December 2009

Draaimolen verhuist van eigenaar.

Een paar jaar geleden stond er tijdens de Tilburgse kermis een draaimolen in de Hema. Deze attractie is inmiddels van eigenaar verandert. De huidige eigenaar is "Kiddy Express". De nieuwe eigenaar heeft de attractie veranderd met nieue attributen, nieuw zeil op het dak en een nieuw likje verf. Meer informatie over het bedrijf is te vinden op de website www.kiddy-express.nl".

9 December 2009

12 December : Moonlightshopping Goirle.

Aanstaande zaterdagavond vind de Moonlightshopping plaats in Goirle. Deze avondmarkt brengt de bezoeker in kerstsferen. Naast de nodige kramen en activiteiten zal er ook genoten kunnen worden van oliebollen en kinderattracties.

8 December 2009

De lachende bokser - het verhaal van Bertus Donks

Stichting Rijdende School nam het iniatief voor een boek over Bertus Donks. Dit boek ontstand als afscheidscadeau van zijn bestuursfunctie bij Stichting Rijdende School. Het boek gaat over hetl even van Bertus Donks. Al bokskampioen in Militaire dienst en als bonisuer, bokser, worstelaar en exploitant wist hij zich op te boksen naar voorzitter van de Kermisbond Bovak en bestuurslid van Stichting Rijdende school. Het boek is geschreven door Ton van den Berg. O.a. Stichting Kermis-Cultuur en de Bovak hebben meegewerkt aan de totstandkomen er van. nam afscheid van zijn bestuurder Bertus Donks

7 December 2009

3J's in Preston Palace

Preston Palace heeft een uitgebreid entertainmentprogramma aangekondigd voor komende maanden. Op de website van Preston Palace staat een filmpje van het onlangs gehouden optreden van de 3J's in Preston Palace.

Bron Nieuwsbrief Preston Palace

6 December 2009

The Party van Q-music komt naar Preston Palace.

Op zaterdag 19 december 2009 vindt de aftrap plaats van een geheel vernieuwd entertainmentprogramma voor 2010.

Kritisch - Preston Palace is bekend om haar all-in formule. Eén vaste prijs voor uitgaan of overnachten. Een succes formule, blijkt ook in tijden van een kritische consument. Preston Palace overtreft zelfs haar resultaten van voorgaande jaren. Toch bleef er naast het vertrouwde programma vraag naar iets nieuws.

Landelijk succes - De succesformule van het radiostation Q-music is landelijk bekend. Preston Palace is het gelukt een overeenkomst te sluiten met deze hitzender. Op zaterdag 19 december vindt de kick-off plaats voor een nieuw entertainmentseizoen 2010. Tijdens deze avond wordt een complete show verzorgd met non-stop muziek, enthousiaste deejays en het zogenaamde ‘Foute Uur’.

Thema - Na the Party zullen er nog veel themafeesten volgen. Het eerste kwartaal van 2010 is gevuld met verrassende programma’s die niet alleen in de muziek maar ook in de zaal zijn doorgevoerd. Enkele onderwerpen zijn Happy Newyear met de Nederlandse Robbie Williams, Heerlijk Hollands met Jeroen van der Boom, Winter Wonder Week met Thomas Berge, Fout maar Goud met Anita Meijer en Corry Konings en Spaanse sferen tijden Fiësta. Zelfs Gordon is van de partij met het thema Over de Top.

Vertrouwd - Volgens het vaste principe kunnen gasten vooraf telefonisch of via de nieuwe website reserveren. Vanzelfsprekend wordt er een all-in programma geboden onder het mom van onbeperkt eten, drinken en swingen. Het nieuwe programma zal niet alleen de huidige gasten maar ook een nieuwe doelgroep aanspreken.

Persbericht Preston Palace

5 December 2009

Flyer met Kortingsbon Hollandse Gebakkraam Hopman in Tilburg

Vanaf 7 december is de Hollandse Gebakkraam van Eric Hopman weer te vinden bij Winkelcentrum de Rooi Pannen in Tilburg. Tot en met 31 december kunnen er weer lekkere oliebollen en aanverwante lekkernijen gekochten worden. Bij de redactie rolde per e-mail een aantal dagen geleden een flyer binnen. Op de flyer staan ook kortingsbonnen. Je vind een groter formaat van deze flyer met kortingsbonnen om uit te printen door de klikken op Download Flyer Hopman.

4 December 2009

Gevestigde topattracties sieren pleinen Tilburgse Kermis 2010

De Tilburgse Kermis krijgt op haar pleinen bekende, gevestigde topattracties. Dat bleek bij de voorverpachting voor de kermis. Dat is de eerste inschrijfronde waarbij de gemeente attracties uitzoekt die de kwaliteit op drie pleinen moet garanderen. Zaken die meedingen moeten grootvermaakzaken zijn die voldoen aan hoge eisen in uitstraling en spektakel. De focus ligt op de strategische locaties Besterdplein, Spoorplein en Koningsplein. De gemeente ontving negen inschrijvingen.

Kermiswethouder Joost Möller: "Het is goed dat we al een aantal topzaken hebben vastgelegd om kwaliteit en uitstraling op de pleinen nog verder te verbeteren en versterken. Dit zijn veelal zaken die in het recente verleden met succes op de Tilburgse Kermis hebben gestaan. Je merkt dat innovatie in de kermiswereld en dat met name bij de grote draaizaken op een laag pitje staat. Dit heeft alles te maken met de economische crisis. Daarom zijn we zeer te spreken over het feit dat de echte topattracties wederom op onze kermis te bewonderen zijn."

De keuze is gevallen op de volgende zaken:

Besterdplein

Eclipse van exploitant J. Korten

Een 24 meter hoge rechtop staande mast met een eveneens 24 meter lange arm met een 8 persoons gondel. Boven deze gondel is een zeer grote ventilator bevestigd, die bedoeld is om mee af te remmen en voor geluidseffecten zorgt. Als de arm in beweging komt en enige malen heen en weer slingert als de klepel van een klok slaat hij over de kop. De bezoeker suist met G-kracht 4 rond met een snelheid van 90 km/u en bereikt een hoogte van 48 mtr. High speed sensation dus voor de echte waaghalzen. Het was BVBA Neptunis die deze attractie introduceerde aan het Tilburgse publiek op het Stadhuisplein in 2003 en er twee jaar achtereen de publieksprijs mee won.

Around the World VOF Van der Beek - Dauphin

De Around the World 32 is een 60 meter hoge toren waarbij een kettingzweefmolen van laag naar hoog al draaiend naar een 55 meter grote hoogte bewogen wordt. Tijdens de rit gaat de zweefmolen meerdere malen van hoog naar laag. De uitzwaai bovenin is dertig meter. Er zijn 32 zitplaatsen en 16 armen waaraan elk 2 zitplaatsen. De Around the World was de afgelopen twee jaar al op de Tilburgse kermis te bewonderen en won in 2008 de Publieksprijs voor beste attractie.

Koningsplein

Joker van exploitant F. Bugler (Duitsland) Carrousel met 6 scharnierende armen. Elke arm heeft een kruis met 3x2 zitplaatsen en dichte tweepersoonsbakjes. De molen draait en de kruizen draaien in tegengestelde richting en komen bijna verticaal. De armen gaan tijdens de rit, waarin zeer hoge snelheden bereikt worden, afzonderlijk omhoog en omlaag. Staat voor het eerst op de Tilburgse kermis.

Spoorplein

Pirates Adventure van exploitant M.. Schneider (Duitsland) Terug van weggeweest. Tien jaar geleden stond dit loopspookhuis en avonturensimulator met 2 verdiepingen voor het laatst op de Tilburgse kermis. De bezoeker komt (te voet) in het donker, piratenattributen, lucht- licht en geluidseffecten tegen. Bijzonder is de simulator. Afmeting is 27x11x8mtr. De bezoeker beleeft er in vijf elektronisch gestuurde ruimtes een piraten avontuur. Alle figuren zijn pneumatisch gestuurd en spreken synchroon. De nieuwste techniek simuleert een scheepsongeluk bij een storm op zee met bliksem, donder en water. Het avontuur duurt rond de 7 minuten.

Adrenalin Tower van exploitant F. Bugler (Duitsland) De mega drop torens blijven een echte publiekstrekker op de kermis. De Adrenalin Tower zet deze traditie voort. Een 32 meter hoge vrije-val toren met rondom een platform met aan iedere kant 3 zitplaatsen. De bezoekers worden langzaam omhoog gebracht en genieten boven van het uitzicht over de kermis. Totdat het aftellen begint naar een val met razende snelheid naar beneden. Pas een paar meter voor de grond wordt er magnetisch afgeremd om de bezoeker weer netjes uit te kunnen laten stappen.

Bron : Persbericht Gemeente Tilburg

3 December 2009

Met Korting naar Kersthappening Hoogstraten

Het is mogelijk om korting te krijgen op de entree van Kersthappening Hoogstraten. U kunt het affiche op het poster van het evenement hier downloaden. U kunt dit uitprinten en meenemen naar kersthappening.

2 December 2009

Winterse sferen in Gaiapark

Genieten van een sfeervolle GaiaPark KerstBrunch

GaiaPark heeft dit jaar een rijkelijke 4-gangen Kerstbrunch samengesteld die op Eerste en Tweede Kerstdag wordt geserveerd in de sfeervol gedecoreerde zalen van de nieuwe DinoDome. Maak daarnaast vóór en ná de brunch een prachtige Kerstwandeling langs ’s werelds mooiste dieren!

Bron : Nieuwsbrief Gaiapark

1 December 2009

Bij kermis dvd shop is weer een nieuwe dvd verschenen. Deze keer Roosendaal 2009.

Bron : kermisdvdshop

Oudere berichten 2009

Back